Posted on

Manicure klasik

Manicure edging klasik – perkhidmatan yang paling biasa di salon kecantikan dan estetika kuku. Ia selamat boleh dipanggil “basah”, kerana kecantikan itu dilakukan dengan penggunaan sejumlah besar prosedur air. Kaedah ini membolehkan anda dengan cepat dan tanpa masalah khusus untuk memberikan penampilan yang berseri, rapi dan sihat, walaupun pada kuku yang mempunyai kutikula yang cedera, sejumlah besar kudung atau hanya memerlukan “resusitasi” kecemasan.

Mengendalikan manicure tepi di salon atau rumah memerlukan penjagaan sterilisasi dengan teliti semua alat dan peranti, kerana terdapat risiko menjangkiti dan merangsang keradangan dalam tisu. Prosedur itu sendiri berlaku dalam beberapa tahap:

  1. Pembasmian kuku dan tangan dengan cara khas.
  2. Pembuangan lapisan lama, jika ada.
  3. Kuku memberikan bentuk yang diingini.
  4. Prosedur pengurangan untuk kutikula.
  5. Pembersihan jari dan kuku, pengeringan berikutnya.
  6. Mengeluarkan kutikula dengan alat dan alat khas.
  7. Kerumitan prosedur ini menjadikannya “pemberian pertolongan pertama” walaupun dalam kes-kes yang sangat serius dan diabaikan.

Manikur Perancis klasik

Arah ini dalam estetik kuku telah dianggap relevan selama bertahun-tahun dan tidak menghasilkan kedudukannya kepada mana-mana trend baru dalam bidang gaya dan kecantikan. Bingkai kuku yang elegan ini sesuai untuk pakaian dan acara dan tidak memaksa wanita simpanan beberapa kali seminggu untuk mengecat kukunya.

Pada dasarnya, tidak ada yang rumit dalam penciptaannya, kerana pengeluar kosmetik mengurus pengguna dan menyediakan set khusus untuk “Perancis”, yang sudah termasuk warna yang diperlukan salutan dan stensil. Anda hanya perlu memberikan kuku bentuk yang ideal dan indah, yang boleh menjadi bujur atau persegi. Kemudian urutan tindakan adalah standard:

  1. Kutikula dikeluarkan.
  2. Kemudian gunakan asas di bawah lakuer.
  3. Dengan bantuan stensil, “senyuman” ditarik pada ujung kuku dan semua ini diliputi dengan warna kuning muda atau varnis merah jambu lembut.

Ia akan bertahan lebih lama jika diliputi dengan penaik.

Anda juga boleh membuat manicure klasik “dalam bahasa Perancis” dan secara manual, iaitu, tanpa stensil. Ini memerlukan ketabahan, ketepatan dan kemahiran tertentu. Untuk “tersenyum” adalah sama, anda boleh melukis garis warna ujung kuku dengan warna putih dengan pensel khusus.

Manicure tidak beretika klasik

Penjagaan kuku jenis ini adalah yang paling biasa di kalangan wanita, kerana untuk pelaksanaannya tidak ada alat khas, varnis atau stensil diperlukan.

Ia cukup untuk melembutkan tangan anda dengan kerap dengan krim dan memastikan ia bersih. Segera semasa prosedur, salutan lama dikeluarkan, bentuk yang dikehendaki diberikan kepada kuku dan kutikula melembutkan dalam mandi dengan air suam. Selalunya mengeluarkan jari dari bilik mandi, mereka mengeluarkan zarah-zarah mesum kulit dan sisa-sisa kotoran. Kemudian kutikula dibersihkan atau dikeluarkan sepenuhnya, selepas itu jari dan tangan dilembutkan dengan krim atau minyak.

Seperti yang anda lihat, melakukan manicure klasik di rumah tidak begitu sukar, perkara utama adalah untuk melakukannya dengan kerap.

Perbezaan antara manicure klasik dan Eropah

Jika ada masa dan keinginan, maka anda boleh memanjakan tangan anda dengan manicure dengan cara Eropah. Perbezaan utama antara kaedah ini dan yang klasik adalah bahawa ia tidak perlu untuk memotong kutikula, ia hanya dilembutkan dan dikeluarkan. Ini benar-benar menghilangkan kemungkinan jangkitan, kemunculan burrs dan memberikan tangan penampilan semula jadi yang rapi. Kuku itu semestinya tanah dan digilap, selepas itu ia boleh dipernis. Manikur jenis ini sesuai untuk kanak-kanak, kerana ia benar-benar menghilangkan trauma kutikula dan sensasi yang tidak menyenangkan.

Kini anda boleh dengan selamat memilih manicure klasik atau Eropah akan berada di tangan anda hari ini.

Manicure klasik 1 Manikur klasik 2 Manicure klasik 3
Manikur klasik 4 Manicure klasik 5 Manikur klasik 6
Manicure klasik 7 Manicure klasik 8 Manicure klasik 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 − = 48