Posted on

apabila anda boleh mengayuh tekan selepas penghantaran

Mana-mana wanita yang melahirkan masih tidak berpuas hati dengan kemunculan abdomennya - akhbar selepas penyerahan itu diregangkan, lapisan lemak meningkat, dan perutnya tidak kelihatan rata dan cantik lagi. Sebab itulah persoalan bagaimana untuk memulihkan akhbar selepas melahirkan anak begitu popular.

Latihan untuk perut selepas bersalin: menghilangkan mitos

Atas sebab tertentu, banyak ibu muda yakin bahawa dari keseluruhan spektrum kegiatan fizikal hanya latihan untuk media selepas penghantaran dapat mengembalikan mereka ke keadaan ideal. Walau bagaimanapun, pendapat ini salah.

Selepas kelahiran, masalahnya bukan sahaja bahawa otot-otot itu diregangkan, tetapi juga bahawa badan semasa kehamilan anak itu secara aktif meningkatkan rizab lemak pada sisi dan perut. Adalah mudah untuk meneka bahawa ini adalah penyerap kejutan semulajadi, yang berfungsi sebagai perlindungan tambahan untuk bayi anda semasa tempoh intrauterin perkembangannya. Itulah sebabnya, walaupun anda setiap hari mengayunkan akhbar selepas bersalin, secara kebetulan ia tidak akan terlalu ketara - ia akan menyembunyikan lapisan lemak.

Ini tidak bermakna bahawa latihan di akhbar tidak berguna. Mereka berguna untuk mengetatkan otot, tetapi lemak tidak boleh dikeluarkan dengan bantuan mereka. Ini memerlukan beban aerobik - berjalan kaki panjang dengan kereta dorong (hanya berjalan), berlari atau berjalan di tempat, melompat tali, menari, senam aerobik. Operasi ini akan berjaya membantu anda membakar lemak yang berlebihan, dan latihan pada akhbar akan membolehkan untuk memberikan perut bentuk yang indah.

Bilakah saya boleh mengepam akhbar selepas penghantaran?

Isu ini untuk setiap wanita tetap individu, dan anda tidak akan mendapat jawapan yang tepat kepadanya di forum wanita. Ini semua bergantung kepada berapa cepat rahim anda berkontrak dan mengambil tempatnya. Dua bulan selepas kelahiran, apabila anda akan menjalani pemeriksaan rutin, pakar sakit puan anda akan memeriksa anda dan membuat keputusan: mungkin atau mustahil.

Sehingga masa itu, anda tidak boleh melakukan latihan di akhbar: ia mengancam bahawa rahim akan jatuh di bawah tahap yang diperlukan, yang boleh membawa kepada banyak masalah kesihatan.

Latihan pertama untuk penurunan berat badan selepas bersalin

Dalam dua bulan pertama, semasa anda masih belum tahu berapa lama anda akan dapat memulakan kelas untuk akhbar, anda tidak boleh berehat: kali ini boleh dibelanjakan dengan kelebihan.

Pertama sekali, jika keadaan cuaca membenarkan, cuba untuk berjalan dengan bayi lebih kerap. Apabila keadaan cuaca tidak dibenarkan - ia mungkin membawa atau menggulungnya ke apartmen di kereta dorong. Perkara utama adalah menghabiskan banyak masa dalam gerakan kerana ia dapat membantu membakar kalori dan menguatkan otot anda dengan cara yang paling selamat.

Di samping itu, anda boleh melakukan latihan pada fitball selepas bersalin, hanya sangat ringan dan mudah, seperti yang dibenarkan semasa kehamilan. Anda boleh mencari di Internet banyak kursus video yang berbeza yang membolehkan anda melakukan tanpa merugikan kesihatan.

Bagaimana untuk mengepam akhbar selepas penghantaran?

Sejak saat anda dapat mengayunkan akhbar setelah kelahiran, pertimbangkan bahawa tubuh anda telah pulih sepenuhnya. Sekarang anda boleh melakukan banyak latihan dan memaksimumkan latihan untuk perut selepas bersalincepat kembali angka bekasnya.

Pertama sekali, jangan lupa tentang cara-cara lama dan terbukti - sebagai contoh, gelung. Jika anda mempunyai gelung konvensional, ia adalah perlu untuk twist kira-kira 40 minit sehari, jika wajaran (seberat kira-kira 3 kg) - cukup untuk 20-25 minit sehari. Jangan lupa bahawa anda harus bermula tidak dengan peraturan penuh dan separuh atau suku, dan secara beransur-ansur meningkatkan masa.

Di samping itu, anda boleh melakukan kelainan mudah dan semua jenis latihan yang anda tahu mengenai akhbar yang anda suka. Jika anda tahu sedikit dan lakukan dengan berat hati - dapatkan kursus video dan lakukannya. Biasanya kehadiran seorang gadis yang baik di layar sangat bermotivasi untuk pencapaian baru!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 − = 21