Kulit pada jari kaki | proektdem.com

Kulit pada jari kaki

kulit pada jari kaki

Sangat kerap, terutama pada musim panas, wanita akan mempunyai kulit pada jari kaki mereka. Ini bukan sahaja hodoh, tetapi ia juga boleh membawa banyak ketidakselesaan. Sebelum anda memulakan rawatan, anda perlu mengetahui mengapa kulit pada jari kaki anda. Kemudian anda akan dapat menangani masalah ini dalam masa yang singkat.

Mengapa kulit pada jari kaki?

Ia boleh terletak di antara jari kaki, jari dan tumit, kerana pengumpulan sejumlah besar sel mati di tapak kaki. Masalah ini boleh dihadapi dengan kekeringan kulit yang berlebihan, akibatnya lapisan atas epidermis sentiasa ditutup dengan retakan. Juga sebab yang paling biasa bagi seseorang untuk mempunyai kulit pada jari kaki mereka adalah:

  • psoriasis;
  • selaran matahari (sebarang ijazah);
  • kehadiran jagung;
  • ekzema;
  • kekurangan vitamin;
  • meningkat berpeluh;
  • Penyakit Kawasaki.

Boleh menyebabkan perubahan kulit yang teruk dan kulit dan penyakit kulat. Kulat menyebabkan bukan sahaja pelbagai lesi kulit, tetapi juga mewujudkan persekitaran untuk pembangunan pelbagai mikroorganisma patogen dan terdapat bau yang tidak menyenangkan. Oleh itu, setelah melihat walaupun sedikit mengelupas, anda harus berjumpa doktor.

Adakah anda mempunyai sebarang penyakit dan anda melembapkan kaki anda setiap hari? Kemudian mengapa kulit antara jari kaki anda? Kemungkinan besar, anda memakai kasut yang ketat atau miskin. Penggantian kulit, bahan tidak meniup, platform sukar membantu mengupas kulit. Ia menjadi sangat longgar dan proses mengemaskini lapisan atas dipercepatkan. Akibatnya - kulit sangat oblazit.

Apa yang perlu dijaga dengan kulit yang mengupas?

Sekiranya anda mempunyai kulit pada kaki besar, tumit atau pada keseluruhan kaki, mulakan rawatan dengan pembersihan dan pelembab. Tekan harian keluar kaki anda dan keluarkan sel mati dengan batu apung atau berus khas. Pumice tidak sepatutnya kasar. Dalam mandi kaki panas, anda boleh menambah cuka, jus lemon dan soda. Selepas ini kulit kulit pada kaki besar gunakan scrub dan pelembap.

Secara objektif, tinjau kasut anda. Jika ia tidak berkualiti atau sangat tidak selesa, lebih baik tidak memakai lagi. Perhatikan stoking anda. Berikan mereka yang terdiri daripada sejumlah besar sintetik (mereka mempromosikan peluh kaki). Pastikan anda minum banyak vitamin.

Punca penyingkiran - kulat atau penyakit lain? Dalam kes ini, malangnya, anda tidak boleh melakukan tanpa krim Radevit, salap Oxolin dan ubat-ubatan lain. Mereka perlu bekerja kaki selepas pembersihan.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 59 = 64

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: