Posted on

Bagi seseorang, mungkin kerja oleh model mungkin kelihatan remeh dan tidak menjanjikan, bagaimanapun, melihat majalah dan menonton rancangan fesyen di TV, anda yakin akan sebaliknya.

Setiap tahun penerbitan yang berbeza menjalankan penyelidikan dan memilih model teratas yang paling indah, seksi dan terkenal di dunia. Wanita-wanita ini boleh menakluk seluruh dunia dengan pesona dan kecantikan, kewanitaan dan profesionalisme mereka. Kami mencadangkan untuk mengetahui tentang keindahan apa yang dihormati untuk masuk ke dalam nombor ini.

Model teratas wanita paling terkenal di dunia

 1. Tempat kesepuluh diduduki oleh Anais Mali. Model teratas asal Perancis ini. Ia adalah penemuan sebenar untuk perniagaan pemodelan. Persembahannya di atas catwalks sentiasa berjaya dan sensual.
 2. Model yang paling terkenal 1

 3. Pada kedudukan kesembilan ialah model dan pelakon Amerika, yang terkenal di seluruh dunia - Cindy Crawford. Dia dianggap sebagai standard kecantikan wanita, dan hampir setiap wanita bermimpi mempunyai sosok seperti dia.
 4. Model yang paling terkenal 2

 5. Kate Moss - Pelakon supermodel dan sambilan Inggeris, berada di tempat kelapan. Catherine dianggap salah satu model paling mahal di dunia, walaupun pada hakikatnya dia telah dirawat beberapa kali untuk alkoholisme dan juga ketagihan dadah.
 6. Model yang paling terkenal 3

 7. Supermodel Brazil Adriana Francesca Lima mengambil tempat ketujuh yang mulia. Selain berjaya di podium, dia dianggap sebagai salah satu wanita paling cantik di dunia. Untuk masa yang lama, Adriana adalah malaikat Victoria Victoria Secret dan turut serta dalam pameran Fashion Secret Victoria yang terkenal di seluruh dunia.
 8. Model paling terkenal 4

 9. Tempat keenam mengikut hak milik Christy Brinkley. Supermodel Amerika tidak berhenti di sana dan mengembangkan bakatnya dalam industri filem, kreativiti muzik, mencuba dirinya sebagai ilustrator, jurugambar, pereka fesyen dan penulis.
 10. Model paling terkenal 5

 11. Model teratas Rusia Natalya Vodyanova mengambil tempat kelima. Gadis itu sangat berbakat dan berjaya. Semasa kerjayanya beliau mewakili banyak jenama terkenal.
 12. Model paling terkenal 6

 13. Tempat keempat kehormat Nimue Smith - Model utama Belanda. Telah mendapat populariti khas kerana penyertaan dalam pameran Prada dan Miu Miu. Setakat ini, ia dianggap sebagai salah satu daripada sepuluh model terbaik terbaik.
 14. Model paling terkenal 7

 15. Naomi Campbell telah dianugerahkan tempat ketiga. Seorang supermodel British asal Afrika-Jamaica masih terkenal dengan nama samaran Black Panther. Naomi adalah gadis pertama yang muncul di atas penutup Vogue dan Time.
 16. Model paling terkenal 8

 17. Di tempat kedua ialah supermodel, pelakon, produser, penyanyi dan tuan rumah TV Tyra Banks. Pada usia 17 tahun, menyertai pertunjukan fesyen di Paris, dia membuat sensasi yang nyata di podium dan kesan besar pada 25 pereka yang menawarkan kerjasama. Dia berkolaborasi dengan banyak jenama terkenal, dan wajahnya dihiasi dengan edisi paling popular.
 18. Model yang paling terkenal 9

 19. Gisele Bündchen menjadi pemimpin dalam senarai ini. Gadis itu, yang berasal dari Brazil, menjadi model teratas yang paling terkenal dan sangat berbayar di dunia.
 20. 10 model yang paling terkenal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 44 = 54