Posted on

analogi analogi

De Nol - persediaan farmaseutikal yang berkesan digunakan untuk merawat penyakit saluran gastrousus. Ubat membantu untuk menguatkan perlindungan epitel mukosa gastrik dan regenerasi selepas kerosakan oleh asid hidroklorik yang dihasilkan oleh badan. Keistimewaan ubat De-Nol adalah tindakan antimikrobial terhadap chylobacter pylori - bakteria yang menyebabkan ulser gastrik, perut dan duodenum.

Analog dan Pengganti De-Nol

Analogi tablet De-Nol mengikut bahan aktif adalah:

 • Novobispol;
 • Biskol;
 • Biscol-Citrate;
 • Ventrisol;
 • Vis-Nol;
 • Duosol;
 • Tribimol;
 • Ulceron.

Komposisi persiapan ini termasuk bismuth tricalium dicitrate. Serta De-Nol, analognya mempunyai kesan astringen, anti-radang dan antimikrobial. Dalam persekitaran asid perut, bahan aktif, apabila digabungkan dengan substrat protein, membentuk filem pelindung pada permukaan erosions dan pembentukan ulser.

Kesan terapeutik yang sama dimiliki oleh analog bukan struktur dadah De-Nol, yang berkaitan dengan kumpulan farmakologi yang sama gastroprotectors. Yang paling popular di antara mereka adalah:

 • Sucralfate;
 • Carbenoxolone;
 • Misoprostol;
 • Alsukral;
 • Sukrat;
 • Ulgastan dan lain-lain.

Mari kita memberikan gambaran komparatif analog nonstruktural perubatan de-Nol.

Sucralfate

Sucralfate (atau Venter) mengandungi dalam komposisinya sebagai bahan aktif - garam aluminium, supaya ubat meneutralkan asid hempedu. Walau bagaimanapun, ubat tidak berkesan dalam memerangi hylebacter pylori, tidak membentuk halangan pelindung pada epitelium dinding perut. Di samping itu, Sucralfate mempunyai lebih banyak kesan sampingan dan kontraindikasi untuk digunakan. Jadi, selain daripada pil larangan umum harus juga tidak boleh digunakan dalam rawatan kanak-kanak sehingga 4 tahun, dysphagia, atau halangan saluran gastrousus, gastrousus saluran pendarahan.

Carbenoksolon

Carbenoksolon (atau biogastron) mengandungi bahan aktif - ekstrak dari akar licorice. Ubat ini membantu meningkatkan rembesan lendir secretory pada perut sambil meningkatkan kelikatannya, yang mana yang paling mempengaruhi pembentukan halangan pelindung. Pada masa yang sama terdapat kesan sampingan dalam bentuk hipertensi, pembengkakan anggota badan dan membasuh kalium dari darah.

Misoprostol

Dadah sintetik Misoprostol tergolong dalam kumpulan prostaglandin - agen seperti hormon. Misoprostol dengan ketara meningkatkan aliran darah di kapilari mukosa gastrik, meningkatkan pembentukan lendir, sambil mengurangkan pembebasan pepsin. Serta De-Nol, misoprostol mempercepatkan proses-proses regeneratif dalam gastritis dan ulser gastrik, serta dalam duodenum. Apabila mengambil dadah, kesan sampingan adalah mungkin, sama seperti yang berlaku dengan penggunaan De-Nol.

Kos perbandingan dadah De-Nol dan analognya

analog daripada dadah de sifar

Perlu diberi penekanan bahawa banyak analog De-Nol adalah lebih murah. Sebagai contoh, kos analog struktur popular Novobismol dadah De-Nol, secara purata, ialah $ 13, manakala harga tablet De-Nol dalam rantai farmasi adalah 1.5 kali lebih tinggi - kira-kira 18 cu. Hampir dua kali lebih murah adalah satu lagi struktur struktur tablet Vis-Nol.

Kebanyakan analog De-Nol, yang terdiri daripada kumpulan gastroprotectors, lebih murah. Oleh itu, kos Sucralfate (Venter) adalah kira-kira 4 cu. Pengecualian adalah Misoprostol. Ini adalah ubat yang mahal, harga pakej dengan tiga tablet mencapai $ 50.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

94 − = 87