Posted on

Arang yang diaktifkan untuk pembersihan badan

Kebimbangan ramai tentang keadaan kesihatan tubuh menyebabkan hakikat bahawa sorben mula memainkan peranan penting dalam penyembuhan.

Membersihkan badan

Sorbent adalah apa yang menyerap bahan, gas dan wap secara serentak dari alam sekitar. Dengan pencemaran ekologi dan peningkatan dalam produk yang tidak berkualiti di rak kedai-kedai, serta populariti farmaseutikal, para doktor datang kepada idea bahawa tubuh memerlukan pembersihan berkala. Banyak bahan yang berbahaya mempunyai harta terkumpul di dalam badan, tetapi dengan sendirinya mereka tidak boleh selalu dibersihkan dari toksin.

Setakat yang lebih besar ini sepadan dengan kebenaran - rejim yang salah hari dan pemakanan, penggunaan bahan berbahaya telah membawa kepada fakta bahawa orang semakin mengadu tentang penyakit. Dan jika sebelum sorben hanya digunakan dalam kes-kes akut - dengan cirit-birit dan keracunan, hari ini mereka digunakan dalam momen rezim untuk pembersihan usus dan hati.

Pembersihan badan dengan arang diaktifkan adalah popular hari ini. Karbon diaktifkan adalah ubat yang mudah dan tidak mahal, tidak seperti analognya - arang putih, Liferan dan Enterosgel. Sesetengah percaya bahawa barang-barang baru ini jauh lebih mampu menampung tugas daripada karbon diaktifkan, tetapi selalunya dalam kes mudah tidak perlu mengambil sorben yang lebih kuat daripada arang batu.

Pembersihan arang diaktifkan berlaku melalui adsorbatsii mekanisme - ia menyerap bahan-bahan berbahaya permukaannya, dan oleh itu ia perlu diambil dalam kuantiti yang besar. Diaktifkan arang menebal toksin, mengumpul mereka dari permukaan usus, pekatan, dan kemudian ia sudah bersama-sama dengan bahan-bahan berbahaya dikeluarkan secara semula jadi.

Membersihkan perut dengan arang aktif

Usus adalah salah satu organ yang paling penting, bertentangan dengan pendapat yang diterima umum, karena kekebalan dan "kemurnian" organisma bergantung pada keadaannya. Di dalam usus, toksin dikumpulkan, yang telah ditelan dan diarahkan oleh sistem lain untuk mengeluarkan.

Tidak selalunya berjaya, bahan-bahan ini diperolehi, bagi kesalahan mengikut flora usus (penjajahan bakteria yang "berguna") sering dilihat pada orang. Musuh utama pelanggaran mikroflora usus - antibiotik, yang membunuh bakteria tanpa perbezaan, sama ada mereka membantu atau berbahaya, dan juga gangguan flora usus menyumbang kepada tekanan dan pemakanan yang tidak sihat.

Apabila mikrofloranya terganggu, ini membawa kepada hakikat bahawa toksin terkumpul di dalam usus dan praktikalnya tidak dihapuskan. Mereka meracuni seluruh badan dan menyebabkan alahan, mengurangkan imuniti dan kemurungan umum. Dalam kes ini, tubuh perlu membantu mereka, dan dengan itu, jangan lupa tentang mikroflora.

Oleh kerana sorben juga melanggar mikroflora usus, pertama sekali, membersihkan badan mengambil beberapa kursus, dan kemudian minum probiotik.

Membersihkan hati dengan arang aktif

Membersihkan hati dengan arang aktif berbeza sedikit daripada pembersihan usus. Ini disebabkan oleh fakta bahawa tablet mempunyai satu bentuk pentadbiran dan mempunyai satu kesan pada badan. Oleh itu, dengan membersihkan usus dengan arang aktif, ia tidak hanya akan dimurnikan.

Arang aktif akan membantu hati meningkatkan tahap bilirubin dan mengikat asid hempedu dalam perut, yang akan memberi kesan positif pada fungsi hati.

Membersihkan badan dengan dos karbon aktif

Dos unit karbon diaktifkan tidak boleh dilebihkan pada kadar 1 tablet setiap 10 kg berat.

Pada hari pertama, dos kejutan diambil pada waktu malam. Keesokan harinya, 2 tablet diambil antara waktu makan.

Kemudian arang diaktifkan diambil pada waktu pagi pada perut kosong dan pada petang sebelum tidur, mencuci dengan banyak air pada kadar 1 tablet setiap 10 kg berat badan. Skim ini perlu dijalankan tidak lebih daripada 10 hari.

pembersihan badan dengan arang aktif

Setelah kursus 10 hari, anda perlu berehat - 1-2 minggu, dan kemudian ulangi lagi. Selepas kursus kedua, ambil probiotik untuk memulihkan mikroflora.

Membersihkan badan dengan karbon - contraindications diaktifkan

Karbon diaktifkan tidak boleh diambil apabila:

  • penyakit onkologi saluran penghadaman;
  • ulser perut;
  • pendarahan;
  • kolitis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =