Posted on

Ascorutinum dengan bulanan

Ramai wanita menderita haid terlalu lama atau berlimpah, yang menyebabkan ketidakselesaan dalam kesihatan dan kehidupan. Untuk menyelesaikan masalah ini, doktor sering ditetapkan untuk mengambil dengan mengambil bulanan.

Penggunaan ascorutin dalam ginekologi

Komponen utama ubat ini adalah asid askorbik (lebih dikenali sebagai vitamin C) dan rutin (vitamin P). Dengan kehadiran komponen ini, ubat itu menerima namanya.

Tindakan ascorutin adalah untuk mengurangkan kebolehtelapan dan kerapuhan kapilari dan untuk menguatkan dinding kapal. Juga, ubat ini menggalakkan pertumbuhan semula tisu dan meningkatkan fungsi perlindungan badan kepada kesan persekitaran dan jangkitan.

Dengan penggunaan dadah selama 3-4 minggu berturut-turut, keadaan umum wanita meningkat dengan ketara kerana fakta bahawa ascorutin mengurangkan kesan radikal bebas yang terbentuk semasa metabolisme. Hal ini terutama berlaku bagi wanita yang mengalami gangguan hormon, yang menghasilkan jumlah radikal bebas yang berlebihan, yang memberi kesan buruk kepada kerja organ-organ dalaman.

Terima kasih kepada sifat antioksidan ubat itu, kesejahteraan keseluruhan wanita semasa premenopause meningkat dengan ketara.
Daripada yang di atas ia mengikuti bahawa ascorutin ditunjukkan untuk penyakit yang disertai oleh peningkatan kebolehtelapan kapal, serta dalam hal kerosakan kapilari. Semasa ascorutin bulanan dinyatakan dalam kes di mana perlu untuk mengurangkan tempoh mereka. Secara umum, ubat ini mengurangkan pendarahan sebanyak 2-3 hari. Dengan ascorutin bulanan yang banyak dapat mengurangkan kehilangan darah tanpa mengganggu kesihatan umum.

Dalam beberapa kes, ascorutin ditetapkan untuk perdarahan rahim sebagai sebahagian daripada rawatan simptomatik. Walau bagaimanapun, dengan pendarahan rahim sifat tidak didiagnosis, disyorkan untuk menggunakan agen hemostatic yang lebih berkesan, contohnya, dicinone. Sebarang pendarahan rahim memerlukan nasihat perubatan.

Dalam kebanyakan kes, ascorutin diterima dengan baik oleh pesakit, kerana ia mempunyai penyerapan yang baik dalam saluran pencernaan, dan produk kelebihan dan metaboliknya dikeluarkan sepenuhnya dalam air kencing.

Penggunaan ascorutin semasa haid

Menurut arahan, askorutin mesti diambil selepas makan, dibasuh dengan jumlah air banyak. Ia tidak disyorkan untuk mengambil tablet ascorutine dengan air mineral kerana ia mengurangkan penyerapan vitamin C.

Dos harian dadah adalah 1-2 tablet 2-3 kali sehari. Anda boleh mula mengambil ubat 2-3 hari sebelum bermulanya haid dan teruskan selama 7-10 hari lagi. Rejimen dos dan tempoh boleh ditingkatkan mengikut cadangan doktor individu.

Contraindications of Ascorutinum

Penggunaan ubat yang tidak sistematik hampir sepenuhnya selamat untuk kesihatan. Walau bagaimanapun, sebelum digunakan, anda perlu membaca dengan teliti kontra, yang termasuk:

  • hipersensitiviti kepada komponen;
  • trombosis dan trombophlebitis;
  • urolithiasis dan gout (pemendapan garam di sendi);
  • trimester pertama kehamilan;
  • kesaksian askorutin

  • diabetes dan penyakit buah pinggang.

Penggunaan jangka panjang ascorutin yang berlebihan boleh memberi kesan sampingan dalam bentuk peningkatan tekanan darah, batu ginjal, penindasan sistem saraf pusat. Dalam sesetengah kes, tindak balas alahan adalah mungkin, yang berhenti selepas berakhirnya ubat.

Amalan jangka panjang menggunakan ubat menunjukkan bahawa ascorutin benar-benar telah mengisytiharkan hartanah dan dapat membantu wanita “mengatasi” dengan panjang atau banyak bulanan. Ubat ini boleh “memudahkan” kehidupan wanita semasa perjalanan perniagaan, perjalanan ke laut, dan juga pada hari-hari yang penuh. Perkara utama adalah tidak mengabaikan tanda-tanda dan kontraindikasi dadah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 + = 45