Posted on

Sejarah cinta antara wanita dan semangat Eclat d’Arpege seketika menggoda tidak boleh dipanggil. Kembali pada tahun 1927, minyak wangi seperti Paul Vacher dan Andre Fraysse berjaya meramalkan dan meramalkan keinginan setengah masyarakat yang indah untuk bertahun-tahun yang akan datang. Kemudian, buah hasilnya yang berbuah adalah Arpeg (Arpezh) minyak wangi, yang melepaskan Zhanna Lanvin pada masa ke-30 anak perempuannya yang tercinta Margarita.

eklat lanvin1

Haruman ini yang membentuk asas garis parfum penuh jenama Lanvin yang dipanggil Eclat (Eklat), yang paling disukai iaitu minyak wangi Eclat d’Arpege.

Eau de toilette Lanvin Eclat d’Arpege (Lanvin Eclat Darpezh) telah dikeluarkan pada tahun 2002, 75 tahun selepas penciptaan leluhurnya. Susunannya ternyata sangat bergaya, ia secara harfiah “menyapu” dari rak kedai-kedai wanita yang berlainan golongan umur dan status. Di atas remix moden Arpezh yang terkenal, perfumer Karine Dubreuil (Karin Dyubrel) bekerja. Dalam kes ini, ia boleh dikatakan dengan pasti bahawa kerjanya – semangat Lanvin Eklat Darpezh tidak lebih buruk daripada yang asal. Tumbuh buah yang berpengalaman, keanggunan dan kewanitaan nota bunga bunga – dengan tegas menekankan dan mendedahkan semua aspek daya tarikan wanita, menjadikan imej itu lengkap dan sempurna:

 • nota atas: limau dan sayur-sayuran hijau;
 • nota sederhana: teh hijau, wisteria, osmanthus, peony, bunga pic;
 • nota asas: kasturi, cedar, kuning.

lanvin2 eclant

Perfume Lanvin Eklat Darpezh menjadi wangian pertama dalam koleksi Eklat, yang hingga ke hari ini diisi semula dengan karya-karya baru. Seperti:

 1. Eclat d`Arpege Bijou Collector. Keistimewaan ini menjadi ahli keluarga Eklat Lanvin pada tahun 2005. Dengan piramid yang sama, wangian wangi sedikit berbeza dari yang asal, dan berbeza dengan reka bentuk botol. Cincin luar biasa yang indah dengan batu-batu batu yang dibenci dihiasi dengan botol minyak wangi Eclat d`Arpege Bijou Pemungut dari edisi pengumpul.
 2. eklat lanvin3

 3. Edisi Terbatas Eclat d’Arpege 2010. Air tandas ini muncul dalam koleksi Eklat Lanvin pada tahun 2010. Komposisi itu adalah komposisi yang memabukkan yang manis, dalam nota tender “hati” nya yang pic dan bunyi teh hijau, dan kejutan aksi awal dan menyegarkan dengan sayur-sayuran hijau dan petigram:
  • Nota atas: petigrain dan sayur-sayuran hijau;
  • nota sederhana: teh hijau, wisteria, osmanthus, peony, bunga pic;
  • nota asas: kasturi, cedar, kuning.

  eklat lanvin4

 4. Eclat d’Arpege Perles. Minyak wangi baru, menambah koleksi Eklat Lanvin pada tahun 2011, telah menjadi permata yang sebenar. Komposisi ringan dan segar dikeluarkan pada malam musim panas dengan matlamat untuk membuat musim panas yang hangat tidak dapat dilupakan:
  • Nota atas: lemon dan ungu;
  • nota sederhana: teh hijau, bunga peoni halus dan bunga pic;
  • nota asas: kasturi, cedar, kuning.

  eklat lanvin5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 + = 75