Mehendi di pergelangan tangan | proektdem.com

Mehendi di pergelangan tangan

mehendi di pergelangan tangan

Tatu dengan henna adalah pilihan yang sangat baik bagi mereka yang belum meneroka tatu biasa, atau tidak menerima campur tangan jangka panjang, tetapi mahu menukar imej mereka. Lagipun, mehendi pasti akan memberikan penekanan baru pada penampilan! Kami menawarkan anda beberapa variasi mehendi di pergelangan tangan - dari tradisional, hingga yang paling mewah.

Kelebihan tatu-mehendi di pergelangan tangan

Henna tato mempunyai beberapa ciri yang harus diambil kira:

  1. Setelah membuat mehendi di pergelangan tangan, anda sudah kenal dengan budaya orang lain, memperkenalkan elemen etnik ke dalam imej. Ini tidak selalunya sesuai dengan pakaian dalam perniagaan.
  2. Kontur dari mehendi tidak begitu jelas seperti tatu konvensional, ini harus diambil kira apabila memilih lakaran.
  3. Dalam masa sebulan, warna mehendi beransur-ansur berubah, berhenti daripada hitam menjadi oker, oren.
  4. Mehendi digunakan pada kulit dengan berus atau stensil. Selepas itu, henna ditinggalkan di tangan selama 40-60 minit, secara berkala melembapkan dengan penyelesaian gula dengan jus lemon, untuk meningkatkan kecerahan corak. Secara umumnya, prosedur boleh mengambil masa 2 hingga 5 jam, bergantung kepada kerumitan dan kelantangan gambar.

Angka mehendi di pergelangan tangan - apa yang harus dipilih?

Lakaran mehendi pada pergelangan tangan hendaklah dipilih dengan teliti. Terutama jika anda membuat keputusan untuk menghiasi diri dengan perhiasan tradisional, atau tulisan dalam bahasa lain. Dalam kes pertama, anda berisiko mendapatkan, katakan, tatu perkabungan ritual dan bukan gambar yang anda mahu bertepatan dengan peristiwa yang bahagia. Dalam ungkapan kedua - cabul, atau omong kosong. By the way, itu adalah tatu henna ritual yang biasanya kelihatan paling menarik. Di negara-negara Timur Tengah dan Asia, mereka wajib dipakai sebelum kelahiran seorang kanak-kanak atau perkahwinan. Ini adalah perhiasan yang kompleks yang meliputi seluruh pergelangan tangan, beralih ke jari dan juga telapak tangan. Lukisan sedemikian direka untuk membawa nasib baik, untuk melindungi dari roh jahat dan mata jahat.

Pergelangan tangan Mehendi dengan nama adalah pilihan yang hebat bagi mereka yang ingin membiasakan diri dengan melihat tatu di bahagian tubuh ini. Henna akan dibasuh dalam sebulan dan anda akan dapat memutuskan sama ada untuk membuat tatu sebenar.

Dalam realiti moden, kanak-kanak perempuan sering memilih lakaran mehendi dengan corak dari tangan. Ini menjadikan mungkin, jika perlu, untuk menyembunyikan tatu di bawah pakaian dengan lengan panjang. Ya, dan tattoo ini kelihatan lebih bergaya.

Beberapa orang tahu bahawa henna untuk mewarna kulit badan digunakan bukan sahaja di India dan negara-negara Arab. Di Afrika, mehendi juga sangat biasa. Motif utama dalam kes ini adalah angka geometri dan elemen tumbuhan. Tattoo ini kelihatan sangat bergaya dan asli.

mehendi pada lakaran pergelangan tangan 1 mehendi pada lakaran pergelangan tangan 2 mehendi pada lakaran pergelangan tangan 3
mehendi pada lakaran pergelangan tangan 4 mehendi pada lakaran pergelangan tangan 5 mehendi pada lakaran pergelangan tangan 6
mehendi pada lakaran pergelangan tangan 7 mehendi pada lakaran pergelangan tangan 8 mehendi pada lakaran pergelangan tangan 9
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 5 = 5

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: