Posted on

mencium rambut

Kunci kerinting tidak keluar dari fesyen, dan banyak gadis dengan impian rambut lurus gaya rambut sedemikian. Styling dengan pengering rambut atau pengering rambut dengan muncung, penggulungan pada penggilap, braids braiding dan cara lain untuk mencapai yang diinginkan mengambil banyak masa, usaha dan memberikan kesan jangka pendek. Penyelesaiannya boleh menjadi rambut biokompatibel – kaedah lembut moden.

Komposisi untuk rambut bioscrewing

Untuk mendapatkan keriting yang cantik untuk masa yang lama – bioscoupling rambut kecil, sederhana atau besar, melibatkan penggunaan persediaan khas, kira-kira 60% komposisi yang diwakili oleh bahan-bahan semula jadi. Mereka tidak mempunyai apa-apa yang agresif, toksik dan merosakkan bahan-bahan rambut manusia sebagai asid thioglycolic dan derivatif, ammonia, dan sebagainya.

Komponen utama mana-mana persiapan biokimia moden adalah sebatian biologi cysteamine hydrochloride. Komponen ini serupa dalam struktur kepada asid amino asli rambut, jadi ia boleh dibina ke dalam batang rambut. Kompaun ini memberikan kekuatan rambut, keanjalan, bersinar semula jadi dan membetulkannya dalam bentuk yang ditetapkan.

Di samping itu, dalam penyediaan persediaan biocoenic rambut, bahan-bahan semulajadi yang berguna diperkenalkan, yang mempunyai pemulihan, pelembab, kesan perlindungan, di antaranya:

 • protein sutera;
 • protein gandum;
 • kolagen;
 • lipid;
 • arginine;
 • ekstrak buluh;
 • ekstrak aloe;
 • ekstrak daun teh;
 • provitamin B5, dsb.

Jenama alat popular:

 • Estel Profesional;
 • Mossa;
 • Silky;
 • Stealth;
 • Hahonico;
 • Nouvelle.

Biokustik pada rambut pendek

biotik rambut pendek

Banyak pemilik potongan rambut pendek telah mencuba sendiri prosedur gelombang lembut rambut dan berpuas hati dengan hasilnya. Keriting spektakular dicipta walaupun pada panjang minimum helai – hanya 5-6 cm, dan panjangnya berbeza tidak ketara. Dengan cara ini, adalah mungkin untuk mencipta jumlah akar radikal yang dikehendaki, yang sukar dicapai walaupun dengan bantuan cara penggayaan yang terbaik.

Dengan cepat tumbuh semula, rambut selepas biotik akan mempunyai peralihan semula jadi dari akar lurus hingga kiat keriting. Pada tali pendek dari rambut biosek rambut keriting besar mencipta seperti yang diperolehi selepas berliku pada keriting. Menggunakan bobbin kecil, anda boleh mencapai keriting dalam gaya Afro. Untuk membentuk jenis keriting yang lebih semula jadi, lebih baik menggunakan bobbin dua diameter yang berbeza.

biotik rambut pendek
biotik rambut pendek
biotik rambut pendek

Rambut biotik pada rambut sederhana

Strands of medium medium yang paling sesuai untuk keriting, mereka membenarkan menjalankan jenis peletakan yang paling luar biasa. Pandangan yang mengagumkan hanya dipotong dengan keriting besar pada rambut sederhana, – rambut biosekur dalam kes ini memberikan jumlah yang bergaya dan memudahkan penumpukan. Bergantung pada jenis, ketumpatan dan tekstur rambut dalam kes ini, anda boleh menggunakan komposisi fiksasi dan bobbin yang berbeza daripada saiz yang berbeza.

Pada helai panjang sederhana, boleh membuat keriting besar dan mengalir, dan keriting tajam, dan gelombang menegak yang elegan. Ramai kanak-kanak perempuan lebih suka menggunakan bio-tweaking radikal atau hanya hujungnya yang bergulung. Populariti yang hebat adalah gabungan helai lurus dengan berputar dengan cara bioclavice, – penggantian ini kelihatan berkesan dan asli.

rambut sederhana biotik
rambut sederhana biotik
rambut sederhana biotik

Biokoffee rambut panjang

Untuk mendapatkan keriting kecil, sederhana atau besar seragam untuk rambut panjang, biosolusi rambut perlu dijalankan oleh pakar yang berkelayakan, terutamanya jika helai tebal. Dalam kes ini, kemahiran dan pengalaman istimewa diperlukan. Di samping itu, wanita perlu mengambil kira bahawa keriting besar untuk panjang tertentu akan bertahan hanya dalam masa yang singkat, kerana di bawah graviti mereka lurus. Ya, dan penjagaan akan memerlukan lebih banyak masalah.

rambut panjang
rambut panjang
rambut panjang

Walau bagaimanapun, bioscoupling rambut adalah prosedur yang diminta untuk banyak keindahan berambut panjang, yang memungkinkan untuk memberikan keriting dengan keindahan dan rupa yang rapi. Jika sifat garis rambut jarang terjadi, ini boleh menjadi penyelesaian yang baik untuk masalah ini. Walau bagaimanapun, dalam kes ini, ia perlu memilih komposisi yang paling banyak dan untuk mengawal masa penuaannya.

Rambut biotik di rumah

Secara tidak langsung, biokenis boleh dilakukan dengan membeli satu set alat untuk prosedur, yang sering termasuk obat berikut:

 • pra-syampu profesional dengan asid amino;
 • komposisi dadih;
 • neutralizer gelombang;
 • selepas penghawa dingin.

Di samping itu, ia memerlukan bobbin, span buih getah untuk memohon dana, sarung tangan pelindung. Rambut Bioscrew di rumah – satu prosedur yang bertanggungjawab yang memerlukan sekurang-kurangnya kemahiran mendandan rambut asas anda. Sebelum menjalankannya, adalah disarankan untuk berunding dengan tuan yang akan menjalankan diagnostik helai dan, berdasarkan struktur dan keadaan mereka, akan memberi cadangan mengenai pemilihan persediaan, diameter bobbins, kaedah penggulungan untuk mendapatkan hasil yang dikehendaki, masa pegangan.

Rambut biokimia di rumah – langkah demi langkah arahan:

 1. Basuh kepala anda dengan syampu khas.
 2. Potong helai dengan tuala lembut, tetapi jangan kering.
 3. Untuk menyikat.
 4. Memohon kepada semua bahagian rambut produk.
 5. Bahagikan helai ke dalam beberapa bidang: dua temporal, dua occipital (atas dan bawah), parietal.
 6. Skru semua rambut dalam helai yang sama dan dengan ketegangan yang sama pada bobbin.
 7. Dilembabkan dengan sebilangan besar sebatian curling yang melengkung melalui span.
 8. Untuk bertahan di bawah topi 15-25 minit.
 9. Bilas kepala anda di bawah air mengalir hangat, bukannya berputar.
 10. Sapukan sepertiga neutralizer kepada luka keriting pada bobbin dan tahan selama kira-kira 10-15 minit.
 11. Keluarkan bobbins, gunakan seluruh neutralizer.
 12. Setelah lima minit, bilaskan penyediaan dengan air suam.
 13. Sapukan penghawa dingin yang tidak dapat dielakkan.
 14. Keringkan kepala anda secara semulajadi.

Rambut selepas melambai bio

foto rambut biocoaming sebelum dan selepas

Setelah biocoasting rambut dilakukan, gambar sebelum dan selepas menunjukkan penampilan semula jadi keriting yang terbentuk dan bukan perubahan yang kuat dalam panjang rambut, penjagaan khusus diperlukan. Walaupun teknik ini dianggap tidak berhemat, sesetengah bahaya masih disebabkan oleh gangguan sebahagian daripada tekstur rambut. Walaupun nutrien kerja konduktor, helai “rasa” dengan baik. Pada masa akan datang, jika tiada prosedur pemulihan biasa, keriting akan menjadi terlalu tua dan “tidak bermaya”.

Bagaimana untuk menjaga rambut selepas bio-zavivki?

Penjagaan rambut selepas biowaving berdasarkan cadangan asas seperti:

 1. Diharamkan untuk mencuci dan menyikat rambut anda dalam beberapa hari pertama.
 2. Pada masa akan datang, gunakan syampu khusus untuk rambut selepas biocaulization dan balsem pada akhir setiap cuci.
 3. Untuk menyikat, gunakan sikat dengan gigi jarang.
 4. Gunakan hanya dalam kes-kes yang luar biasa.
 5. Sekurang-kurangnya sekali seminggu, gunakan topeng berkhasiat dan pelembab.

Bagaimana gaya rambut anda selepas bio-zavivki?

Tidak kira sama ada rambut itu bioconvolved sepanjang sepanjang atau jika hanya ujung rambut atau bahagian akar bioconvolved, penggunaan produk yang direka khas – gel, busa, krim, dan sebagainya – diperlukan untuk gaya yang ideal. Hanya dengan bantuan mereka, anda boleh menekankan keriting dengan berkesan. Sebarang remedi digunakan untuk rambut basah yang baru dibasuh. Gunakan sikat untuk membentuk keriting tidak perlu – ini dilakukan dengan jari anda.

Berapa lamakah bio-hair berfungsi?

Berapa lama kesan prosedur akan berlangsung bergantung kepada sifat-sifat tali, diameter pengikat yang digunakan untuk bioscrewing rambut, ketepatan penjagaan berikutnya. Penunjuk minimum adalah dua bulan, maksimum adalah sembilan bulan. Selalunya kerinting memegang sehingga enam bulan, secara beransur-ansur diluruskan. Ulangi prosedur itu boleh enam bulan kemudian.

biokimia
biokimia
biokimia
biokimia
biokimia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − 37 =