Posted on

Penimbang untuk kaki adalah baik dan buruk

Untuk meningkatkan keberkesanan latihan, disarankan untuk menggunakan berat tambahan sebagai beban. Ia adalah sangat mudah untuk menggunakan ejen wajaran untuk kaki, yang dilampirkan pada pergelangan kaki.

Kenapa kita perlu membebankan kaki kita?

Selalunya, berat tambahan ini digunakan semasa berjalan dan berjalan. Dalam kes ini, prinsip latihan menumpukan kepada fakta bahawa berat badan dan graviti seseorang meningkat, jadi dia harus berusaha lebih keras untuk menjalankan latihan yang sama.

Mengapa berat diperlukan untuk kaki:

  1. Terdapat peningkatan beban pada otot paha dan punggung.
  2. Peningkatan ketegangan dalam otot positif mempengaruhi kerja sistem kardiovaskular dan pernafasan.
  3. Berjalan dan berjalan dengan berat untuk kaki meningkatkan proses pembakaran kalori dan lemak terkumpul.
  4. Perlu diperhatikan peningkatan peredaran darah, yang membantu tubuh membakar lebih banyak tenaga.
  5. Latihan yang kerap dengan membebankan dapat meningkatkan ketahanan dan meningkatkan kesihatan secara umum.

Perlu diingat bahawa berat badan untuk kaki, bukan sahaja dapat memberi manfaat, tetapi juga merosakkan tubuh. Doktor tidak mengesyorkan menggunakan pilihan kerja tambahan ini untuk orang yang mengalami masalah ortopedik. Menolak berat badan adalah ketika sakit pada sendi, serta masalah dengan tulang dan otot. Agar tidak menimbulkan kemudaratan, disyorkan untuk melakukan latihan yang baik sebelum berlatih, jika tidak, kecederaan serius mungkin akan berlaku. Jangan gunakan berat badan jika terdapat masalah dengan sistem peredaran darah.

Apakah berat badan untuk memilih kaki?

Di kedai-kedai anda boleh mencari pilihan, beratnya berbeza antara 1.5 hingga 5 kg. Jika anda perlu meningkatkan beban semasa berlari, lebih baik memilih pilihan seberat 2 kg. Pemula harus memberi keutamaan kepada agen pemberat paling ringan, supaya tidak membahayakan sendi. Pakar mengesyorkan memilih pilihan di mana ia mungkin untuk meningkatkan beban secara beransur-ansur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 − 49 =