Posted on

keluar dari uretra pada wanita

Peruntukan sifat yang berbeza dari uretra pada seorang wanita dalam kebanyakan kes menunjukkan lesi uretra, yang membawa kepada uretritis.

Penyakit ini adalah biasa bagi wanita, begitu juga dengan lelaki, namun, wanita lebih cenderung untuk menderita. Ia ditunjukkan oleh rembesan dari uretra, uretra, yang mempunyai warna dan konsistensi yang berbeza.

Dengan uretritis, terdapat akumulasi rongga saluran cecair, yang boleh menjadi purulen apabila jangkitan, dan akibatnya, wanita di dalam uretra mempunyai leukosit.

Jenis pelepasan dari uretra

Pelepasan dari uretra boleh jadi berbeza. Oleh itu, pembuangan darah dari uretra pada wanita boleh disebabkan oleh trauma, dan juga boleh membincangkan tentang perkembangan tumor pundi kencing atau uretra.

Pendarahan dari uretra wanita mungkin mengiringi tindakan kencing, dan sering dikaitkan dengan pendarahan yang dilokalisasi di buah pinggang. Ini juga dibuktikan dengan peruntukan darah cecair "cacing." Gumpalan darah yang besar boleh diperhatikan dengan penyetempatan pendarahan dalam pundi kencing.

Juga, apabila batu bergerak dari buah pinggang ke pundi kencing, dan selepas itu dan ke dalam uretra wanita, mungkin terdapat pelepasan berdarah yang berlaku apabila dinding ureteral cedera.

Pengasingan lendir telus dari uretra pada wanita adalah proses fisiologi. Biasanya, jumlahnya meningkat pada puncak proses ovulasi, atau 3 hari sebelum itu. Untuk jenis rembesan ini membawa kepada perubahan dalam latar belakang hormon.

Diagnostik

Untuk menentukan etiologi pelepasan dari uretra, seorang wanita memberikan smear, yang bahannya menyemai. Mengikut keputusan penyelidikan makmal, diagnosis dibuat dan doktor menetapkan rawatan yang sesuai. Satu perkara penting ialah akses tepat pada masanya kepada doktor, yang mesti dilakukan dengan syak wasangka pertama penyakit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 + = 75