Posted on

kalori hati babi

Hati daging babi adalah produk sampingan daging yang sangat berguna yang hanya mengandung vitamin dan mineral. Di samping itu, ia mempunyai nilai tenaga yang rendah, sehingga dalam menunya, ia dapat memasukkan bahkan mereka yang menurunkan berat badan. Perlu diperhatikan bahawa jumlah kalori total hati babi sangat bergantung pada cara masakan dimasak.

Berapa kalori yang ada di hati babi?

Jika kita menganggap nilai pemakanan hati mentah, ia akan menjadi 109 kcal, dan 18.8 g jatuh pada protein, 3.8 g – pada lemak dan 4.7 – di karbohidrat. Sudah tentu, hati adalah sumber protein yang sangat baik. Ia adalah bernilai menyebut bahawa kalori rebus hati daging babi mempunyai hampir sama, tetapi dalam bentuk ini, ia adalah hampir tidak pernah digunakan, tetapi bertambah sehingga 250-300 kalori dalam proses memasak foir nilai tenaga beliau per 100 g

Oleh itu, adalah penting untuk menjejaki apa kandungan kalori yang diterima berdasarkan kaedah penyediaannya. Sebagai contoh, hati babi yang rebus mempunyai nilai kalori 133 kkal per 100 g produk, yang bermaksud bahawa ia patut menggunakannya dalam bentuk ini untuk menurunkan berat badan.

Kandungan kalori daging babi goreng adalah 212 kcal, yang jauh lebih tinggi, dan tidak begitu baik digabungkan dengan diet seseorang yang telah memilih makanan yang tepat untuk dirinya sendiri.

Bahan berguna dalam hati babi

Walaupun kandungan kalori yang rendah, hati babi menyimpan banyak komponen berguna. Antaranya kita boleh menghitung vitamin A, PP, C dan B, serta vitamin E dan H. Nature tidak dinafikan hati babi dan mineral – ia mengandungi kalium, kalsium, sodium, fosforus, sulfur, zink, besi, selenium, mangan, dan lain-lain.

Termasuk hati babi dalam diet anda, anda akan mendapat manfaat paling besar dengan kandungan kalori minimum dan memperkaya tubuh dengan bahan-bahan penting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =