Posted on

Buatan palsu

Rambut sintetik overlay – pilihan yang mudah, cepat dan murah untuk menutup sebarang kecacatan rambut. Rambut palsu membantu wanita untuk menukar atau mencuba imej yang luar biasa serta-merta, bereksperimen dengan warna helai. Aksesori sedemikian diperlukan untuk pencinta parti kostum, sesi foto dan cosplay.

Apakah rambut palsu yang dibuat?

Bahan untuk membuat kerinting sintetik boleh terdiri daripada beberapa jenis:

 1. Akrilik. Rambut dari bahan ini nipis, tetapi tidak semulajadi berkilat dan licin, jadi ia digunakan dalam pengeluaran panggung dan penyamaran rambut palsu.
 2. Vinyl. Bahan ini serupa dengan ciri-ciri akrilik. Buatan tiruan juga tidak direka untuk pakaian sehari-hari.
 3. Nilon. Benang berdasarkan serat yang diwakili padat, sempurna lancar dan berkilat, seperti garis pancing. Mereka sesuai untuk pembuatan produk karnival.
 4. Bulu bulu. Rambut palsu buatan jenis ini kelihatan semula jadi, kuat dan berbentuk baik, mereka boleh disusun dan berwarna. Kelemahan – bau keras yang spesifik dan risiko tindak balas alahan.
 5. Kanekalon (sejenis serat modacrylic). Rambut palsu dari bahan ini sama seperti helai semulajadi. Shine hadir, tetapi sederhana, seperti dalam cincin yang sihat dan baik.

Bagaimana untuk berpakaian rambut palsu?

Rambut palsu moden dihasilkan dalam 2 variasi:

 1. Asas Grid. Strands dilampirkan pada topi khas, mengulang bentuk kepala, kelihatan seperti gaya rambut siap.
 2. Riben. Keriting panjang dijahit ke tisu lebar, mereka juga dipanggil kekuda.

Terlepas dari jenis produk, teknologi umum pada peringkat awal penggunaannya lebih kurang sama. Cara berpakaian rambut palsu dengan betul:

 1. Rambut dengan berhati-hati dan lancar mungkin untuk menyisir, berhati-hati untuk berhimpun, menyembunyikan pewarnaan. Sekiranya keritingnya panjang, sekelip kecil kecil atau mengikat tali panjang nipis, selamatkannya di atas kepala dengan hairpins yang tidak kelihatan, rambut lap, rambut.
 2. cara berpakaian rambut palsu 1

 3. Rawat pembungkusan dengan mortar degreasing dan memperbaiki varnis, licin dengan tangan anda.
 4. cara berpakaian rambut palsu 2

 5. Pakai topi khas di bawah buatan palsu. Ia harus berwarna daging, sepadan dengan bayangan dengan kulit anda sendiri dan asas helai overhead. Adalah dinasihatkan untuk membeli topi di kedai profil, menyemak hipokallenisiti dan keselamatannya.
 6. cara berpakaian rambut palsu 3

 7. Isi tepi penutup di atas telinga, pastikan ia menyembunyikan semua garis pertumbuhan cincinnya sendiri.
 8. cara berpakaian rambut palsu 4

 9. Potong rambut halus ke sampul dengan sikat.
 10. cara berpakaian rambut palsu 5

Bagaimana untuk memakai rambut palsu pada grid dengan betul?

Lembaran sintetik berkualiti tinggi dijahit pada kain nipis “bernafas” dengan sifat hipoallergenik, yang meniru naungan dan tekstur kulit. Untuk penyusutan yang betul dan maksimum ketat kepala di rambut palsu buatan, terdapat Velcro nipis atau cangkuk. Mereka membantu untuk menyesuaikan produk dengan sempurna ke saiz yang dikehendaki dan menghalangnya daripada tergelincir dan beralih semasa kaus kaki.

Berikut adalah cara untuk meletakkan rambut palsu pada grid:

 1. Ambil produk dengan kedua-dua tangan, satu untuk memegang pusat depan, yang kedua – belakang. Cuba pada rambut tiruan.
 2. Bagaimana dengan betul memakai rambut palsu pada grid 1

 3. Keluarkan rambut palsu, menggunakan Velcro, reben atau pengikat untuk memberikan ukuran yang tepat agar ia turun ke kepala seiring erat dan tidak bergerak.
 4. Bagaimana dengan betul memakai rambut palsu pada grid 2

 5. Lampirkan aksesori sekali lagi, seperti yang dijelaskan dalam perenggan pertama.
 6. Cara berpakaian rambut palsu dengan betul pada grid 3

 7. Duduklah produk itu, terutama sekali menyesuaikannya sepanjang garis pertumbuhan rambut anda sendiri di belakang telinga.
 8. Bagaimana dengan betul memakai rambut palsu pada grid 4

 9. Tangan memberikan rupa yang diingini.
 10. Cara berpakaian rambut palsu dengan betul pada grid 5

Bagaimana untuk berpakaian rambut palsu tanpa mesh?

Sekiranya kerinting sintetik dijahit ke jalur anjal yang luas, ia hanya dibalut kepala dan diikat di belakang, seperti bandana. Rambut sendiri mestilah disusun pra, diperbaiki dan dipasang di bawah penutup mesh khas. Terdapat buatan palsu buatan wanita yang dilampirkan pada pembalut dengan hujung yang dijahit. Dalam keadaan ini, produk lebih mudah dipakai – seperti topi. Secara luaran, lapisan-lapisan ini kelihatan cantik dan kemas: rambut longgar, dirampas oleh rim kain di sepanjang garis pertumbuhan.

Bagaimana untuk menjaga rambut buatan tiruan?

Kemunculan produk yang berkenaan, ketahanan dan fungsinya bergantung kepada pematuhan peraturan tertentu. Penjagaan yang betul untuk rambut buatan tiruan melibatkan pembelian peralatan dan kosmetik khas – berdiri storan, berus, syampu dan balm. Tanpa aksesori ini, helai sintetik dengan cepat akan kehilangan bentuk dan bersinar, mereka akan kelihatan murah.

Inilah caranya untuk menjaga rambut palsu dari rambut tiruan:

 1. Cuci produk secara teratur. Adalah disyorkan untuk melakukan prosedur ini sekali setiap 2-3 bulan. Selalunya – hanya dengan kekotoran yang ketara.
 2. Simpan rambut palsu dari radiator dan permukaan panas lain pada pendirian khas atau kosong. Dengan ketiadaan peranti sedemikian, anda boleh memakai aksesori pada balang kaca. Adalah penting bahawa keriting tidak meremajakan dan tidak memerah, kerana mereka mungkin kelihatan berkerut.
 3. Hilangkan penggayaan panas, lencong atau meluruskan kerinting sintetik. Untuk memberi mereka bentuk dibenarkan dengan cara aliran udara sejuk.

Bagaimana untuk membasuh rambut palsu dari rambut sintetik?

Cara membasuh rambut palsu dari rambut tiruan

Untuk membasuh lembaran bukan semulajadi yang betul, adalah dinasihatkan untuk membeli syampu dan balm khas. Mereka dengan teliti dan bersihkan serat, tetapi jangan merosakkannya. Petua untuk mencuci rambut tiruan:

 1. Kumpulkan dalam bekas air yang tidak panas sehingga 35 darjah, syampu berbuih di dalamnya.
 2. Masukkan rambut palsu ke dalam larutan selama 5-8 minit.
 3. Bilas keriting sintetik dalam air sejuk.
 4. Tekan sedikit produk, tetapi jangan pusingkannya, basah dengan tuala.
 5. Letakkan rambut pada cakera atau peranti lain, kering secara semula jadi.

Nuansa yang berguna:

 1. Jika rambut buatan sangat berkuasa, selepas membilas, mereka boleh ditahan dalam penyelesaian dengan penghawa dingin. Kemudian bilas keriting dengan air bersih.
 2. Untuk menghapus gloss berlebihan, disyorkan untuk merawat lapisan dengan larutan cuka sari apel (15 ml setiap 1 l air), kemudian bilas produk.

Bagaimana untuk menyikat rambut palsu tiruan?

Pembentukan helai polimer dilakukan apabila mereka benar-benar kering. Pakar mengesyorkan supaya anda melakukan ini dengan jari anda, terutamanya jika keriting sangat keliru, atau dengan sikat dengan gigi jarang. Arahan yang jelas bagaimana untuk menyikat rambut palsu dari rambut sintetik, tidak. Pilihan terbaik ialah memprosesnya dari hujung dan secara beransur-ansur bergerak ke zon “akar”.

Bolehkah saya melukis rambut buatan palsu?

Jika anda ingin menukar warna produk, penting untuk menggunakan agen pigmen yang sesuai. Sebatian konvensional untuk rambut semulajadi boleh merosakkan rambut tiruan, kerana ia mengandungi ammonia, dan komponen lain yang agresif untuk sintetik. Pilihan yang sesuai ialah pewarna aniline dan campuran pigmen untuk batik. Mereka selamat untuk lapisan, dan untuk keriting dan kulit kepala mereka sendiri, proses perubahan warna adalah sama seperti ketika memproses kain. Sebelum mewarnai rambut palsu dari rambut tiruan, ia perlu mencuci dengan baik dan benar-benar kering secara semulajadi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 84 = 88