Sesi foto hitam dan putih | proektdem.com

Sesi foto hitam dan putih

pemotretan hitam dan putih

Menurut trend fesyen terkini dalam fotografi, sesi foto dalam gaya hitam dan putih sangat popular. Dengan bantuan imej hitam dan putih, anda secara serentak boleh meluahkan perasaan positif dan sikap negatif. Pada mulanya, penggunaan bingkai bukan warna diperluaskan hanya untuk membuat iklan sosial, yang, sebagai peraturan, adalah negatif atau menjijikkan. Walau bagaimanapun, baru-baru ini jurugambar mahir membuat karya-karya sebenar hitam dan putih.

Idea untuk menembak gambar hitam dan putih

Salah satu trend yang paling popular untuk pemotretan hitam dan putih ialah gaya cerita cinta. Banyak jurugambar profesional percaya bahawa gambar-gambar hitam dan putih dapat menunjukkan perasaan pencinta begitu banyak sehingga kader-kader warna tidak selalu mengatasi tugas semacam itu. Selalunya, fotografi tersebut berlaku dalam alam semula jadi, kadang kala semasa fenomena semulajadi yang paling menguntungkan. Sebagai contoh, gambar model di bawah hujan lebat menyampaikan keserasian dan kesetiaan penuh kepada pasangan cinta.

Plot yang menarik boleh ditangkap menggunakan model menembak gambar hitam dan putih di lautan, tasik atau sungai, serta dalam permainan sinaran matahari. Gambar-gambar sedemikian, walaupun kekurangan warna, tidak kelihatan membosankan dan pudar, tetapi sebaliknya - mereka boleh mengembangkan gambaran yang sangat luas tentang apa yang sedang berlaku.

Bagi studio pemotretan hitam-putih, para profesional sering dipilih sebagai model gadis. Pilihan ini adalah yang terbaik untuk fotografi hitam dan putih potret. Aksen yang paling penting dalam sesi foto sedemikian dilakukan atas emosi dan ungkapan wajah. Model itu, sebagai peraturan, tidak melihat ke dalam kamera atau pandangannya diarahkan di luar kanta. Selalunya, imej-imej ini diambil dari belakang untuk menyampaikan makna sesuatu seperti gambar rawak.

Ia menjadi sangat popular untuk menggunakan warna hitam dan putih dalam pemotretan kumpulan kumpulan. Sebagai contoh, berjalan kaki dengan rakan-rakan atau fotografi keluarga adalah hebat untuk subjek fotografi tersebut. Walau bagaimanapun, dalam kes ini, tidak benar untuk melakukan sesi foto keseluruhan dalam warna hitam dan putih. Sesetengah gambar boleh diisi dengan warna.

pemotretan hitam dan putih 1 hitam dan putih photosession 2 black and white photosession 3
hitam dan putih photosession 4 pemotretan hitam dan putih 5 black and white photosession 6
hitam dan putih photosession 7 pemotretan hitam dan putih 8 pemotretan hitam dan putih 9
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

2 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: