Posted on

Tanda-tanda Pancreatin untuk digunakan

Pancreatin adalah ubat yang dikenali yang tidak begitu aktif sebagai rakan Mezim, sudah tentu, tetapi bagaimanapun. Daripada perihalan pengiklanan ubat ini, ia mungkin kelihatan bahawa ia tidak berbahaya, dan oleh itu sesiapa boleh mengambilnya, bila-bila masa anda suka. Tetapi jangan lupa bahawa pada mulanya Pancreatin adalah ubat. Dan seperti mana-mana ubat, ia mempunyai petunjuk sendiri untuk digunakan. Yang terakhir - di bawah dalam artikel.

Rahsia utama populariti Pancreatin

Seperti yang anda ketahui, Pancreatin adalah enzim pencernaan khas. Ubat ini adalah sokongan badan yang boleh dipercayai. Pancreatin membolehkan anda mengisi kekurangan enzim pencernaan, dan juga boleh mempunyai kesan pencahar pada badan.

Kelebihan utama tablet Pancreatin, kaedah penerapan yang akan dibincangkan di bawah ini adalah komposisi sejagat dadah, yang bukan sahaja mempunyai kesan yang baik terhadap sistem pencernaan, tetapi juga meningkatkan fungsi perut (mengurangkan dan mencegah pembentukan gas). Semua faktor ini menyumbang kepada penggunaan meluas dadah.

Tablet Pancreatin - petunjuk untuk digunakan

Pancreatin yang dihasilkan dalam tablet atau kapsul. Harus diingat bahawa ia disyorkan untuk mereka yang menjalani pembedahan di saluran gastrousus, atau untuk orang yang mengalami kesukaran dengan refleks menelan, mengambil dalam bentuk kapsul. Selepas membuka dadah, anda boleh minum serbuk, yang terkandung dalam kapsul shell.

Secara umum, Pancreatin mempunyai petunjuk berikut untuk digunakan:

  • fibrosis kistik;
  • cirit birit dan kembung;
  • pankreatitis;
  • masalah pencernaan makanan (pelanggaran diet);
  • penyakit pankreas;
  • penyakit kronik perut, usus, pundi hempedu.

Pancreatin-Lect ditunjukkan untuk digunakan pada orang yang terdedah kepada radiasi. Dan juga penyediaan ini sering ditetapkan sebelum pemeriksaan ultrasound pada rongga perut untuk mencegah pembentukan gas, oleh sebab itu hasil ultrasonografi diperolehi tidak boleh dipercayai.

Pancreatin boleh diambil (dengan izin seorang pakar, tentu saja) dengan penggunaan berlebihan terlalu berlemak atau sukar untuk mencerna makanan. Ubat ini akan membantu melegakan ketidakselesaan yang teruk.

Tablet Pancreatin - kaedah pentadbiran dan dos

Pancreatin - tablet, dikira untuk kaedah penggunaan dalaman. Minum ubat ini disyorkan semasa makan atau segera selepas itu. Untuk tindakan Pancreatin lebih berkesan, tablet harus dibasuh dengan banyak air (atau cecair lain).

Dosis standard Pancreatin: satu hingga empat tablet setiap hidangan. Tetapi bergantung kepada diagnosis dan ciri-ciri tubuh pesakit, dos mungkin meningkat atau berkurangan (ini adalah apa yang ditetapkan oleh Pancreatin untuk doktor).

Dua puluh satu tablet adalah norma harian. Tetapi dengan masalah yang lebih besar dan masalah serius dengan perkembangan rahsia pencernaan norma dapat ditingkatkan dua kali.

Selain itu, bergantung kepada apa yang ditetapkan oleh Pancreatin, dan apakah tanda-tanda penggunaan ubat itu Pancuratin tablet laluan pentadbiranpelantikan, tempoh kursus rawatan juga boleh berbeza-beza. Rawatan boleh berlangsung dari beberapa hari hingga beberapa tahun (jika badan memerlukan sokongan yang berterusan).

Kontra utama untuk mengambil Pancreatin termasuk yang berikut:

  • intoleransi dadah dan komponennya;
  • pankreatitis akut;
  • penambahan pankreatitis kronik.

Anda juga tidak boleh mengambil tablet pancreatin untuk kanak-kanak di bawah umur enam tahun, ibu mengandung dan ibu yang menyusu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 7 = 13