Posted on

intest bacteriophage

Dalam penyakit sistem penghadaman, yang berkaitan dengan pelanggaran keseimbangan mikroflora dan penyebaran mikroorganisma patogen, kebanyakan doktor melantik Intesti-bacteriophage. Ubat ini tergolong dalam ubat imunobiologi, selain mempunyai aktiviti antimikrobial.

Cecair Intesti-bacteriophage untuk orang dewasa

Suspensi adalah campuran phagolysate yang disucikan (medium nutrien dan komponen sel-sel mikroorganisma) bakteria berikut:

 • staphylococci;
 • Shigella Flexner;
 • penyepit pseudomonas aeruginosis;
 • salmonella;
 • enterococci;
 • protey;
 • kumpulan yang paling serologis strain Escherichia coli.

Sebagai pengawet, quinazole digunakan.

Tindakan farmakologi ubat itu terdiri daripada pemusnahan sel selektif mikroorganisma patogen. Ciri bakteriofag adalah keselamatan maksimum, kerana penggantungan tidak memberi kesan kepada jenis lain bakteria dan sama sekali tidak mengganggu mikroflora.

Intest bacteriophage application

Petunjuk untuk tujuan dana yang dipersoalkan:

 • dysbiosis;
 • disentri bakteria;
 • enterocolitis;
 • salmonellosis;
 • kolitis;
 • senak.

Dadah digunakan secara lisan dan tepat.

Dalam kes pertama, dos tunggal 20 hingga 30 ml, ambil penggantungan harus 4 kali sehari pada perut kosong, sekitar 60-90 minit sebelum makan.

Apabila rektum, enema dibuat dengan ubat 40-65 ml ubat. Prosedur ini dilakukan sekali sehari, selepas pergerakan usus.

Sebelum mengambil Intesti-bacteriophage, adalah penting untuk melakukan pemeriksaan visual menyeluruh terhadap penyelesaiannya. Sekiranya terdapat zarah yang kelihatan, warna dan ketelusan cecair rosak, ia tidak boleh digunakan. Selain itu, adalah perlu untuk merawat tangan dan tudung pakej dengan antiseptik, untuk mengelakkan mikroorganisma asing masuk ke dalam botol.

Tempoh purata rawatan ialah 7 hingga 10 hari, sehingga gejala hilang sepenuhnya.
Terdapat kes-kes penggunaan Intesti-bacteriophage di hidung, terutamanya dalam rawatan jangkitan staphylococcal. Otolaryngologists mengesyorkan menyiram membran mukus dengan ubat 1-2 kali sehari. Oleh sebab pakej persediaan tidak menyediakan jenis aplikasi ini, ia perlu memindahkan penggantungan itu ke dalam botol dengan kemungkinan menyembur, sebelum membasmi kuman itu.

Kesan sampingan dan kontraindikasi Intesti-bacteriophage

Sebagai peraturan, ubat yang dijelaskan dapat diterima dengan baik tanpa terjadinya fenomena negatif. Sangat jarang ada ruam kecil pada kulit, yang dengan cepat hilang tanpa rawatan khas.

Tiada sebab mengapa ubat ini tidak boleh digunakan, tetapi penggunaannya dalam rawatan wanita hamil perlu dilakukan di bawah pengawasan ketat doktor yang menghadiri.

Analogi Intesti-bacteriophage

Sering kali, pesakit diminta untuk menggantikan ubat ubatan dengan ubat lain kerana kos yang agak tinggi. intest bacteriophage analoguesMemandangkan kekerapan teknik yang disyorkan dan satu dos, serta tempoh terapi, anda perlu membeli lebih daripada satu botol dadah mahal.

Analogi Intesti-bacteriophage boleh dianggap sebagai Ersefuril. Ia mempunyai ciri-ciri dan mod operasi yang sama, tetapi harganya jauh lebih rendah. Sebaliknya, Ersefuril tidak selamat seperti Intesti-bacteriophage. Penerimaannya boleh mencetuskan sedikit gangguan pada mikroflora usus, kerana fagolisis bakteria tidak hanya memberi kesan kepada patogenik, tetapi juga mikroorganisma yang bermanfaat.

Generik ubat ini adalah Sextafag. Ia adalah ubat yang sangat berkesan dan selamat, tetapi sedikit berbeza daripada Intesti-bacteriophage dalam komposisi dan indikasinya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 + = 60