Posted on

pemutihan gigi dengan arang aktif

Senyuman berwarna salji putih berseri adalah impian banyak wanita dan lelaki, tetapi keputihan semula jadi gigi hari ini hampir mewah, memandangkan pewarna dalam makanan. Untuk mengelakkan kekeringan gigi, orang harus mengikuti diet yang tidak ada pewarna, atau berkunjung ke doktor gigi secara berkala yang melakukan segalanya untuk membuat gigi lebih kurus enamel, tetapi putih.

Bolehkah saya memutihkan gigi saya sendiri?

Semua kaedah ini boleh dipanggil melampau, dan ramai orang tidak menyukai mereka kerana pelbagai sebab. Dan kemudian ubat-ubatan orang datang untuk membantu, yang kelihatan remeh - tidak merosakkan enamel seperti persediaan gigi, dan tidak menghadkan pengambilan makanan sebanyak diet yang tegar.

Tetapi untuk pemutihan gigi walaupun di rumah, tidak semua cara yang baik - soda menggaru enamel, dan ini membawa kepada penipisan dan perasaan "sejuk" dan "panas." Hidrogen peroksida - merupakan satu lagi cara yang popular untuk pemutihan, ia tidak sesuai, kerana kepekatan lemah tidak membawa kepada keputusan itu, dan boleh membuat gigi lebih kuning (enamel menipis sensitif dengan penembusan zarah pewarna, dan ini memberikan lagi kesan bukti gigi kuning). Tetapi jika hidrogen peroksida digunakan dengan peratusan kepekatan tinggi, ia membantu untuk peluntur, yang digabungkan dengan kepekaan gigi.

Oleh itu, walaupun di kalangan produk pelunturan buatan rumah, pilihannya adalah kecil, dan yang paling berhati-hati dan berkesan mempertimbangkan karbon aktif.

Arang yang diaktifkan untuk gigi - bahaya dan faedah

Membersihkan gigi dengan karbon aktif mempunyai kelebihan dan kekurangan.

Kekurangan pelunturan dengan arang diaktifkan boleh dipanggil alat ini juga menjejaskan enamel. Tetapi tidak begitu kuat untuk menyebabkan sensitiviti enamel, dan oleh itu walaupun dengan kekurangan itu, ubat itu boleh dianggap boleh diterima.

Hakikat bahawa diaktifkan karbon - bahan lembut yang bersentuhan dengan melembutkan air dan hancur ke dalam zarah kecil, dan kemudian tidak mewakili banyak ancaman kerana daripada butiran - mereka adalah terlalu kecil untuk merosakkan kualiti enamel. Oleh itu, tindakan karbon diaktifkan adalah ringan, dan oleh itu dinilai secara positif.

Satu lagi kelemahan karbon diaktifkan ialah ia mengurangkan gigi semasa digunakan, tersumbat ke ruang interdental, dan sukar untuk membersihkannya. Tetapi pembilasan dan penyembuhan gigi tambahan menyelesaikan masalah ini.

Adakah gigi pemutihan arang diaktifkan?

Kelebihan karbon diaktifkan adalah hasil serta-merta. Selepas penggunaan pertama, gigi akan diputihkan untuk beberapa nada. Aplikasi seterusnya tidak membawa kesan yang jelas, semata-mata kerana pelunturan semulajadi telah berlaku secara kualitatif, dan membubarkan enamel ke keputihan yang melampau tidak dalam kuasa karbon diaktifkan.

Bagaimana untuk membersihkan gigi dengan arang aktif?

Sebelum pemutihan gigi dengan arang aktif, tentukan jika gingiva adalah pendarahan. Jika ya, gunakan resep pertama, dan jika gusi itu baik-baik saja, anda boleh menggunakan preskripsi kedua yang lebih berkesan.

Gunakan arang aktif sebagai agen peluntur untuk gigi boleh setiap hari selama sebulan pada waktu pagi dan petang.

Resipi pemutihan gigi dengan arang diaktifkan №1

Prosedur ini adalah seperti berikut:

  1. Sapukan ubat gigi pada berus gigi.
  2. Di atas, taburkannya dengan arang, yang sebelum ini direndam di dalam air.
  3. bagaimana untuk memutihkan gigi dengan arang diaktifkan

  4. Kemudian sikat gigi selama 7 minit, memberi perhatian kepada semua bidang rongga mulut.

Resipi untuk pemutihan gigi dengan arang batu №2

Kaedah ini lebih berkesan daripada yang pertama:

  1. Sapukan karbon diaktifkan hancur ke berus gigi, dan mula memberus gigi anda.
  2. Beri ia kira-kira 5 minit, dan kemudian bilas mulut anda dan sikatkan gigi dengan pes.

Jika anda menggunakan pasta pemutihan, kesannya akan menjadi lebih baik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 + = 82