Posted on

Berwarna halia untuk penurunan berat badan

Halia sangat popular di timur, walaupun Barat baru-baru ini menjadi sangat berminat dengan rempah ini. Sejak zaman dahulu, tumbuhan ini telah dihormati kerana ciri-ciri perubatannya: ia dapat memerangi selsema, kemandulan, mati pucuk, asma, penyakit hati dan dengan cepat meletakkan orang di kaki mereka dalam banyak penyakit. Ia boleh digunakan untuk memasak sama ada hidangan, pencuci mulut dan minuman. Di antara ciri-ciri penyembuhan tumbuhan ini, ia juga menarik bahawa anda boleh mengurangkan berat badan dengan bantuan halia dengan membuat kulit khas dari itu, yang sekarang kami beritahu anda tentang

Contents

Halia untuk mengurangkan berat badan

Cara paling mudah untuk mendapatkan kulit halia ialah menambah beberapa “cip” akar halia segar kepada pembuat bir dengan teh hijau atau hitam. Minuman sebegini hanya berlangsung selama 20 minit. Ambil kos setengah gelas 20 minit sebelum setiap hidangan. Di samping itu, mereka boleh menggantikan makan malam atau snek sepanjang hari.

Berwarna dari akar halia dan lemon

Minuman yang lebih kuat dan spicier adalah halia halia dan lemon. Gosok pada akar halia parut cetek – kira-kira 2 sudu dalam bentuk siap. Masukkan bahan mentah dalam balang liter dan tuangkan jus satu limau dan air mendidih. Apabila minuman dihidangkan di bawah tudung selama sejam, letakkan sudu madu di sana.

Ambil minuman ini setiap hari selama sebulan tiga kali sehari, 30 minit sebelum makan setengah cawan. Di masa depan, apabila badan digunakan, anda boleh meningkatkan dos untuk 1 gelas untuk setiap penerimaan.

Bagaimana cara membuat halia kuat halia?

Dengan obesiti atau banyak berat badan berlebihan, anda memerlukan resipi khas. Bagaimanapun, dalam cara membuat halia dan bawang putih, tidak ada kebijaksanaan khusus: ambil 4 cm akar halia dan 2-3 ulas bawang putih. Semua dicincang halus plat, letakkan Berwarna akar halia dalam periuk atau balang dan tuangkan 2 liter air mendidih. Tutup dan biarkan selama 2-3 jam. Tahan campuran dan ambil setengah jam sebelum makan satu gelas sebulan. Anda boleh menghabiskan 2-3 kursus ini setahun.

Warna alkohol halia

Penyerapan ini akan disimpan untuk masa yang agak lama dan akan dibelanjakan secara ekonomi: diambil dua kali sehari sebelum makan dengan satu sudu teh, dicairkan dengan seperempat segelas air. Resipi itu sendiri agak mudah: 400 g akar halia, dimasukkan ke dalam bekas kaca kering dan kering dengan satu liter vodka. Infusi ditutup dan diletakkan di tempat yang gelap selama 2 minggu. Pada masa ini, anda perlu ingat untuk menggoncangnya setiap dua hari. Selepas dua minggu, penyerapan harus ditapis dengan teliti dan dituangkan ke dalam bekas penyimpanan yang mudah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *