Posted on

Petunjuk amlodipine untuk digunakan

Tekanan yang meningkat mengetuk orang keluar dari rut - keadaan kesihatan semakin teruk, dari sakit kepala yang muncul dan kelemahan untuk menyingkirkan tidak membantu sebarang analgesik. Dalam kes sedemikian, ia hanya ditunjukkan untuk penggunaan amlodipine. Berkesan, tetapi sangat setia, sangat popular. Ia diiktiraf dan penganut ubat tradisional, dan juga mereka yang memilih ubat herba dan resipi orang lain.

Petunjuk untuk penggunaan tablet Amlodipine

Bahan aktif utama dalam tablet adalah amlodipine. Di samping itu, penyediaan mengandungi beberapa bahan tambahan:

 • kanji kentang pro-gelatinised;
 • magnesium stearate;
 • microcrystals selulosa silikat.

Amlodipine adalah salah satu ubat antihipertensi yang paling terkenal. Ejen itu dapat menurunkan tekanan dengan melegakan otot-otot licin kapal-kapal. Masuk ke dalam badan, ubat menghalang saluran kalsium, yang membolehkan ia juga mempunyai kesan antiangina.

Amlodipine menerima permohonan yang luas kerana tindakan ringannya. Kelebihan besar alat dan perbezaan dari kebanyakan pesaing - dalam jangka masa panjang (sehingga 24 jam). Ini membolehkan anda mengurangkan tekanan secara beransur-ansur, yang sangat berharga untuk badan, kerana tekanan tekanan tiba-tiba boleh menjadi tekanan.

Akibat penggunaan amlodipine, keperluan untuk oksigen di dalam hati secara keseluruhan dan miokardium secara khusus menurun, tetapi arteri koronari, yang membekalkan bahan berguna kepada badan, berkembang pada masa yang sama.

Amlodipine ditunjukkan untuk diagnosis berikut:

 • angina pectoris;
 • hipertensi arteri;
 • penyakit jantung iskemia (termasuk bentuk kronik);
 • kegagalan jantung;
 • asma bronkial.

Anda boleh menggunakan ubat untuk rawatan diri dan sebagai sebahagian daripada terapi gabungan. Lebih-lebih lagi, majoriti pakar memberikan keutamaan kepada pilihan terakhir.

Ciri-ciri pelantikan dan penggunaan ubat Amlodipine

Oleh kerana ubat-ubatan itu bertindak dengan tepat, ia boleh digunakan walaupun untuk pesakit kencing manis dan penderita gout. Rawatan dadah untuk kedua-dua rawatan dan profilaksis. Sebagai contoh, dengan bantuan amlodipine, strok atau infark miokard boleh dicegah.

Selepas permohonan, ubat Amlodipine secara beransur-ansur mula diserap ke dalam saluran gastrousus. Kepekatan maksimum ubat dalam darah diperhatikan selepas enam jam selepas pentadbiran. Amlodipine dimetabolisme di hati. Kebanyakan ubat ini dikumuhkan oleh buah pinggang, kadang-kadang sisa bahan keluar dengan najis.

Dos dan tempoh pentadbiran amlodipine untuk setiap pesakit ditentukan secara individu. Untuk rawatan hipertensi dan angina pectoris, satu tablet 5-miligram sehari biasanya ditetapkan. Dalam kes ini, kursus ini harus berlangsung dari seminggu ke dua. Kadang-kadang, dengan angina, dos boleh meningkat hingga 10 miligram per hari.

Untuk menukar dos dengan rawatan selari dengan diuretik dan beta-blockers tidak diperlukan.

Pentadbiran permohonan Amlodipine

Kontraindikasi terhadap penggunaan tablet Amlodipine

Seperti mana-mana ubat lain, Amlodipine mempunyai kontraindikasi tertentu terhadap penggunaannya. Mereka kelihatan seperti ini:

 1. Ia tidak disyorkan untuk dirawat dengan amlodipine dalam hipotensi arteri akut.
 2. Ubat kontraindikasi dalam kejutan kardiogenik.
 3. Anda tidak boleh minum ubat untuk ibu hamil dan menyusu.
 4. Amlodipine yang boleh memudaratkan dan pesakit yang paling muda - ubat ini dikontraindikasikan untuk kanak-kanak di bawah 18 tahun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 − = 80