Posted on

Rok lipatan

Betul mengatakan bahawa fesyen pulangan. Di sini dan di musim ini skirt di dalam lipat sekali lagi sebenarnya, yang dibawa dengan sukacita pada tahun ke-80. Hari ini pelbagai model agak luas: dari mini pendek ke maxi. Jadi mana-mana gadis, jika dikehendaki, akan dapat memilih gaya mengikut keinginan anda.

Apa nama skirt berlipat?

Rok di lipatan datang kepada kami dari Scotland dan dipanggil kilt. Dan ia dipakai secara eksklusif oleh wakil-wakil seks lelaki. Sehingga kini, model ini secara aktif dipakai oleh gadis-gadis, dan terima kasih kepada imaginasi dan kepintaran para pereka fesyen, terdapat versi yang berlainan.

"Plisset", "gofre", "Scotch" - semua ini merujuk kepada skirt dengan lipatan, yang merupakan ciri utama yang membezakannya. Dan mereka boleh berbeza lebar dan kuantiti. Oleh itu, sebagai contoh, lipatan kecil adalah ciri-ciri skirt pendek dalam pleat berlipat.

Terdapat jenis kerutan pada skirt:

  • akan datang;
  • satu sisi;
  • busur.

Lipatan satu sisi diletakkan dalam satu arah, lawan-lawan bertemu antara satu sama lain, dan lipatan busur dalam arah yang berbeza. Di samping itu, mereka mungkin berbeza di lokasi mereka. Jadi, sebagai contoh, ia boleh menjadi model dengan lipatan asimetrik, kipas atau kumpulan. Terlihat pakaian cantik dengan celana di rok. Model gabungan sedemikian sangat menarik dan luar biasa.

Gaya skirt topikal

Perubahan yang dibuat oleh para pereka dalam pemotongan skirt memberikan dunia banyak variasi skirt menggunakan lipatan yang berlainan:

  1. Skirt dengan keriting pada kuk. Model yang sangat biasa. Dan cintak boleh sama ada luas atau sempit. Selalunya, skirt ini dikaitkan dengan sekolah dan digabungkan dengan kemeja putih dan golf.
  2. Rok panjang di lipatan. Model ini semestinya dalam almari pakaian setiap gadis. Dia kelihatan sangat feminin dan mengeluarkan siluet. Satu-satunya perkara yang skirt itu adalah kontraindikasi untuk kanak-kanak perempuan dengan bentuk yang subur.
  3. Rok mini di lipatan. Model cheeky, sedikit bermain-main yang sangat disukai gadis remaja. Itulah sebabnya anda tidak perlu memakai skirt seperti itu untuk wanita dan perempuan penuh.
  4. Rok kabur dalam lipatan. Ini adalah versi yang paling romantis mengenai prestasi. Rok seperti itu boleh mempunyai panjang hingga lutut atau lebih rendah. Rok ini dengan lipatan lembut dengan sempurna menekankan kewanitaan dan kelembutan pemiliknya.

Musim ini juga adalah skirt popular di pinggang dengan lipatan. Dan tali pinggang keledar yang lembut, yang dijahit cukup luas.

Kain dan warna

Untuk jahitan jahitan di dalam pleat, kain ringan yang boleh memegang bentuk paling kerap digunakan. Walaupun jangan lupa tentang kain lain: kapas, jeans, kulit, bulu.

Jika kita bercakap tentang skema warna fesyen, maka tidak ada pilihan. Ia boleh menjadi model warna atau skirt hitam dalam lipatan. Pilihan hanya bergantung pada rasa dan pilihan pemiliknya. Walaupun musim ini perlu memberi perhatian kepada model dengan cetakan asal. Motif sangkar, jalur dan motif bunga adalah lukisan yang paling sesuai di skirt tersebut.

Dengan apa yang memakai skirt di dalam lipatan?

Jika kita bercakap tentang skirt musim panas di dalam lipatan, maka mereka akan disatukan dengan baju-T, baju dan baju yang ringan, yang tidak dibebani dengan butiran. Jangan menggabungkan skirt tersebut dengan bahagian atas yang terlalu berbulu.

Rok kulit di dalam lipat boleh disesuaikan dengan kemeja, topi kasut, kasut atau kasut atas meja dan mudah. Sangat sesuai untuk model jaket, jaket dan lutut yang tinggi di atas lutut.

Rok di lantai dengan lipatan yang terbaik dipakai dengan kasut balet atau kasut pada kelajuan rendah. Dalam kes ini, bahagian atas hendaklah dengan bahu terbuka dan potong. Kemudian imej ternyata mudah dan tidak terkawal.

Tetapi anda boleh membuat percubaan pada ciptaan anda sendiri dan jangan takut ekspresi diri.

Rok dilipat 1 Skirt di lipatan 2 Skirt berlipat 3
Seluar berlipat 4 Lipat skirt 5 Rok dilipat 6
Rok dilipat 7 Skirt di lipatan 8 Skirt di lipat 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − = 53