Posted on

Caesar salad kandungan kalori

“Caesar” adalah salah satu salad kegemaran saya ramai orang. Ia dihidangkan dalam pelbagai restoran, kafe, dan sering memasak pada hari cuti. Orang yang mengikuti diet yang sihat, kalori berminat untuk salad yang lazat yang menunjukkan nama yang berbangga dengan “Kaisar.”

Berapa banyak kalori yang ada di dalam salad Caesar?

Hidangan lazat boleh mengandungi sejumlah kalori yang berbeza. Ia bergantung kepada ramuan. Sebagai contoh, salad kalori “Caesar” dengan ayam, yang terdiri daripada roti rai bakar dan sos buatan sendiri adalah 179,2 kcal per 100 g Tetapi jika bukan ayam untuk digunakan bacon, jumlah kalori untuk 335,4 kkal per 100 g kalori rendah Salad Caesar diturunkan dengan udang. Ia hanya 82.8 kcal setiap 100 g.

Bagaimana untuk mengurangkan bilangan kalori dalam salad Caesar?

  1. Adalah lebih baik untuk tidak menggunakan mayonis, tetapi secara berasingan menyediakan sos dengan kandungan minyak yang berkurangan. Pakar pemakanan mengesyorkan menggunakan hanya 1 sudu. sudu mengisi minyak untuk satu hidangan. Ia dibenarkan menggunakan bahan pemakanan, yang dijual di banyak pasar raya.
  2. Adalah disyorkan untuk menggunakan daging tanpa lemak sebagai protein, contohnya, udang rebus, ayam atau daging lembu. Salad kurang kalori adalah vegetarian, tetapi tidak banyak orang yang bersedia untuk membuat pengorbanan itu.
  3. Anda boleh mengurangkan jumlah keju dan roti bakar, dan menambah lebih banyak daun salad ke salad. Pakar-pakar masakan berpengalaman menasihatkan untuk melengkapkan hidangan dengan nanas segar, yang mempunyai harta pembakar lemak. Mereka tidak akan merosakkan rasa perasa, tetapi sebaliknya, menjadikannya lebih sengit.
  4. Adalah lebih baik untuk tidak memasak crouton dalam mentega seperti biasa, tetapi masak di dalam ketuhar. Sekiranya anda bercadang menambah crouton, lebih baik menggunakan roti bran atau rai, atau lebih baik, roti diet.
  5. Sesetengah gourmets suka menghiasi salad bukan sahaja dengan keju parut, tetapi dengan kacang pain. Yang terakhir ini mengandungi banyak kalori, jadi disarankan untuk mengecualikan mereka dari resipi.

Nilai kalori Caesar salad bergantung kepada ramuan dan ramuan. Peminat hidangan ini tidak semestinya meninggalkannya kerana kandungan kalori yang tinggi – cukup untuk mengambil kira kaedah-kaedah di atas dan terus menikmati rasa indah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − = 12