Posted on

muesli untuk penurunan berat badan

Untuk masa yang lama kita telah mengenali produk sebegini sebagai muesli untuk penurunan berat badan. Walau bagaimanapun, sama ada mereka membantu mencapai matlamat tersebut atau tidak - kita akan memikirkannya sedikit kemudian, tetapi pertama-tama kita akan beralih kepada jenis produk itu.

Muesli: manfaat

Mengenai persoalan sama ada muesli berguna, adalah mustahil untuk menjawab dengan jelas, kerana terdapat banyak jenis muesli pada masa ini. Secara umum, muesli adalah serpihan bijirin, yang diproses dengan sinar inframerah (yang lebih baik), atau dipanggang (yang segera meningkatkan kandungan kalori produk). Kelebihan utama mereka adalah bahawa mereka tidak memerlukan memasak, itulah sebabnya mereka sangat baik untuk sarapan pagi.

Perkara utama yang membezakan muesli berguna dan yang tidak berguna ialah pengawet, pewarna dan "kimia" yang lain. Jika tiada apa yang anda dapati dalam senarai ramuan, maka produk itu berguna!

Jadi, bagaimana muesli berguna? Manfaat produk ini, seperti mana-mana bijirin, adalah adanya serat, yang diperlukan untuk pencernaan yang normal dan fungsi usus yang betul. Di samping itu, setiap jenis muesli, bergantung kepada apa jenis bijirin yang mereka buat, akan mempunyai set sendiri microelements dan vitamin yang berguna yang akan menjejaskan kesihatan dengan cara yang positif.

Sekarang sukar untuk mencari muesli dalam bentuk tulennya. Selalunya mereka dijual serta-merta dengan kacang-kacangan, coklat, buah-buahan kering. Sudah tentu, untuk penurunan berat badan, semua ini bukan pilihan yang terbaik, dan untuk memulihkan angka itu, adalah bernilai memberi perhatian kepada pembungkusan paling mudah dengan sekurang-kurangnya bahan tambahan.

Kandungan kalori muesli

Setiap variasi muesli mempunyai nilai kalori sendiri, tetapi secara keseluruhan angka ini berkisar kira-kira 300 kalori setiap 100 gram. Ini agak banyak, dan anda boleh mencari kek dengan kandungan kalori yang sama. Walau bagaimanapun, tidak seperti kek, yang tidak mengandungi serat, tetapi banyak gula dan karbohidrat mudah, sedia untuk merosakkan sebarang angka, muesli adalah produk karbohidrat kompleks, yang secara perlahan melepaskan tenaga dan tidak menyumbang kepada peningkatan berat badan.

Muesli yang paling pemakanan boleh mempunyai kandungan kalori di bawah yang diisytiharkan, tetapi tidak terlalu rendah, kerana bijirin cukup kalori dalam diri mereka. Itulah sebabnya mereka disyorkan untuk makan untuk sarapan pagi, supaya untuk hari yang aktif, semua kalori dibelanjakan pada fungsi penting dan tidak dapat menyelesaikan di pinggang.

Apa yang dimakan muesli dengan?

Jika anda tidak tahu bagaimana untuk memasak muesli untuk mendapatkan sarapan yang lazat, gunakan tip sederhana:

  • muesli dengan susu dan pir. Betul merosakkan setengah pir, tambahkan muesli dan tuangkan susu. Benarkan untuk berdiri selama 5-10 minit;
  • muesli dengan yoghurt dan strawberi. Dalam yogurt putih tanpa gula dan aditif, letakkan beberapa buah beri dan muesli, biarkan selama 5-10 minit.

Makan untuk muesli sarapan pagi, dan mengurangkan berat badan akan menjadi lebih mudah: kerana produk ini dicerna perlahan-lahan dan kekal mengekalkan rasa kenyang. Terima kasih kepada ini, anda tidak akan makan terlalu banyak untuk makan tengah hari dan akan melakukan tanpa makanan tambahan. Dan jika anda mengatur makan malam cahaya untuk diri sendiri, beratnya akan mencairkan di depan mata anda.

Diet dengan muesli

Adakah muesli menurunkan berat badan, anda boleh belajar dengan melakukan, mengikuti diet yang mudah dan mudah, direka selama dua minggu. Peraturannya adalah mudah:

kandungan kalori muesli

  • muesli - sarapan wajib anda;
  • gula yang dilarang dan semua gula-gula, kecuali buah dan jeli rumah;
  • Anda tidak boleh makan makanan goreng, merokok dan hanya lemak;
  • adalah haram untuk memasak segala-galanya kecuali roti bijirin;
  • penekanan utama adalah pada sayur-sayuran, terutamanya berdaun, buah-buahan dan jenis lemak rendah daging, ayam dan ikan;
  • makan malam tidak lewat daripada 21.00;
  • Anda hanya boleh minum teh tanpa gula, kopi dan air.

Muesli untuk penurunan berat badan akan sangat berkesan jika anda berpegang selama 2 minggu. Anda boleh kehilangan 2-4 kg berat badan berlebihan. Walau bagaimanapun, dengan cara yang sama anda boleh makan secara berterusan - dalam kes ini anda tidak akan hanya mengurangkan berat badan, tetapi juga menjaga berat badan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1