Posted on

Pakaian dari jacquard

Keindahan kain jacquard terletak pada corak unik yang dicipta dengan menggabungkan pelbagai benang. Malah pada zaman kuno para pengrajin terkejut mengetahui kemewahan dan penghalusan kain ini. Hari ini, pakaian yang sangat popular dibuat dari jacquard, mereka dipakai oleh wanita dan wanita dewasa. Pelbagai corak dan warna fabrik membolehkan pereka untuk mencipta pakaian yang kekal di luar persaingan.

Model pakaian yang dibuat dari jacquard

Walaupun terdapat tenunan benang yang rumit, kain jacquard untuk pakaian itu cukup lembut, jadi hampir mana-mana model boleh dijahit darinya. Antara gaya yang paling popular boleh dicatat:

 • pakaian-pakaian;
 • pakaian-pakaian;
 • pakaian-kot;
 • baju-baju;
 • pakaian-sangkakala;
 • pakaian-kaftan.

Secara berasingan, ia harus diperhatikan dan pakaian rajutan dengan corak Jacquard, yang berbeza daripada model sebelumnya. Dalam kes ini, kain bulu dengan corak yang besar dicipta, yang boleh rumit atau mudah. Pakaian yang diperbuat daripada bulu boleh mempunyai tepi longgar atau tirus. Gaya yang paling popular adalah pakaian-sweater.

Antara gaun kain jacquard tradisional, pakaian-pakaian adalah yang paling popular. Pada masa yang sama, ia duduk cantik pada gadis-gadis langsing, dan pada para pemilik tokoh-tokoh yang megah. Lukisan mewah mampu menyesuaikan bentuk wanita. Dalam kes ini, banyak gabungan model, di mana jacquard menghubungkan ke kain monophonic lain. Oleh itu, anda boleh mencapai bukan sahaja keindahan estetik pakaian, tetapi juga membuat bayang wanita yang lebih langsing, feminin, lebih seksi. Sering kali, gaun malam dibuat dari jacquard dan pakaian rajut, yang membantu untuk meletakkan lebih lembut pada tokoh seorang wanita.

Harus diingat bahawa sangat jarang dari kain kaya ini dilakukan model maxi, kebanyakan pakaian memiliki panjang ke lutut. Gadis muda, sebagai pakaian malam, sering memilih model mini. Terdapat banyak model sedemikian:

 • tanpa tali;
 • dengan lengan dalam tiga suku;
 • dengan skirt berbentuk tulip;
 • dengan pinggang berlebihan dan sebagainya.

Oleh kerana hakikat bahawa kain jacquard itu sendiri tepu dengan warna dan corak pakaian koktel jacquard tidak kaya dengan hiasan. Oleh itu, ia boleh ditambah hanya dengan tali pinggang monophonik, bunga hiasan pada lengan bawah, diperbuat daripada kain yang sama atau mana-mana angka lain.

Wanita zaman ini sering memilih sebagai pakaian malam yang sungguh-sungguh pakaian-sangkakala dari jacquard ke lutut. Model ini mampu menyembunyikan cacat angka itu dan menjadikannya lebih menarik, sementara mengekalkan kaki secara sederhana. Trompet pakaian boleh mempunyai bahagian yang berbeza:

 • kolar;
 • Leher;
 • cutout bujur;
 • cutout serong;
 • tanpa tali.

Sama dengan lengan, ia boleh menjadi berbeza atau tidak sepenuhnya.

Pakaian jacquard untuk wanita penuh mempunyai corak yang besar dengan unsur-unsur ke bawah. Ia akan membantu untuk mewujudkan kesan penurunan berat badan sisipan pada sisi jersi atau kain lembut yang lembut.

Walaupun semua kemalasan model bahan pakaian-shirt boleh memberikan gaya yang lebih demokratik. Jika pakaian yang tidak tepu warna dan corak tidak terlalu terang dan mewah, maka ia adalah mungkin untuk bukan sahaja satu perayaan, tetapi juga sebuah restoran, teater, serta tarikh.

Penampilan yang lebih ketat dan terkawal mempunyai pakaian yang dibuat dari jacquard. Ciri-ciri model ini adalah bahawa bahagian yang diperbuat semestinya dalam bentuk jaket (mana-mana gaya) seks.Seperti pakaian dengan satu bahagian kelihatan sederhana, tetapi di pihak yang lain – dengan elegan. Fabrik mewah, pada gilirannya, menampung harga tinggi dan ketepuan bersama. The jacquard pakaian-guaman, anda boleh pergi ke majlis makan malam penting, perayaan di mana anda ditugaskan peranan teater yang bertanggungjawab dan juga. Ini gaya pakaian kelihatan jacquard halus dalam warna-warna yang mendalam, seperti biru, merah wain, zamrud, biru.

Pakaian dari jacquard 1 Pakaian dari jacquard 2 Pakaian dari jacquard 3
Pakaian dari jacquard 4 Pakaian jacquard 5 Pakaian dari jacquard 6
Pakaian dari jacquard 7 Pakaian dari jacquard 8 Pakaian dari jacquard 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 + = 49