Posted on

gim berat badan

Beberapa wanita datang ke minda untuk memilih gim pelangsingan. Walaupun masih ada pendapat bahawa di tempat sedemikian, anda boleh menjadi hanya seorang lelaki maskulin, tetapi tidak langsing dan cantik. Walau bagaimanapun, ini hanya mitos! Malah, latihan di gym boleh digunakan dalam dua mod - sama ada untuk meningkatkan massa otot, atau - untuk penurunan berat badan.

Adakah gym membantu menurunkan berat badan?

Kehilangan berat badan dengan bantuan gym, pasti mungkin. Selain itu, anda mempunyai peluang yang sebenar bukan sahaja untuk membuat seluruh badan kurang dalam jumlah, tetapi juga untuk mencari yang indah, otot anggun yang akan membuat badan anda sihat dan menarik. Lagipun, hanya nipis - ia tidak bermakna cantik!

Perkara utama yang perlu diingat Peraturan emas: anda boleh menurunkan berat badan di gimnasium, jika anda sedar memberi badan anda gabungan anaerobik dan senaman aerobik - iaitu sebilangan besar ulangan dengan berat badan yang rendah dan rehat yang singkat antara set. Hanya taktik itu akan membolehkan anda untuk berjaya menurunkan berat badan, melakukan hanya di gym!

Bagaimana untuk mengurangkan berat badan di gym?

Cara paling mudah untuk mengurangkan berat badan dengan cepat di gim adalah dengan menggunakan senaman bulat. Sistem ini sangat mudah: anda secara konsisten melaksanakan setiap pendekatan satu simulator (contohnya, 20 angkat ringan atau sederhana). Adalah penting untuk melakukan tanpa henti dan berhenti - hanya selesai dengan beberapa latihan, segera mengambil yang lain. Apabila anda melengkapkan pusingan pertama, yang terdiri daripada satu pendekatan pada setiap simulator, anda harus segera pergi ke pusingan kedua. Lingkaran sedemikian, yang masing-masing termasuk satu pendekatan pada setiap simulator, boleh dari satu hingga lima.

Desirably, dalam apa-apa mod latihan, ia berlangsung selama sekurang-kurangnya 40 minit dan selalu disertai oleh memanaskan badan dan akhir halangan awal (sesuai konvensional regangan). Untuk hasil yang terbaik, anda perlu melibatkan diri dalam sekurang-kurangnya 3 kali seminggu, setiap hari!

Program untuk gim untuk penurunan berat badan

Dalam setiap kes, senaman untuk penurunan berat badan di gim akan berbeza, kerana setiap gim dilengkapi dengan cara yang berbeza. Adakah gym menurunkan berat badan?Adalah penting untuk ingat bahawa badan anda adalah satu sistem yang bersatu, dan tidak perlu memilih hanya beberapa kawasan sempit (akhbar, atau punggung) dan hanya bekerja di atasnya, walaupun ia adalah kawasan yang paling bermasalah. Ia adalah penting dalam setiap sesi latihan untuk bekerja semua otot, yang hanya mungkin untuk bekerja dengan yang boleh didapati secara komersial peralatan gimnasium anda.

Untuk mengurangkan berat badan untuk dilakukan tiga kali seminggu. Pelan anggaran untuk latihan anda sepatutnya seperti berikut.

Hari pertama. Kami bermula dengan pemanasan tradisional, anda boleh menggunakan treadmill atau basikal senaman selama 10-15 minit. Kemudian kami melakukan latihan bulat:

 1. Pelanjutan kaki dalam simulator (2 hingga 20 kali).
 2. Deadlift Romania (3 hingga 20).
 3. Squats dalam simulator Smith (3 hingga 20).
 4. Mengundurkan kaki pada rod kabel (3 hingga 20).
 5. Teras pada blok atas ke dada (3 hingga 15).
 6. Tarik tuil (3 hingga 15).
 7. Tarik dumbbell dengan satu tangan ke pinggang (3 hingga 15).
 8. Penanaman Dumbbell di cerun (3 hingga 15).
 9. Tekan (3 hingga 20).

Hari kedua latihan:

 1. Akhbar dumbbells berbohong (3 hingga 12).
 2. Dumbbell berbaring di sudut (3 hingga 12).
 3. Maklumat tangan dalam simulator (3 hingga 15).
 4. Teras pada blok pada trisep (3 hingga 15).
 5. Pelanjutan dumbbell dari belakang kepala (3 hingga 12).
 6. Biceps dengan berdiri dumbbells (3 hingga 12).
 7. Hammers dengan dumbbells duduk (3 hingga 12).
 8. Tekan (3 hingga 20).

Hari ketiga latihan:

 1. Falls (3 hingga 20 kali).
 2. Squats dengan barbell atau dengan dumbbells (3 hingga 20).
 3. Membengkokkan kaki dalam simulator (3 hingga 20).
 4. Pengurangan kaki dalam simulator (3 hingga 20).
 5. Membiak kaki di simulator (3 hingga 20).
 6. Dumbbell tekan duduk (3 hingga 12).
 7. Mengangkat dumbbell melalui sisi (3 hingga 12).
 8. Mana-mana senaman di akhbar (3 hingga 20).

Selepas melengkapkan bahagian kuasa program sekali lagi, pergi ke treadmill atau basikal senaman dan berlatih selama 20-40 minit. Jangan lupa bahawa tidak ada pendekatan berturut-turut pada satu simulator, tetapi pertama kali pendekatan pertama pada pertama, maka pendekatan pertama pada yang kedua, dan sebagainya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 − 40 =