Posted on

menggosok rambut dan minus rambut

Masalah yang berkaitan dengan hujung rambut yang sentiasa berpecah, bimbang hampir semua seks yang adil. Kerana skala serpihan, gaya rambut kelihatan membosankan, tidak bermaya, tidak kemas. Prosedur untuk menggilap rambut - dengan semua plus dan minusnya - telah menjadi keselamatan sebenar bagi banyak wanita. Ia membolehkan anda menyingkirkan hujung berpecah dengan kerosakan minimum kepada kepala mendengar.

Intipati penggilap

Alasan untuk fakta bahawa sekumpulanya prickles, boleh bertindak sebagai faktor yang berbeza. Selalunya, wanita menderita kerana penggunaan tetap pengering rambut, plak dan menyeterika. Negatif pada kesihatan rambut menjejaskan dan nutrisi yang tidak wajar dengan kekurangan vitamin dan nutrien yang terhasil.

Untuk secara aktif membincangkan kebaikan dan keburukan penggilap rambut bermula kerana prosedur memang mempunyai kesan positif. Ia terdiri daripada pemprosesan tip gunting yang biasa, tetapi dengan lampiran penggilapan khas dipasang di atasnya. Pada yang terakhir adalah barisan bilah yang sangat tajam. Selepas memotong rambut, mereka meninggalkan pinggiran yang kemas, walaupun rapat. Hanya skala basi yang terputus, keriting yang sihat tidak terdedah kepada sebarang pengaruh.

Kelebihan rambut menggilap

Kelebihan kaedah adalah menyeluruh. Bagi mereka menggilap dan jatuh cinta:

 1. Selepas prosedur, hasilnya dapat dilihat dengan segera, dan rambut yang dipelihara dengan baik dipertahankan untuk masa yang lama - sehingga tiga hingga empat bulan.
 2. Menggilap sesuai untuk semua orang, walaupun bagi pemilik potongan rambut pelbagai peringkat kompleks. Terlepas dari panjang rambut, mesin membuang hingga 90% dari semua hujung berpecah.
 3. Prosedur ini tidak mengambil masa yang lama. Malah di rumah boleh dilakukan dalam satu jam. Profesional mendapatkan kepala mereka dalam rangka dan mendapatkan lebih cepat - dalam 30-40 minit.
 4. Menggilap adalah satu cara untuk membuang berpecah tanpa memotong beberapa sentimeter yang berharga. Mesin itu mencukur tidak lebih daripada beberapa milimeter rambut, satu sentimeter - dalam kes-kes yang paling rumit dan terabaikan.
 5. Selepas rawatan, keriting menjadi lebih jinak, jangan bercampur-campur.

Kelemahan mesin penggilap rambut

 1. Salah satu kelemahan yang paling serius untuk menggilap ialah harga. Prosedur ini adalah salah satu yang mahal. Dan walaupun hasilnya benar-benar membenarkan kos, tidak semua orang mampu membelinya.
 2. Prosedur ini boleh merosakkan wanita yang mengalami keguguran rambut yang berlebihan. Oleh itu, adalah wajar bagi mereka untuk menolak rawatan dengan pemoles.
 3. Sekiranya rumah bukan muncung yang betul, anda tidak boleh menggilap rambut sendiri.
 4. Selepas rawatan rambut oleh penggilap, beberapa kehilangan kelantangan rambut.
 5. Sekurang-kurangnya membezakan hasil prosedur pada kunci yang kuat dan kerinting.

Selalunya anda perlu mendengar tentang kekurangan rambut penggilap dari orang yang hanya salah mengurus rambut selepas prosedur:

 1. Strands perlu mencari cara yang sesuai untuk penjagaan harian.
 2. Selepas menggilap, kepala akan dibasuh secara eksklusif menggunakan balms dan conditioner rambut.
 3. Secara kerap perlu membuat topeng kesihatan yang bertambah baik dan berkhasiat.
 4. menggilap rambut untuk dan menentang

 5. Adalah penting untuk mengekalkan keriting dari bahagian dalam. Tiada siapa - termasuk wanita yang menggilap rambutnya - tidak akan berhenti untuk mengubah diet, melakukan sukan. Lagipun, badan yang lebih sihat adalah dari dalam, lebih baik keadaan rambut.

Adalah mungkin, jika anda mematuhi semua syarat ini, pendapat tentang kaedah akan berubah secara radikal.

Untuk mengatakan dengan jelas, anda perlu menganjurkan untuk atau terhadap penggilap rambut, sukar. Prosedur ini mempunyai bilangan peminat yang mengagumkan. Dan untuk memahami jika ia sesuai dengan anda, anda masih perlu mengujinya secara peribadi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 + = 76