Posted on

Berapa kerapkah enema boleh dibuat?

Sebelum anda mengetahui berapa kerap dan berapa kali anda boleh melakukan enema, anda akan senang untuk memahami maksud yang anda akan letakkan. Ini satu perkara jika enema itu kuratif, dan sama sekali berbeza, jika ia adalah pembersihan enema. Terdapat pelbagai jenis enema seperti diagnostik - satu penyelesaian khusus disuntik ke dalam usus, yang tidak dimeriahkan oleh x-ray. Berapa kerapkah enema boleh dibuat?

Sebelum anda mengetahui berapa kerap dan berapa kali anda boleh melakukan enema, anda akan senang untuk memahami maksud yang anda akan letakkan. Ini satu perkara jika enema itu kuratif, dan sama sekali berbeza, jika ia adalah pembersihan enema. Terdapat pelbagai jenis enema seperti diagnostik - satu penyelesaian khusus disuntik ke dalam usus, yang tidak dimeriahkan oleh x-ray. Di rumah, sudah tentu, mereka tidak, jadi kami tidak akan mempertimbangkan pilihan ini.

Ya, dengan cara ini, dan bagaimanakah perbezaan ini berbeza-beza pembersihan dan kuratif, kecuali nama itu? Sememangnya pelantikan mereka membuat komposisi dan kes-kes permohonan yang berlainan. Enema rawatan dimulakan mengikut preskripsi doktor, dan ia menentukan berapa kali dan berapa kali ia mungkin untuk meletakkan enema. Dalam kes ini, ubat, seperti sedatif atau hipnotis, disuntik ke rektum. Enema pembersih digunakan untuk sembelit, untuk enema yang berkhasiat atau untuk operasi, dengan tujuan mengosongkan usus. Di sini, mengenai kekerapan permohonan tidak perlu diragui, sebaik sahaja sebelum prosedur. Walau bagaimanapun, kini semakin banyak pembersih enema dengan pelbagai diet. Berapa kerap anda boleh melakukan enema untuk tujuan ini sekarang dan bercakap.

Berapa kerapkah saya boleh meletakkan enema?

Cadangan standard untuk penggunaan enema untuk pembersihan usus ialah penggunaannya tidak lebih daripada 1-2 kali sebulan. Dalam kes diet, ia dibenarkan melakukan enema setiap 2-3 hari, tetapi tempoh masa yang terhad, tidak semestinya. Tanya mengapa ia tidak boleh dilakukan lebih kerap, bolehkah ada sebarang bahaya dari pembersihan usus? Sesungguhnya, dari penggunaan terlalu banyak kaedah ini untuk mengosongkan usus, kesihatan boleh dirugikan dan banyak. Hakikat bahawa kesan mekanikal merosakkan fungsi normal rektum. Dan penggunaan enema yang kerap boleh mencuci semua mikroflora usus, yang juga tidak menyumbang kepada peningkatan proses pencernaan. Lagipun, itu adalah mikroflora yang bertanggungjawab untuk penyerapan nutrien ke dalam darah. Ingat bagaimana perasaan anda selepas menerima antibiotik lama, apabila doktor bercakap mengenai pelanggaran mikroflora. Tidak begitu baik, mungkin, tetapi di sini ia boleh jadi lebih teruk. Dan selain itu, penggunaan enema yang berterusan, akan menyumbang kepada kesukaran usus apabila menyerap bukan sahaja bahan berguna, tetapi juga air, dan sebelum dehidrasi berhampiran. Juga, pakar mengatakan bahawa penggunaan berterusan enema, adalah ketagihan, terutama untuk golongan muda. Akibatnya, rektum "malas" berfungsi sendiri, yang menyebabkan sembelit kekal. Jadi jawapan kepada soalan "Adakah sering mungkin untuk membuat enema, iaitu, setiap hari?", Jawapannya tidak jelas - tidak mustahil. Sudah tentu, kecuali dalam kes-kes semasa prosedur yang kerap tidak ditetapkan oleh doktor anda. Dalam kes-kes lain, antara enema perlu berehat sekurang-kurangnya satu hari.

Berapa hari boleh dibuat enema?

Berapa kerap untuk meletakkan enema

Jika kita bercakap tentang membersihkan enema dengan diet yang bertujuan untuk mengurangkan berat badan, biasanya disyorkan untuk melakukan 6-7 sesi, tidak melupakan rehat 1 hari. Jumlahnya, keseluruhan kursus tidak boleh mengambil masa lebih dari 2 minggu. Memanjangkan masa prosedur ini, anda menghadapi risiko merosakkan badan.

Oleh itu, apabila memutuskan untuk menggunakan pembersihan enema semasa diet untuk penurunan berat badan, fikirkan beberapa kali sama ada kehilangan beberapa kilogram masalah serius dengan sistem pencernaan adalah berbaloi. Yang mungkin memerlukan rawatan jangka panjang, dan bukan fakta bahawa kilogram tidak kembali ke tempat yang betul. Mungkin lebih baik dalam fesyen lama, diet biasa dan gim?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 1 =