Posted on

hidrogen peroksida daripada rambut yang tidak diingini

Semua orang tahu kebolehan menjelaskan perhydrol, yang secara aktif digunakan oleh wanita untuk membetulkan naungan cincin. Tetapi anda juga boleh menggunakan hidrogen peroksida daripada rambut yang tidak dikehendaki di wajah atau badan anda, terutamanya jika warna semula jadi tidak terlalu gelap. Kaedah ini sama sekali tidak menyakitkan dan dengan prestasi yang betul tidak menyebabkan kulit mengalami kerosakan yang ketara.

Bagaimanakah hidrogen peroksida berfungsi untuk penyingkiran rambut?

Kimia yang digambarkan menghancurkan sel melanin (pigmen warna) di rambut dan memecah integriti rod, menjadikannya lebih nipis dan rapuh. Oleh itu, apabila memproses masalah masalah, anda boleh memastikan bahawa rambut yang tidak diperlukan secara visual menjadi hampir tidak kelihatan. Ia juga perlu diperhatikan bahawa selepas pendedahan kepada hidrogen peroksida, pembuangan dibuat lebih mudah dan lebih cepat, kerana rambut yang kurus dan lemah lebih mudah dicukur atau dibuang dengan krim khusus.

Adalah penting untuk diingat bahawa sambungan yang dimaksudkan tidak membenarkan anda menghilangkan tumbuh-tumbuhan yang tidak perlu, tetapi hanya mencerahkannya.

Cara menggunakan hidrogen peroksida terhadap rambut yang tidak diingini?

Kaedah penerapan penyelesaian secara langsung bergantung kepada ketebalan, struktur dan, yang paling penting, warna semula jadi rambut. Jadi:

 1. Wanita berambut perang dan berambut cantik akan didekati oleh campuran hidrogen peroksida yang lemah dengan air (dari 4 hingga 8%).
 2. Jika rambut keras, disyorkan untuk menyediakan penyelesaian yang lebih pekat, dari 10 hingga 12%.

Di farmasi adalah sukar untuk membeli cecair dalam bahagian yang betul, jadi lebih baik membeli tablet hydroperitic, yang mana mudah untuk membuat campuran kepekatan yang diinginkan.

Cara termudah untuk menyingkirkan rambut yang tidak diingini adalah untuk memohon penyelesaian 50 ml larutan hidrogen peroksida dan 5 titis ammonia. Cecair mesti segera melincirkan kawasan masalah dan menunggu kulit kering, ulangi prosedur 2-3 kali. Selepas ini, perlu membersihkan epidermis dan, menurut keperluan, menjalankan satu lagi permohonan dalam masa 5-7 jam sehingga hasil yang diinginkan diperolehi.

Jika sepatutnya meringankan rambut di muka, lebih baik untuk menyediakan campuran kedua-dua ammonia dan peroksida (6%) dalam bahagian yang sama. Penyelesaian ini disyorkan untuk mengelap kawasan yang dikehendaki tiga kali sehari. Selepas membilas kulit, ia perlu menggosok di dalamnya krim bayi tanpa wangian untuk mengelakkan kerengsaan dan mengupas epidermis.

Resipi untuk mengeluarkan rambut yang tidak diingini dengan hidrogen peroksida

Untuk menghilangkan rambut gelap, kaku dan padat berkembang di tangan, kaki atau perut, anda boleh menyediakan ubat berikut:

 1. Dalam 1 sudu besar amonium bikarbonat, larutkan 40 g perhydrol.
 2. Tambah kepada mereka 30 ml sabun semula jadi cecair dan 20 ml air tulen.
 3. Jisim homogen bersamaan dengan kulit, cuti hingga kering. Jangan gosok.
 4. Bilas epidermis dengan air yang banyak, gunakan krim.

Resipi lain untuk menghilangkan rambut yang tidak diingini dengan hidrogen peroksida:

 1. Dalam bekas kaca, larutkan 2 tablet hidroperit dalam 100 ml air.
 2. Tambah 2 ampul (10 ml) ammonia dan 5 g baking soda.
 3. Memohon produk ke kulit dengan kapas.
 4. penuangan dengan hidrogen peroksida

 5. Simpan selama 10-15 minit. Sekiranya terdapat sensasi yang membakar, lebih baik segera mencuci penyelesaiannya.
 6. Ulangi prosedur 1 kali dalam 2-3 hari sehingga rambut menyala sepenuhnya.

Untuk melembutkan kesan campuran yang dicadangkan, anda boleh menambah sekeping sabun lembut semula jadi atau pra-melincirkan kulit dengan krim bayi yang gemuk. Ini akan membantu mencegah kerengsaan di kawasan sensitif, mengelakkan ruam dan mengelupas.

Perlu diingat bahawa peroksida cerah hanya bahagian luar batang, jadi anda perlu menggunakannya dengan kerap, sebaik sahaja rambut mula tumbuh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 8 = 12