Posted on

nilai kalori pilaf dengan daging babi

Dalam resipi plov klasik datang kambing, tetapi di atas meja cukup sering anda dapat melihat hidangan yang disesuaikan dengan mana-mana daging lain, termasuk daging babi.

Berapa banyak kalori dalam babi dengan daging babi?

Plov kalori dengan babi agak tinggi. Tetapi ia patut dipertimbangkan bahawa walaupun pilaf dimasak pada mana-mana daging lain tidak akan menjadi hidangan pemakanan. Kandungan caloric dari pilau dari babi adalah sangat baik bahawa satu hidangan akan cukup untuk makan malam penuh. Jumlah purata kcal dalam pilaf dengan babi adalah 285. Angka yang lebih tepat bergantung pada bahagian bangkai babi. Jika leher daging babi dipilih atau lemak babi ditambah, maka kandungan kalori hidangan meningkat hingga 300 kcal per 100 gram produk. Untuk mengurangkan jumlah kalori, anda mesti memilih sekeping daging yang kurus dan memotong semua lemak darinya. Oleh itu, nilai kalori 100 gram pilaf boleh dikurangkan kepada 240 kcal.

Ciri-ciri berguna pilaf dari daging babi

Semua ramuan pilaf mengandungi vitamin dan unsur-unsur yang diperlukan untuk lelaki. Asas pilaf adalah beras. Ia adalah oasis vitamin, mineral dan unsur surih. Beras kaya dengan protein dan karbohidrat, mengandungi pati dan serat, serta yodium, besi, kalsium dan kalium. Kehadiran lemak dalam nasi adalah minima. Ia tidak mempunyai gluten, yang memungkinkan untuk menggunakannya untuk orang yang tidak toleran gandum. Bagi mereka yang menderita diabetes, anda boleh menggunakan resipi khas pilaf, yang berasaskan beras perang. Banyak perkara yang diketahui tentang manfaat wortel dan bawang. Lobak mengandungi vitamin A, sebahagian daripada vitamin B, C dan PP. Dan dalam bawang, vitamin C dan phytoncides, yang bertindak sebagai prophylaxis untuk penyakit katarak dan virus, datang dahulu.

pil dari kandungan kalori daging babiKalori utama dalam pilaf dengan babi berasal dari daging dan lemak. Daging membekalkan protein kepada badan, dan lemak membekalkan kita dengan tenaga. Tetapi jika anda mengambil daging lain untuk memasak hidangan ini, pilaf masih tidak sesuai dengan orang yang sedang diet. Walaupun status nutrisi tinggi, ia cepat diserap oleh badan. Untuk membuat pilau lazat, perlu diingat tentang rempah ratus. Untuk hidangan ini sesuai untuk paprika, zira, kunyit dan Dorvor. Jangan lupa mengenai garam, penggunaan sehari-hari yang semestinya diperlukan untuk manusia. Daging dengan sayuran perlu dimasak dengan api yang tinggi. Selepas beras ditambahkan ke daging yang disediakan, tidak perlu mencampurkan pilaf, sebaliknya nasi akan menjadi bubur nasi dengan daging dan sayur-sayuran, ia juga lazat, tapi ini hidangan lain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 + = 49