Posted on

Coklat lada untuk pertumbuhan rambut

Rambut baki pada sikat dan di dalam air selepas mencuci, rambut nyata menipis atau lebih teruk lagi, seluruh tempat botak boleh membawa kepada sesiapa berputus asa. Datang ke bantuan mudah dan boleh diakses kepada semua orang bermaksud - berwarna alkohol capsicum, lada vodka persamaan. Walaupun dalam paling sia-sia berwarna kes lada untuk pertumbuhan rambut adalah menghairankan berkesan, dan selepas 2-3 minggu penggunaan anda akan bergembira, "menetas" rambut baru dan pada masa yang sama mengukuhkan yang lama.

Rahsia rawatan rambut dengan lada berwarna

Lada tidak menjejaskan rambut dengan cara apapun, kecuali ia boleh mengeringkannya dengan asas alkohol. Oleh itu, ia digunakan dalam kombinasi dengan minyak kosmetik, produk tenusu, kuning atau sekurang-kurangnya diencerkan dengan air. Dalam bentuk tulen, lada berwarna untuk pertumbuhan rambut digunakan hanya di kawasan terpilih kulit kepala. Jadi apa masalahnya?

Lada alkohol dan lada panas memanaskan kulit, menyebabkan tergesa-gesa darah, meningkatkan peredarannya dan dengan itu menyebabkan folikel rambut beku "bangun". Rambut sedia ada mendapat lebih banyak oksigen dan nutrien, mempercepat pertumbuhannya hingga 3-4 cm sebulan, menjadi lebih tebal dan lebih kuat. Menambah komponen lain ke topeng mempunyai pelembapan seragam, berkhasiat, dan melicinkan. Itulah rahsia lada berwarna untuk menguatkan rambut dan pertumbuhan mereka.

Bagaimana untuk memasak dan menggunakan lada berwarna?

Anda boleh membeli alkohol siap pakai di farmasi. Tetapi orang yang mengetahui nasihat untuk melakukannya sendiri: jadi anda akan memastikan keagungan dan kualitinya. Resipi untuk lada berwarna untuk rambut adalah mudah: ambil 2-3 buah lada merah panas, cincang halus dan tuangkan segelas vodka. Sekatkan di tempat yang gelap selama 2 minggu.

Sekiranya terdapat bintik botak di kepala, gunakan berwarna pada mereka yang tidak dikenali dengan kapas. Dengan penipisan rambut umum yang kuat, mudah digunakan untuk tujuan ini pengabut kecil, menyembur cairan air yang dicairkan untuk menumbuhkan rambut pada akar dan kulit kepala. Atau, dengan membahagi rambut menjadi spacer, edarkannya dengan kapas. Konsentrasi komposisi harus dipilih berdasarkan pengalaman: dengan pembakaran yang tak tertahankan menambah air, dengan sangat lemah gunakan solusi yang lebih kuat. Tutup dan bungkus kepala anda tidak perlu.

Sekiranya keadaan tidak begitu menyedihkan, gunakan lada berwarna sebagai sebahagian daripada topeng untuk menguatkan rambut. Semua topeng hanya digunakan pada akar rambut, tutup kepala dengan filem makanan atau cap getah dan balut dengan tuala. Selepas 30 minit, bilas dengan syampu ringan.

Topeng untuk rambut dengan lada berwarna

Topeng 1: Campuran dalam perkadaran yang sama dengan minyak kastor dan lada berwarna. Daripada kastor, anda boleh mengambil minyak kosmetik semulajadi (burdock, badam, zaitun).

Topeng 2: 2 sudu besar. sudu minyak kastor, 2 sudu besar. syampu sudu, 1 sudu besar. sudu lada.

Topeng 3: 1 sudu besar. sudu berwarna, 0.5 cawan yoghurt berlemak. Topeng ini baik bukan sahaja untuk keguguran rambut, tetapi juga untuk kelemumur.

Topeng 4: 1 sudu besar. sudu lada berwarna, 1 sudu besar. sudu minyak burdock, 1 sudu besar. sudu cognac, 1 sudu besar. satu sudu madu, 1 yolk, jus setengah limau.

Ciri-ciri penggunaan lada berwarna untuk rambut

Harus diingat bahawa rawatan rambut dengan lada berwarna adalah jauh dari kaedah sejagat dan, walaupun sebilangan besar ulasan sambutan, tidak sesuai untuk semua orang. Nuansa asas dikurangkan kepada Masker untuk lada rambut berwarna kepada yang berikut:

  • Lada merah panas, terutamanya dalam kombinasi dengan alkohol, boleh menyebabkan tindak balas alahan badan;
  • berhati-hati: menguatkan rambut dengan lada berwarna, air atau minyak yang tidak tercemar, boleh menyebabkan kulit kepala terbakar;
  • sebelum permohonan pertama topeng dengan lada berwarna, periksa toleransi individu anda, memohon sejumlah kecil ke kulit tikungan siku;
  • Jangan gunakan produk ini jika terdapat calar, calar atau kawasan yang teriritasi pada kulit kepala;
  • Jangan biarkan topeng masuk ke dalam mata, selepas permohonan, basuh tangan dengan teliti dengan sabun atau gunakan sarung tangan;
  • blondes harus menganggap bahawa lada berwarna, yang digunakan untuk menguatkan rambut, boleh memberikan rambut warna yang berkarat;
  • gunakan ubat yang tidak lebih daripada dua kali seminggu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 − 81 =