Posted on

bagaimana untuk memberi jumlah kepada rambut di rumah

Kekurangan jumlah rambut adalah masalah bagi banyak wanita. Selalunya ini berlaku kepada mereka yang mempunyai rambut dari alam tipis, lembut atau jarang. Meningkatkan keadaan dengan ketara dalam keadaan sedemikian, anda boleh dengan betul mengambil potongan rambut, meningkatkan jumlah. Walau bagaimanapun, ini tidak mencukupi untuk kelihatan rapi dan menarik setiap hari. Oleh itu, adalah penting untuk mengetahui cara memberikan jumlah rambut di rumah. Berikut adalah beberapa cadangan yang akan membantu menjadi sangat menarik kepada mana-mana wanita yang bermimpi melakukan gaya rambut tiga dimensi.

Bagaimana untuk mencapai jumlah rambut di rumah?

Pertama sekali, anda perlu menjaga pencucian rambut yang betul. Rambut yang kekurangan jumlah perlu dibasuh lebih kerap, jadi syampu perlu dipilih untuk kegunaan kerap dan meningkatkan jumlah. Selepas pembersihan, perlunya memohon perapi itu, memohon dari tengah rambut hingga tip, tetapi bukan pada akarnya. Kesan yang baik akan diikuti dengan membilas rambut dengan air sejuk, berasid dengan jus lemon atau cuka sari apel.

Satu lagi langkah penting dalam mewujudkan kelantangan untuk rambut halus di rumah - rambut kering. Sebelum anda boleh menggunakan pengering rambut, rambut perlu dikeringkan dengan tuala lembut. Untuk rambut panjang adalah mudah untuk menggunakan muncung peresap, tetapi jika tidak, anda boleh semasa pengeringan hanya sebat rambut anda dengan hujung jari anda. Ingat bahawa anda tidak boleh menggunakan pengering udara panas, dan membawa kepada rambut lebih dekat daripada 20 cm. Pengeringan harus bermula dari zon belakang, bergerak lebih jauh ke kuil dan mahkota. Untuk membuat pengembangan pada akar rambut di rumah, anda boleh menggunakan apabila pengeringan memberus gigi.

Jumlah rambut bergantung pada gaya yang betul. Satu pilihan boleh diperhalusi dengan penetapan lakuer. Cara lain - rambut lencong dengan keriting diameter yang berbeza. Ia adalah mungkin untuk memohon curlers rambut, penggelek terma, penghangat elektrik, dan lain-lain Dalam kes ini, pengeriting terbesar harus diletakkan di bahagian parietal dan bahagian belakang kepala, dan pengeriting diameter lebih kecil - lebih dekat dengan kuil dan leher. Jangan lupa memohon mousse khas untuk rambut anda sebelum menggunakan kelantangan.

Topeng untuk memberi jumlah bulu ke rambut di rumah

Memandangkan bagaimana untuk meningkatkan jumlah rambut di rumah, jangan berhenti dengan hanya kaedah yang membantu menjadikan rambut lebih hebat hanya secara visual. Sekiranya mendekati keputusan masalah dengan lebih serius, adalah disyorkan untuk menggunakan kerap di rumah syarat-syarat khas untuk jumlah rambut, sebagai contoh, topeng. Mari kita pertimbangkan beberapa resipi topeng memberi jumlah, yang menggalakkan pengukuhan dan penebalan rambut, mengaktifkan pertumbuhan mereka.

Resipi # 1

Bahan-bahan:

  • garam laut - 2 meja. sudu;
  • madu - 2 meja. sudu;
  • cognac - 2 jadual. sudu.

Penyediaan dan penggunaan

Tuangkan garam, gabungkan dengan madu, panaskan dalam mandi air, tambahkan cognac. Sapukan pada rambut, menggosok akar, membungkusnya selama 1-2 jam, selepas itu mencuci komposisi dengan air suam.

Resipi No. 2

Bahan-bahan:

  • kefir - 0.5 gelas;
  • serbuk koko - 1 sudu kecil. sudu;
  • telur - 1 pc.

Penyediaan dan penggunaan

Gabungkan semua bahan, terapkan pada akar rambut. Apabila campuran di atas kepala sedikit kering, sebarkan akar sekali lagi. Ulangi prosedur beberapa kali sehingga komposisi selesai. Tutup rambut dengan polietilena dan tuala, rendam selama setengah jam. Basuh dengan syampu.

jumlah rambut di rumah

Resipi # 3

Bahan-bahan:

  • yis - 20 g;
  • susu - 100 ml;
  • Minyak Burdock - 1 jadual. sudu.

Penyediaan dan penggunaan

Yis cairkan susu sedikit panas dan biarkan selama setengah jam. Lampirkan minyak, dan, selepas mencampurkan, terpakai pada rambut, memperhatikan akarnya. Pemanasan kepala anda, biarkan topeng selama sejam. Basuh dengan syampu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 − = 67