Posted on

selamat dreadlocks

Dreadlocks - ini adalah gaya rambut yang sangat mewah, tetapi dalam proses penciptaannya, struktur rambut rosak teruk, jadi untuk memulihkan keriting pada bekas bersinar dan silkiness, selepas berkas-berkas dibongkar (atau dipotong) tidak serta-merta. Sebagai alternatif kepada tuan-tuan telah mencipta dreadlock yang selamat, yang akan dibincangkan di bawah.

Dreadlocks dengan kanekalon

"Keselamatan" semacam ini membolehkan anda mencipta gaya rambut yang menyerupai dreadlock sebenar, dan tidak merosakkan rambut anda. Bahan kanekalon digunakan - gentian sintetik meniru helai semulajadi. Rambut palsu diperbuat daripada itu, dan rasuk yang disediakan khusus dijual untuk dreadlocks. Mereka boleh menjadi warna yang berbeza - jika anda memilih warna yang paling hampir sama dengan nada rambut anda sendiri, anda akan dapat membuat dreadlock selamat yang sangat mirip dengan dreadlock semula jadi.

Bagaimana untuk membuat dreadlocks selamat dengan kanekalon?

Pertama sekali, rambut perlu dibasuh dan dikeringkan dengan teliti. Gunakan emolien (minyak, perapi, balm) tidak boleh.

Rambut dibahagikan kepada gabus dengan kuadrat yang sama iaitu 1.5 atau 2 cm bermula dari okiput. Jika anda berpegang kepada perintah catur, dreadlock selamat akan menjadi lebih tepat, tetapi tempat botak tidak akan kelihatan. Pembahagian prjadki dibahagikan pada akar oleh jalur elastik kecil.

Tarik dreadlocks dengan selamat, sebagai peraturan, mula dari bawah. Salah satu helai di belakang leher dibebaskan dari band getah, dibahagikan kepada tiga bahagian dan mula menenun pigtail biasa, menenuninya kosong dari kanekalon. Asal buatan harus dua kali lebih lama daripada rambut asli. Apabila kutang sudah siap, sisa kuduk kanekalon akan membungkusnya dari bahagian bawah ke bahagian atas. Bahawa plak yang diterima tidak berbulu, ia dirawat dengan lilin untuk dreadlocks. Perkara yang sama dilakukan dengan helaian yang selebihnya.

Gaya rambut ini boleh dipakai selama kira-kira 3 bulan, apabila rambut tumbuh, dreadlock yang selamat boleh menjadi untwisted, seperti braids biasa.

D.E. dreadlocks

Variasi lain - apa yang dipanggil "de dreads", yang melibatkan penggunaan kosong dari kanekalon, dirasakan atau bulu. Mereka boleh menjadi warna "semulajadi", dan yang cerah. Dreadlock selamat seperti selamat boleh dipanggil invois - rambut asli hanya dibalutnya di pangkalan. Dengan bantuan kosong berwarna, anda boleh membuat imej yang mewah, tetapi akar rambut yang hidup masih dapat dilihat, dan ini harus diambil kira.

Bagaimana untuk menjaga keselamatan D.E. dreadlocks?

Apabila mencipta gaya rambut anda, anda perlu kerang, band elastik yang kecil, klip rambut, dreadlock, cangkuk crochet. Kepala harus dibasuh tanpa balsem, dikeringkan, disikat.

  1. Di dasar bahan kerja, lubang dibuat dengan bantuan cangkuk.
  2. bagaimana untuk menenun dreadlocks selamat 1

  3. Rambut dibahagikan kepada helai. Jika anda mempunyai mata yang baik, tidak perlu membahagikan keseluruhan rambut menjadi seksyen sekaligus. Adalah lebih baik untuk memulakan dengan bahagian oksipital.
  4. bagaimana untuk menenun dreadlocks selamat 2

  5. Di dalam lubang yang dibuat di dalam bahan kerja, pasangkan helai, membantu dirinya dengan merenda.
  6. bagaimana untuk menganyam dreadlocks selamat 3

  7. Tali yang dilucutkan dibahagikan kepada separuh dan dibalut dengan bahagian yang dikorek di pangkalan. Tempat penggulungan dipasang dengan getah.

bagaimana untuk menenun dreadlock yang selamat 4

Ini dilakukan dengan selebihnya. Dreadlocks yang selamat mudah dibuat di rumah. Istilah kaus kaki mereka adalah kira-kira 2 hingga 3 bulan: apabila rambut bertumbuh, kekosongan dapat didapat dan digunakan semula.

Kaedah lain tenunan ialah "lapan", apabila rambut dibalut di tengah-tengah bahan kerja, dan kemudian dreda mempunyai dua hujung. Itulah sebabnya nama itu mempunyai awalan D.E. Pendek untuk double berakhir.

Cuci "selamat" sekali seminggu. Kanekalon takut suhu tinggi, kerana pengering rambut perlu menolak, serta dari pergi ke sauna. Dreadlocks bulu / dirasai apabila basah, mula bau tidak menyenangkan. Sesetengah orang mungkin mengalami alahan terhadap bahan-bahan ini, oleh itu, sekiranya gatal-gatal yang teruk dan kemerahan kulit kepala, dreadlock yang selamat harus segera dibongkar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 − 49 =