Posted on

Semburan rambut

Kesihatan dan kecantikan rambut bergantung kepada penjagaan harian yang sesuai untuk mereka. Irama tegang kehidupan wanita moden, malangnya, tidak membenarkan menghabiskan banyak masa pada prosedur penyayang. Oleh itu, keutamaan diberikan kepada ejen yang mudah digunakan dan mempunyai kesan jangka panjang. Salah satunya adalah semburan rambut yang mudah dipakai dan tidak perlu dicuci. Alat ini terdiri daripada pelbagai jenis, bergantung kepada matlamat.

Semburan rambut pelindung haba

Gaya rambut yang kerap dengan pengering rambut atau styler menyebabkan kerosakan teruk pada rambut dan terlalu kering. Atas sebab ini, penjagaan mesti diambil untuk melindungi rambut dari kesan berbahaya. Semburan rambut pelindung haba direka khusus untuk menyelesaikan masalah ini.

Prinsip ejen ini adalah pembentukan filem pelindung tipis pada rambut selepas permohonan. Ia menghalang penyejatan kelembapan dari permukaan rambut dan menghilangkan kesan haba berbahaya. Di samping itu, komposisi semburan haba biasanya termasuk kompleks vitamin dan ekstrak tumbuhan, yang juga menyuburkan rambut dan memberi mereka rupa yang sihat. Selalunya alat itu mengandungi gliserin, yang membolehkan ia digunakan sebagai semburan pelindung haba untuk rambut pelicinkan.

Penyemburan rambut semburan

Rambut kering dan kulit kepala sentiasa memerlukan pelembab intensif pada bila-bila masa sepanjang tahun. Pembantu yang sangat baik dalam hal ini akan menjadi semburan rambut pelembab yang tidak dapat dilupakan. Ia boleh digunakan pada rambut bersih basah atau kering. Ia sesuai untuk kegunaan kerap sebagai ejen penyayang dan sebagai semburan untuk menyerlahkan rambut.
Kesan positif dicapai kerana komponen emolien dalam komposisi dan komposisi minyak semula jadi cahaya. Perlu diingat bahawa semburan pelembab tidak boleh mengandungi alkohol dan minyak berlemak.

Sembur untuk jumlah rambut

Untuk rambut nipis, penggunaan pelbagai cara untuk meningkatkan jumlah disyorkan. Penggunaan busa dan varnish secara kerap tidak begitu berguna, jadi perhatikan semburan dengan fungsi yang sama.

Berbeza dengan dadah yang mempunyai kesan fiksasi, semburan untuk kelantangan tidak melekat rambut dan tidak menjadikannya berat. Semburan ini mengandungi minyak pati dan ekstrak tumbuhan. Terima kasih kepada ini, rambut menjadi lebih elastik dan padat di akar, yang memberi mereka jumlah semula jadi tanpa penggunaan silikon.

Sembur mudah menyikat rambut

Rambut yang bingung dan nakal mengalami kerosakan yang paling apabila cuba menyikatnya. Di samping itu, akibat kesan mekanikal, kulit kepala dan bulu rambut menderita. Kemudahan diri anda boleh menggunakan semburan untuk menyikat mudah.

Rumusan produk sedemikian mengandungi pelembab dan kompleks berkhasiat dengan kesan rambut mengelilingi. Komponen yang kerap dalam komposisi semburan juga merupakan ekstrak sutera. Ia dengan ketara meningkatkan keanjalan rambut dan membuat mereka lebih jinak.

Semburan yang serupa untuk rambut kerinting adalah ideal. Ia bukan sahaja memudahkan penuaan, tetapi juga membantu memberikan keriting bentuk yang diingini.

Sembur untuk menguatkan dan mengembalikan rambut

Untuk kerosakan akibat kesan kimia atau mekanikal rambut, semburan terapeutik khusus digunakan setiap hari. Mereka mampu mengukuhkan folikel rambut dan struktur rambut, menghalang kerugian mereka.

Dana sedemikian biasanya termasuk:

  • kompleks vitamin;
  • microelements;
  • asid lemak;
  • silikon organik;
  • minyak pati;
  • ekstrak tumbuhan dan ekstrak.

Sembur untuk tips rambut

Semburan rambut pelindung haba

Petua rambut yang paling lemah dan cepat hilang penampilan yang sihat. Sikap berhati-hati dan gaya rambut biasa, secara amnya, tidak mencukupi. Cara tambahan untuk merawat tip adalah semburan.

Tekstur semburan jenis ini berminyak dan berat, berbanding dengan yang lain. Ini disebabkan peningkatan kandungan protein dan lipid yang diperlukan untuk pemulihan dan perlindungan tip rambut. Ia boleh digunakan setiap hari beberapa kali sehari.

Sembur antistatik untuk rambut

Pada musim sejuk, rambut sangat berkuasa kerana angin sejuk. Akibatnya, mereka menjadi tidak taat dan keras, dan juga sangat keliru. Dalam kes ini, gunakan semburan dengan kesan antistatik.

Produk ini mengandungi kompleks pelembab dan melembutkan. Ia meneutralkan caj statik dan serentak menjaga rambut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 + = 83