Posted on

bit dengan pelangsingan badan

Beetroot adalah salah satu akar yang paling biasa dimakan. Tetapi pada masa yang sama, tidak semua orang tahu sama ada ia mungkin untuk memasukkannya ke dalam menu orang yang melangsingkan badan. Ramai yang percaya bahawa dalam bit manis terlalu banyak karbohidrat, yang bermaksud banyak kalori berbahaya.

Adakah mungkin untuk makan bit semasa menurunkan berat badan?

Beets apabila kehilangan berat badan - produk yang sangat diperlukan, ahli diet memastikan. Sayur-sayuran ini adalah sebahagian daripada kebanyakan kalori rendah kalori, dianjurkan untuk menggunakannya untuk hari-hari memunggah biasa dan "membersihkan" usus dan hati.

Komposisi bit tidak termasuk karbohidrat yang cepat dan tidak sesuai, kemanisannya ditentukan oleh kehadiran gula buah, yang tidak menambah pound tambahan. Oleh itu, kalori dalam sayuran agak sedikit. Di samping itu, sayur-sayuran ini mengandungi asid makanan yang berharga (malic, ascorbic, folic), kalsium dan magnesium, besi, antioksidan, vitamin. Terima kasih kepada komposisi ini, ia dapat merangsang proses metabolik, mempercepat pemisahan lemak yang terkumpul di dalam badan. Bit juga mengandungi dua unsur yang jarang berlaku - betaine dan curcumin, yang membantu mengekalkan berat dalam norma dan mencegah pulangan kilogram yang berlebihan.

Adakah mungkin untuk makan bit yang dimasak semasa menurunkan berat badan?

Adakah mungkin untuk makan bit semasa menurunkan berat badan?

Apabila kehilangan berat badan, ada bit boleh dikatakan dalam bentuk apa pun, tidak perlu memilih hanya sayuran segar. Lebih-lebih lagi, banyak yang tidak menyukai rasa khusus tanaman akar mentah. Produk yang paling sejagat adalah bit rebus: ia boleh dipotong dan diisi semula dengan minyak, anda boleh menambah krim masam dan membuat salad, anda boleh menjadikannya kaviar, menambah sup, sayur-sayuran, dll. Pada masa yang sama, sayur-sayuran keseluruhan akan dipelihara dalam pakaian seragam yang "dimasak", dan nilai kalorinya akan hampir sama dengan bit mentah. Di samping itu, akar rebus adalah lebih enak dan lebih baik diserap oleh badan, kerana ia tidak membebankan saluran gastrointestinal dengan banyak serat kasar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =