Posted on

sehingga tempoh masa apa yang boleh kehamilan ditamatkanOleh kerana pelbagai keadaan, sesetengah wanita membuat keputusan seperti tindakan pengguguran. Harus diingat bahawa keputusan sedemikian mesti ditimbang dan dipikirkan dengan baik. Lagipun, akibat daripada prosedur sedemikian boleh menjejaskan perancangan kehamilan lebih lanjut, serta kesihatan wanita itu sendiri. Mari kita lihat lebih terperinci tentang manipulasi ini dan cuba untuk mengetahui: untuk tempoh yang mungkin untuk mengganggu kehamilan secara perubatan, semasa vakum, dan semasa pembedahan.

Sehingga tempoh manakah anda boleh menghentikan kehamilan dengan ubat-ubatan (tablet)?

Untuk sejenis pengguguran yang sama berlaku dalam kes-kes tersebut apabila tempoh kehamilan adalah kecil. Sekiranya bercakap secara konkrit, untuk pengguguran perubatan terma 42-49 hari kehamilan ditubuhkan. Oleh itu, perlu diketahui, bahawa menghitung bermula dari hari terakhir terakhir. Apabila anda melihat doktor lewat dari tempoh yang dinyatakan, doktor enggan wanita untuk melakukan pengguguran sedemikian. Walau bagaimanapun, terdapat bukti bahawa pengguguran sedemikian tanpa apa-apa kesan, mungkin sehingga 63 hari.

Ia juga perlu untuk mengatakan bahawa kejayaan dan tidak menyakitkan prosedur ini bergantung kepada tempoh tersebut. Lebih awal seorang wanita berjumpa doktor meminta pengguguran perubatan, lebih baik. Masalahnya ialah bahawa apa-apa prosedur di peringkat akhir kehamilan boleh membawa kepada hakikat bahawa pengguguran tidak berlaku sepenuhnya (pengguguran tidak lengkap) atau membangunkan pendarahan rahim. Di samping itu, penggunaan jenis ini pengguguran di akhir kehamilan mungkin tidak berkesan, dan kehamilan akan terus berkembang.

Memandangkan semua perkara di atas, saya ingin ambil perhatian bahawa masa yang optimum untuk melakukan pengguguran tablet adalah 3-4 minggu kehamilan. Memandangkan fakta ini, kehamilan harus didiagnosis seawal mungkin.

Sehingga berapa masa kehamilan semasa terganggu oleh vakum?

Jenis pengguguran ini sering dipanggil pengguguran mini. Ia dilakukan apabila tempoh kehamilan telah melebihi 6 minggu dan pelaksanaan pengguguran perubatan adalah mustahil.

Perlu diingat bahawa jenis campur tangan ini adalah setanding dengan keselamatannya untuk menggugurkan pengguguran. Apabila ia dijalankan, pam elektrik khas digunakan, yang mengeluarkan embrio dari rongga rahim. Memandangkan fakta ini, penembusan dinding rahim sepenuhnya dikecualikan.

Jika kita bercakap tentang tarikh akhir yang boleh diterima, maka menurut piawaian yang ditetapkan, aspirasi vakum boleh dilakukan dari 6 hingga 12 minggu. Ia adalah dalam tempoh masa ini janin belum terbentuk sepenuhnya.

Sehingga minggu berapa anda boleh berhenti kehamilan?

Apabila seorang wanita memohon pada masa akan datang, lebih tepat selepas 12 minggu, hanya pengguguran pembedahan yang mungkin. Perlu diingatkan bahawa pada masa yang sama pengguguran harus menjadi petunjuk, i.e. Keinginan mudah wanita tidak cukup.

Jenis pengguguran ini dilakukan dengan mengikis. Untuk melakukan ini, terlebih dahulu mengembangkan leher, maka alat khas - curette - diperkenalkan ke dalam rongga rahim. sehingga tempoh masa yang mungkin untuk mengganggu kehamilan

Jenis pengguguran ini boleh dilakukan sehingga minggu ke-20 kehamilan. Dalam kes ini, petunjuk untuk pelaksanaannya adalah, pertama sekali, aspek sosial, contohnya, apabila kehamilan menjadi akibat daripada rogol.

Pada masa lalu, i.e. selepas 21 minggu, penamatan kehamilan hanya boleh dilakukan pada medpokazaniyam (gangguan perkembangan dalam janin, kehamilan yang mengancam nyawa).

Oleh itu, setiap wanita harus membayangkan dengan jelas sebelum tempoh apa, atau sebaliknya bulan kehamilan, anda boleh mengganggu proses kehamilan, dan pada masa yang sama untuk berjumpa doktor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 − = 73