Posted on

suntikan cerulean

Kebanyakan penyakit saluran gastrousus disertai dengan gangguan dyspeptik yang teruk, termasuk muntah-muntah dan loya. Untuk menghapuskan Reglan mereka diberikan - suntikan yang digunakan dalam kes-kes yang teruk gejala-gejala ini, mereka dengan cepat maju dan meningkatkan risiko dehidrasi, dan tablet tidak cukup pantas.

Petunjuk untuk penggunaan helang Tserukal

Ubat yang disampaikan adalah alat yang sangat diperlukan untuk diagnosis gastroenterologi, khususnya - kajian duodenal kajian radiopaque. Ia mempercepat proses mengosongkan perut daripada kandungan, peristalsis, dan juga pendahuluan makanan di sepanjang usus kecil.

Sebagai peraturan, suntikan Tserukal membantu dari loya dan muntah yang disebabkan oleh pelbagai penyakit organ epigastrik:

  • hipotensi selepas operasi dan atrium perut dan usus;
  • refluks esophagitis;
  • dyskinesia saluran empedu hypo dan hipermotor jenis;
  • stenosis fungsional dari pilorus;
  • paresis perut terhadap latar belakang diabetes mellitus progresif.

Berapa harganya dari Cerukal?

Menurut arahan rasmi, selepas pengenalan dadah yang berkenaan, bahan aktif dikeluarkan dalam 24 jam.
cerulek berapa banyak tunasDalam amalan, didapati bahawa cacing Cerucal berkesan untuk 5-6, kadang-kadang 10-12 jam. Kepekatan maksimum dan, dengan itu, kesan yang paling ketara daripada ubat ini telah berlaku dalam 30-60 minit selepas suntikan.

Adakah tumbuk ceruk Cerukal?

Ubat ini bukan sahaja antiemetik, tetapi juga sifat antispasmodik, jadi dari segi kesakitan, ia sama dengan No-Shpa atau Papaverin.

sensasi yang tidak menyenangkan berlaku hanya di saat pertama dalam memperkenalkan penyelesaian, tetapi tidak begitu kuat untuk digunakan Reglan bersama-sama dengan anestetik, lidocaine dan novocaine. Jika segera selepas suntikan, urut dilakukan di tapak suntikan, rasa sakit hilang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 − 48 =