Posted on

decalcine untuk penyedutan oleh nebulizer

Dekasan - ubat antimikroba yang kuat, yang digunakan untuk membasmi peralatan pembedahan, sebelum bersalin, semasa operasi jajahan. Ubat ini mengatasi bakteria dan tidak menjejaskan sel-sel tubuh manusia, jadi skop ubat ini terus berkembang. Baru-baru ini, Dekansan digunakan secara aktif untuk penyedutan oleh nebulizer semasa merawat penyakit saluran pernafasan atas dan bawah. Kaedah ini sangat baik untuk kanak-kanak, tetapi juga sesuai untuk orang dewasa.

Apakah rasional untuk penggunaan Dexan untuk penyedutan?

Mulailah menggunakan Dexan untuk penyedutan dengan nebulizer yang terbaik dalam peringkat awal penyakit, ia akan membantu mencegah komplikasi. Sebagai contoh, dengan sejuk, ia adalah baik untuk menjalankan 1-2 prosedur setiap hari, ia tidak akan membiarkan jangkitan jatuh lebih rendah dan merebak ke sistem pernafasan, yang bermaksud ia akan mengurangkan risiko penyakit seperti tracheitis dan bronkitis. Di samping itu, tidak seperti titisan vasoconstrictive, penyedutan tidak hanya akan memudahkan pernafasan dan akan meningkatkan pengeluaran dahak, tetapi juga akan mempunyai kesan terapeutik.

Oleh sebab bahan aktif utama, detoksimeter, memusnahkan membran antara sel hampir semua gram positif dan beberapa bakteria gram negatif, mereka kehilangan keupayaannya untuk membiak dan secara beransur-ansur mati. Menyemprot dengan nebulizer membolehkan microparticles dari agen antibakteria untuk menutup keseluruhan mukosa saluran pernafasan, membersihkan mereka dari mikroorganisma. Keberkesanan kaedah rawatan ini sangat tinggi.

Ini menjadikan ia mungkin menggunakan dadah berupa penyedutan dalam penyakit seperti:

  • sinusitis;
  • rhinitis;
  • laringitis;
  • torsilite;
  • angina;
  • tracheitis;
  • tracheobronchitis;
  • bronkitis;
  • abses dan hipoplasia paru-paru cystic;
  • jangkitan pada organ pernafasan dengan staphylococcus, streptokokus, mycobacteria dan mikroorganisma lain.

Arahan untuk menggunakan Dekasan untuk penyedutan dengan nebulizer

Sekiranya anda tidak tahu cara menanam Dexan untuk penyedutan, teliti melihat pakej dadah. Perlu diingatkan kepekatan bahan aktif dan komposisi. Sekiranya anda mempunyai kapsul untuk nebulizer, maka anda tidak perlu mencairkan lagi dadah. Air dessilis dan natrium klorida telah ditambah ke Dekasan. Sekiranya anda mempunyai Dekasan tulen, ia harus dicairkan dengan garam dalam nisbah satu sama satu apabila merawat orang dewasa, dan satu hingga dua dengan terapi kanak-kanak. Ini adalah rumusan anggaran, kerana terdapat peratusan yang berbeza dari kepekatan metaxetaxine. Adalah lebih baik sekiranya proporsi Penyedutan Dekasan memilih doktor, kerana bakteria yang berlainan mempunyai keraguan yang berbeza terhadap ubat tersebut.

Rawatan rawatan menyediakan 1-3 penyedutan sehari menggunakan 5-10 ml Dekasan untuk setiap penyedutan. Maksimum dos harian dadah ialah 20 ml.

Selalunya bernafas dengan Dekasan, bergantung kepada tahap penyakit dan keparahannya. Pada hari-hari awal, 1 prosedur sudah cukup. Sekiranya pemecutan untuk penyedutantiada peningkatan atau komplikasi telah bermula, terapi intensif boleh dijalankan dan jumlah penyedutan dapat ditingkatkan menjadi 3 sehari.

Oleh kerana dadah tidak menjejaskan sel-sel badan kita dan praktikalnya tidak memasuki darah, kemungkinan berlakunya overdosis adalah sangat rendah. Terdapat hampir tiada kontraindikasi, pertama sekali ia adalah intolerans individu. Sekiranya anda melihat gejala tindak balas alahan, rawatan perlu dihentikan segera dan dapatkan rawatan perubatan. Gejala yang paling biasa dalam kes ini adalah gatal-gatal, gatal-gatal, tetapi mungkin juga sukar bernafas, yang sangat berbahaya.

Decasane dalam bentuk inhalasi boleh digunakan untuk merawat kanak-kanak lebih tua daripada setahun. Kesan dadah pada janin selama kehamilan belum dipelajari, semasa menyusu pada susu Dekasan tidak jatuh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 20 = 22