Posted on

postinor untuk penamatan awal kehamilan

Bukan untuk semua wanita kehamilan yang telah berlaku adalah sebab kegembiraan. Ia sering berlaku bahawa seorang gadis ingin menyingkirkan kehidupan baru yang telah menetap di tubuhnya secepat mungkin. Kemudian persoalan timbul: apakah yang dimaksudkan untuk kegunaan pada pengguguran awal.

Memandangkan kebolehcapaian dan kebolehpercayaan, kebanyakan wanita dalam situasi seperti itu lebih suka ubat, iaitu melakukan pengguguran perubatan kehamilan. Jenis pengguguran ini dilakukan sehingga 6 minggu dan hanya di bawah pengawasan doktor.

Walau bagaimanapun, dalam beberapa kes, ketika kontrasepsi tidak digunakan pada persetubuhan yang berlaku, untuk melindungi dirinya, wanita itu mengambil obat kecemasan, yang merupakan Postinor.

Apakah Postinor, yang digunakan untuk menamatkan kehamilan?

Produk perubatan sedemikian sebagai Postinor boleh digunakan untuk mengganggu kehamilan hanya pada peringkat awal, apabila tidak lebih dari 3 hari berlalu dari saat hubungan seksual. Sebaiknya, ia harus digunakan dalam masa 24 jam dari masa hubungan seksual, yang meningkatkan peningkatan keberkesanannya.

Tablet untuk penamatan kehamilan Postinor mempunyai tindakan triple yang dipanggil. Oleh itu, bahan-bahan aktif termasuk dalam penyediaan, pertama sekali memulihkan atau, sebaliknya, melambatkan proses ovulasi, yang pada gilirannya langsung mempengaruhi persenyawaan.

Ini dicapai dengan mengubah struktur semulajadi lapisan dalaman endometrium rahim. Hasil daripada penggunaan dadah, selepas masa yang singkat terdapat penampilan pelepasan berdarah, di mana telur yang disenyawakan hadir.

Bagaimanakah saya patut mengambil Postinor untuk pengguguran?

Sebelum mengambil dadah, seorang gadis perlu berfikir berkali-kali, kerana Malah, ini adalah pengguguran yang sama, yang boleh mendatangkan kesan negatif kepada kesihatan wanita.

Pakej mengandungi hanya 2 tablet. Pembuat utama ubat ini adalah levonorgestrel.

Menurut arahan yang dilampirkan, pil pertama patut diambil sebaik sahaja terdapat hubungan seks tanpa perlindungan. Walau bagaimanapun, ia boleh diterima paling lambat 72 jam dari sekarang.

Bagi tablet kedua, mereka mengambil masa tidak lebih dari 12 jam selepas yang pertama.

Ia juga perlu mengambil kira hakikat bahawa kesan abortif pil Postinor terlalu besar dan agresif, supaya mereka boleh digunakan tidak lebih daripada sekali dalam 6 bulan. Khususnya ketara ubat ini boleh menjejaskan kesihatan wanita termuda, menjejaskan kestabilan latar belakang hormon mereka yang tidak stabil.

Seberapa berkesan Postinor?

Menurut pemerhatian perubatan, ubat ini mempunyai kecekapan yang agak tinggi. Keadaan utama dalam kes ini ialah pengambilan 1 tablet hampir sejurus selepas seks.

postinor untuk pengguguranBerhubung dengan data statistik, kehamilan tidak berlaku selepas mengambil ubat dalam 85% kes. Ini dijelaskan oleh fakta bahawa setiap organisme wanita mempunyai ciri-ciri sendiri.

Gunakan Postinor dalam istilah-istilah untuk mengganggu kehamilan yang sedia ada tidak boleh diterima. Ini boleh menyebabkan pendarahan secara besar-besaran dan keluar telur janin dari rongga rahim. Akhirnya, tindakan ruam seperti wanita hamil membawa kepada penguatkuasaan mekanikal dan terapi antibakteria yang berpanjangan.

Oleh itu, sebelum menggunakan Postinor untuk gangguan kehamilan, sebaiknya dapatkan nasihat perubatan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 + = 76