Posted on

Bagaimana untuk menentukan saiz bra dan memilih bentuk yang sempurna?

Kesihatan kelenjar susu bergantung pada kualiti seluar yang dipakai oleh wanita. The bra harus sesuai dengan badan dan sesuai saiz payudara. Fungsi bra adalah untuk menyokong payudara dan mengekalkan bentuknya, jadi penting untuk menjaga pemilihan terperinci pakaian ini sedapat mungkin.

Dimensi bras dalam huruf dan nombor

Dimensi bras dalam huruf dan nombor

Untuk memilih pakaian yang betul di kedai, anda perlu menentukan dua parameter terlebih dahulu:

 1. Girth (dalam cm) di bawah kelenjar susu. Ketahui ukuran di bawah dada, berdiri dan menurunkan tangannya di sepanjang batang.
 2. Lilit maksimum (dalam cm) payudara. Pita itu harus melalui mata paling menonjol dari kelenjar susu, termasuk pusat puting beliung.

Dengan data yang diperoleh, anda boleh dengan mudah menentukan saiz bra yang betul – jadual di bawah menunjukkan koresponden penunjuk ini kepada label standard bra dalam nombor dan huruf. Sebelum membeli, anda mesti sentiasa mencuba produk tersebut. Sekiranya anda merasa tidak selesa, anda harus meminta penjual menunjukkan pilihan pakaian bersebelahan, contohnya 70C dan bukannya 75V.

Bagaimana untuk memilih saiz bra?

Apabila membeli bra, ramai wanita menentukan panjang tali pinggang dan nilai huruf kapsul secara berasingan. Parameter ini mesti diambil kira secara serentak. Cawan penanda yang sama boleh mempunyai kapasiti yang berbeza bergantung pada jumlah di bawah payudara, yang jelas ditunjukkan dalam angka tersebut. Cara terbaik untuk memilih bra ialah mencuba. Kelenjar susu dalam seluar yang betul tidak boleh mengendurkan dan memerah.

Bagaimana untuk memilih saiz bra

Bagaimana memilih coli untuk payudara besar?

Perkara utama dari mana anda harus menolak memiliki payudara mewah – push-up. Bust yang subur tidak memerlukan jumlah tambahan, dan tab akan menimbulkan ketidaknyamanan, mengubah kelenjar susu ibu. Untuk memilih coli saiz besar, anda perlu mengenal pasti dan mengambil kira kedua-dua huruf dan nombor dalam penanda. Payudara harus diletakkan sepenuhnya di kelopak, tetapi tidak “menyebar” di dalamnya. Bra ideal menyokong dan menimbulkan kelenjar susu, menekankan bentuknya.

Petua untuk memilih bra untuk payudara besar:

 1. Lebih suka tali lebar. Payudara yang subur mempunyai banyak berat, yang tali halus tidak boleh tahan.
 2. Pilih coli dengan tulang. Tanpa butiran ini, payudara yang besar tidak mendapat sokongan yang cukup, menghancurkan dan kelihatan seperti jisim berbentuk tidak berbentuk.
 3. Untuk membeli linen dengan beberapa cangkuk pada tali pinggang. Satu-satunya tali tidak boleh menahan berat yang mengesankan kelenjar mamma yang subur.

Bagaimana cara memilih bra untuk payudara kecil?

Kesalahan utama pemilik dada rapi adalah mencari kain linen hanya dengan secangkir AA, A atau B. Wanita dengan payudara kecil perlu terlebih dahulu memperhatikan celah tali pinggang. Dalam cadangan spesialis bagaimana menentukan saiz bra, keperluan untuk mengambil dari nilai yang diperolehi 10-15 cm ditunjukkan. Sebagai contoh, jika jumlah di bawah payudara adalah 75 cm, maka linen dipilih, bermula dengan menandakan 60-65. Parameter huruf boleh sama ada C atau bahkan D. Untuk menentukan saiz secangkir bra – untuk mengetahui kapasitinya, dan bukan jumlah payudara.

Petua asas untuk memilih pakaian:

 1. Ukur coli. Bentuk dada berbeza, walaupun saiznya ditentukan dengan betul, model itu mungkin tidak sesuai. Kelenjar susu tidak boleh dipenggal, tetapi kekosongan dalam kelopak tidak diingini.
 2. Pilih tali nipis. Payudara kecil tidak berat, tali lebar untuk sokongannya tidak diperlukan.
 3. Pilih coli dengan push-up yang selesa. Jumlah tambahan tidak menyakitkan, tetapi ia tidak seharusnya menghalang penempatan kelenjar susu dalam cawan dan membuat ruang tambahan.

Bra silikon – bagaimana untuk memilih saiz?

Bra silikon cara memilih saiz

Bra-rama-rama – 2 cawan lut lembut, bersambung di hadapan. Ia dilekatkan pada kulit dengan permukaan dalaman yang melekit. “Butterfly” sesuai untuk wanita dengan payudara kecil atau sederhana, jika tidak, ia tidak akan menanggung berat kelenjar susu. Jenis kain yang dijelaskan ditandakan hanya dengan huruf. Selalunya mereka tidak bertepatan dengan notasi biasa, dan wanita mendapat bra tidak kelihatan yang sesuai – dimensi yang sepadan dengan grid piawai boleh ditentukan dari jadual di bawah. Sebelum membeli, anda perlu mengesahkan parameter anda dengan tanda pada pakej.

Bra silikon cara memilih jadual saiz

Bagaimana untuk memilih bra bentuk yang betul?

Payudara boleh mempunyai garis besar yang berbeza, jarak jauh atau dengan “penanaman” sempit. Sebelum menentukan saiz bra, disarankan untuk memilih gaya bra yang sempurna. Lingerie bukan sahaja harus menyokong, tetapi juga “pek” kelenjar susu yang indah, memberikan mereka bayang-bayang menggoda. Bentuk-bentuk bra yang sedia ada boleh ditentukan oleh kumpulan:

 1. Klasik. Cawan tertutup beberapa keping jahitan (flaps).
 2. Cara memilih bra yang betul dalam bentuk klasik

 3. Rancang. Bra dengan jumper rendah untuk membuat hollow yang elegan.
 4. Cara memilih bra bentuk yang betul

 5. Balkonet. Sokongan dari bawah, cawan hanya meliputi separuh daripada payudara dan menimbulkannya.
 6. Cara memilih bra yang betul dalam bentuk balet

 7. Corbeil. Baju itu seperti rancangan, tetapi ia lebih terbuka dan seksi.
 8. Cara memilih coli yang sesuai mengikut bentuk corbey

 9. Bracier. Calyx digambarkan mengumpul dada dari sisi dan meningkatkan saiz visual.
 10. Cara memilih bra yang betul dalam bentuk gelang

 11. The minimizer. Baju khas untuk payudara yang subur menyembunyikan jumlah tambahan.
 12. Cara memilih coli yang betul dalam bentuk minimizer

 13. Cawan yang dicetak. Seluar dalam yang lancar dengan sokongan yang sangat baik, memberikan kelenjar susu yang siluet bulat yang kemas.
 14. Cara memilih bra bentuk yang betul

 15. Vanderbra. Baju itu seperti brazilier, tetapi lebih tertutup, mengetatkan dada.
 16. Cara memilih bra yang betul di bawah bentuk vanderbra

 17. Rak. Bra seksi maksimum, tidak meliputi walaupun puting.
 18. Cara memilih coli yang betul dalam bentuk rak

 19. Push-up. Linen dilengkapi dengan tab yang meningkatkan saiz visual.
 20. Cara memilih bra yang betul di bawah bentuk pukulan

 21. Gelang. Bra tanpa lubang dan lipit, kelihatan lebih seperti tangki atas dengan cawan.
 22. Bagaimana untuk memilih bra yang betul untuk bentuk gelang

 23. Universal atau Bendo (Bando). Reka bentuk tali dan jahitan, boleh mempunyai sokongan dalam bentuk rangka padat, lacing.

Cara memilih bra yang betul di bawah bentuk bando

Brassiere khas

Dalam sesetengah keadaan, tiada model di atas. Versi cucian lain dipilih apabila sokongan payudara individu diperlukan mengikut keperluan khas. Adalah penting bagi setiap wanita untuk mengetahui cara memilih bra yang tepat dan menentukan saiz untuk kes yang tidak standard:

 • galas;
 • menyusu;
 • sukan intensif.

Bagaimana cara memilih bra untuk wanita hamil?

Kelenjar susu ibu hamil dengan cepat meningkatkan jumlah disebabkan oleh pengembangan saluran. Dalam keadaan ini, gunakan semua peraturan di atas, bagaimana untuk menentukan saiz bra, tetapi parameter harus dipantau setiap 6-8 minggu. Seluar dalam khas dengan tali lebar dan volum cawan laras boleh dibeli dari kehamilan bulan ke-6, jika payudara tidak mula meningkat lebih awal.

Cara memilih bra yang betul mengandung:

 1. Baju ibu masa depan diperbuat daripada kain asli, linen atau kapas.
 2. Model itu mestilah tanpa lapisan dan ryushek, mampu merosakkan kulit.
 3. Cawan tertutup yang disokong menyokong dada, dan tali lebar.

Cara memilih bra untuk wanita hamil

Bagaimana untuk memilih bra penjagaan?

Saiz pakaian jenis yang diterangkan mudah ditentukan mengikut peraturan yang dinyatakan sebelumnya, ia ditandai secara identik (nombor dan huruf). Lebih sukar untuk memahami cara memilih coli untuk memberi makan dengan reka bentuk. Terdapat jenis bra berikut:

 1. Penutupan depan. Pakaian dalam serta-merta membebaskan kelenjar susu, tetapi payudara semasa menyusukan bayi benar-benar kosong dan sukar untuk dikembalikan.
 2. Cara memilih penjepit bra makan depan

 3. Zippers pada calyx. Padanya sesuai dengan baik, tetapi boleh merosakkan kulit. Zip boleh dikenali dengan mudah melalui pakaian yang ketat.
 4. Cara memilih bra untuk memberi makan zip

 5. Butang pada tali. Calyx mudah dibongkar dan lebih rendah, semua manipulasi dapat dilakukan dengan satu tangan.
 6. Bagaimana untuk memilih bra untuk penyusuan susu ibu

 7. Bra elastik. Seluar dalamnya hanya ditarik ke bawah, melepaskan kelenjar susu. Pilihan yang selesa, tetapi tanpa sokongan yang betul.

Cara memilih bra untuk memberi makan pada anjal

Bagaimana untuk memilih bra sukan?

Dalam latihan intensif, terutama yang berkaitan dengan senam aerobik (berjalan, melompat, kecergasan dan lain-lain), adalah penting untuk memperbaiki dada dengan selamat, menghalang pergerakan pergerakan. Ini akan membantu mencegah tanda-tanda regangan dan mengawal kelenjar susu ibu. Petua tentang cara menentukan saiz coli sukan, sama dengan saranan untuk pembelian pakaian dalam standard. Perbezaan utama antara varian latihan adalah gaya dan reka bentuk.

Cara memilih bra untuk sukan:

 1. Kain – bahan sintetik yang lembut dengan keupayaan untuk menyerap dan mengeluarkan kelembapan.
 2. Payudara kebanyakannya luas. Penyepit sempit sesuai untuk yoga, pilates dan sukan statik yang lain.
 3. Potong – coli untuk latihan mengingatkan gusti atau atas. Dari bawah, ia dilengkapi dengan jalur regangan padat.
 4. Calyx – menutup sepenuhnya payudara dan mengekalkan bentuknya, bebas daripada jahitan, sempurna dalam ukuran.

Cara memilih bra sukan

Pembesaran bra selepas pembedahan

Jenis dobi ini merujuk kepada peranti perubatan yang dimaksudkan untuk pemulihan yang betul. Bra khas selepas pembedahan perlu dipilih oleh doktor mengikut keperluan individu pesakit dan jenis prosedur pembedahan yang dilakukan. Bra terapeutik dibuat dengan pelbagai tekanan mampatan (gred 1-4), mereka tidak boleh ditentukan sendiri. Membeli seluar yang dilantik, wanita perlu memberi perhatian kepada parameter bra yang berikut:

 • elastane dalam kain;
 • kehadiran tulang;
 • asas dan tali yang lebar;
 • kelopak dalam dan padat;
 • pendaratan yang selesa.

Pembesaran bra selepas pembedahan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 2 =