Posted on

nilon pantyhose

Sehingga kini, sukar untuk membayangkan bahawa apabila lelaki memakai stoking dan pada masa yang sama, unsur almari pakaian ini tidak merujuk pakaian wanita sama sekali. Sudah beberapa abad ada revolusi dalam industri kaus kaki, dan dunia melihat pantyhose nilon, menikmati populariti yang tidak pernah berlaku di kalangan seks yang lebih adil.

Sejarah pantyhose nilon

Di pertengahan abad ke-20, seorang ahli kimia yang terkenal, ahli syarikat DuPont, Wallace Carothers, telah mencipta dan berjaya mematenkan bahan tersebut, baru pada masa itu, sebagai nilon. Perkara yang paling menarik ialah syarikat di mana saintis itu bekerja, khusus khusus dalam pembuatan bahan letupan, termasuk dinamit. Selain itu, Wallace menghabiskan 13 tahun di dunia untuk melihat nilon.

Pakaian masa depan, kerana mereka memanggil pantyhose nilon hitam, mula-mula ditunjukkan kepada wanita oleh syarikat DuPont yang sama. Di Pameran Sedunia di New York, fesyen menemui model manekin yang berpakaian lengkap. Di samping itu, dari acara itu, setiap gadis pergi tanpa tangan - stoking nilon dengan berhati-hati dibungkus dengan bungkus hadiah.

Apa yang harus dikatakan, tetapi pada tahun pertama syarikat itu berjaya menjual lebih dari 70 juta pasang produk ini. Dan ini menunjukkan bahawa wanita menghargai sifat nylon: pantyhose tidak berkerut, tidak meregang pada tumit dan lutut, dan selain itu mudah dipakai, sesuai dengan ketat kaki.

Produk yang paling popular ialah pelakon dan penari Amerika Anne Miller, dan dengan kemunculan skirt mini (lewat 1950-an), yang direka oleh Mary Quant, stoking memudar ke latar belakang, memberi laluan kepada pantyhose.

nilon pantyhose1 nilon pantyhose2 nilon pantyhose3

Pantyhose nilon yang lebih baik?

Ia semua bergantung kepada apa yang diperlukan pada masa ketat tahun. Lebih baik lagi produk yang ketumpatannya lebih tinggi. Oleh itu, adalah penting untuk memberi perhatian kepada keanjalan benang atau DEN:

  • 5-20 - pantyhose ultra tipis untuk cuaca panas;
  • 30-60 - untuk memakai setiap hari;
  • 70 DEN - dalam cuaca sejuk;
  • lebih daripada 100 - mempunyai pemanas dalam komposisi mereka.
nilon pantyhose4 nilon pantyhose5 nilon pantyhose6
nilon pantyhose7 nilon pantyhose8 pantyhose9 nilon
nilon pantyhose10 nilon pantyhose11 nilon pantyhose12

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 3