Posted on

Permohonan menstruasi

Menovazine adalah gabungan ubat-ubatan dengan kesan anestetik. Ia terdiri daripada tiga bahan aktif:

  • benzocaine - anestetik, yang memberikan blokade penampilan dan, dengan itu, melakukan impuls saraf;
  • procaine - lain anestetik, tetapi kesan yang lebih sederhana, dengan fasa pendek aktiviti (tidak lebih daripada satu jam);
  • racemtentol (mentol) - bahan dengan kesan anestetik yang lemah, dari asal organik, mempunyai kesan yang menjengkelkan pada reseptor kulit yang sejuk.

Bentuk dan petunjuk untuk penggunaan Menovazine

Ubat ini bertujuan khusus untuk kegunaan luaran dengan rasa sakit pada otot, sendi, pincers saraf (neuralgia). Di samping itu, Menovazine boleh diresepkan untuk digunakan dalam penyakit kulit tertentu yang disertai oleh gatal-gatal (dermatosis). Untuk penggunaan yang lebih mudah, Menovazine ubat boleh didapati sebagai salap dan penyelesaian.

Penyelesaian Menovazine

Penyelesaian Menovazine adalah cecair 70% alkohol dengan penambahan kompleks ubat. Cara menggunakan penyelesaian Menovasin adalah agak mudah. Sebilangan kecil ubat dicurahkan ke tangan dan disapu ke kawasan yang menyakitkan dengan gerakan menggosok. Kaedah menggunakan Menovazine adalah mudah digunakan dengan kehadiran sindrom kesakitan dengan:

  • osteochondrosis;
  • neuralgia intercostal;
  • radiculitis;
  • lebam tanpa merosakkan kulit, dsb.

Dalam beberapa kes, terdapat peningkatan dalam sakit kepala yang disebabkan oleh peningkatan tekanan darah. Untuk meringankan keadaan ini, penyelesaian Menovazine digunakan pada tisu, dengan gerakan pergerakan ringan, dua kali sehari. Di samping itu, petunjuk untuk penggunaan penyelesaian Menovazine boleh menjadi masalah dan jerawat yang menyakitkan. Pada rawatan mereka, penyelesaian itu diterapkan ke arah tapak lesi. Menthol mempunyai kesan antiseptik, dan benzocaine dan procaine mengeluarkan sensasi yang tidak menyenangkan.

Salap Menouvazine

Menovazine, terdapat dalam bentuk salap, ia mudah digunakan untuk kesakitan sendi. Ubat ini tidak menyakitkan untuk mempunyai atlet dalam dada ubat, kerana ia juga membiak dengan keradangan otot, keseleo, dan sebagainya.

Di samping itu, penggunaan Menovazine salap adalah mungkin dengan buasir, untuk mengurangkan kesakitan pada dubur. Untuk ini, ia digunakan lapisan nipis dua atau tiga kali sehari untuk buasir meradang atau tempat edema, dengan buasir dalaman. Satu lagi petunjuk untuk penggunaan salap menopaus ialah urat varikos. Ubat ini akan mengurangkan rasa sakit dan kesakitan pada kaki, dan, dengan kesan vasoconstrictive, akan mengurangkan kesakitan.

Kontraindikasi dan kesan sampingan dadah

Oleh kerana ubat Menovazine, tanpa mengira bentuk pelepasan, tidak memasuki darah akibat permohonan, ia mempunyai kontraindikasi yang minima. Ia tidak boleh digunakan untuk membuka luka (luka bakar, luka, ulser, dan sebagainya). Semasa mengandung dan semasa makan, sebelum menggunakan Menovazine, lebih baik mendapatkan nasihat dari pakar sakit ginekologi anda.

Menovazine laluan pentadbiran

Kesan-kesan sampingan boleh disebabkan oleh procaine, dalam hal intoleransi individunya. Di samping itu, tidak disyorkan untuk menggunakan penyelesaian Menovazine di bawah pembalut, tk. ini boleh menyebabkan pembakaran atau dermatitis. Penggunaan ubat yang berpanjangan, lebih daripada sebulan, boleh menyebabkan penurunan tekanan dan berlakunya pening.

Ia juga harus diingat bahawa ubat Menovazine bukan produk perubatan dan tidak mempunyai kesan terapeutik. Aplikasinya bertujuan untuk mengurangkan atau menghapuskan gejala kesakitan dan, sebagai peraturan, digunakan dalam rawatan kompleks penyakit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 8 = 11