Posted on

Bagaimana untuk memasak sup ayam yang jelas

Persoalan bagaimana membuat sup ayam telus dan emas, nampaknya tidak akan kehilangan relevansinya. Semua kerana kebanyakan suri rumah memasak sup kebanyakannya dari ayam, kerana ketersediaan yang lebih tinggi dan kandungan lemak yang lebih rendah, dan sup berasaskan ayam dikenal kerana kecenderungannya menghasilkan banyak bunyi di permukaan semasa memasak. Cara untuk memasak burung dengan sempurna atau membersihkan sup siap sedia datang dengan banyak, dan setiap satunya berhak untuk wujud, kerana kami memutuskan untuk membincangkannya dalam resipi di bawah.

Bagaimana membuat sup ayam telus?

Rebus ayam telus rebus dari awal adalah agak mudah. Perkara pertama yang perlu dilakukan adalah menentukan sekeping daging yang anda memutuskan untuk menggunakan sup. Kaldu tulen dari satu fillet saja tidak akan berfungsi, kerana daging putih lebih cenderung membentuk bunyi di permukaan daripada yang lain. Oleh itu, kami mengesyorkan untuk mengambil seekor karkas atau karkas dengan kulit - sup ini akan kaya dan daging selepas masaknya dapat dibersihkan dari tulang dan segera dihantar ke sup.

Setelah mengenal pasti dengan sekeping, ia dibasuh dahulu, kemudian dikeringkan, kemudian dimasukkan ke dalam periuk dan dituangkan dengan air. Siang pertama dipanggil untuk mengumpul sup dan sampah lain yang tersisa di dalam burung, jadi tidak perlu memantau kesuciannya. Letakkan kuali ayam pada api terkuat, biarkan cecair mendidih dan masak selama kira-kira 5 minit. Kemudian tuangkan air, dan bilas dengan teliti dengan bangkai dan kaserol dengan teliti. Isi burung itu dengan air tawar dan letakkan di atas api lagi, tetapi kini pada tahap yang paling rendah, supaya air tidak mendidih dengan cara apapun. Satu lagi kunci untuk kuah tulen bukanlah untuk merebus burung selama berjam-jam. Pada sup dari seluruh karkas akan mengambil masa kira-kira satu setengah jam, manakala rebusan dari ham atau belakang akan siap dan sepenuhnya selepas 40 minit. Dengan burung anda boleh memasak sayur-sayuran akar, serta herba segar dan kering.

Semasa keseluruhan bru bru dalam hal tidak mengganggu, tetapi buih dari permukaan harus dihilangkan secara kerap.

Dalam sup siap, anda boleh menambah pelbagai bahan sup. Sekiranya anda tidak tahu bagaimana cara membuat mi, maka ingatlah dengan mealy Resipi ayam telus dan emas - resipimasak sup ayam telus dengan bahan membuat kaldu keruh, dan oleh itu lebih baik untuk mendidihkan mi secara berasingan dan bersedia untuk dimasukkan ke dalam sup pada akhir memasak.

Resipi ayam telus dan emas - resipi

Sekiranya anda sudah lama tertanya-tanya bagaimana untuk merebus kaldu ayam telus dan emas, rahsia itu sangat mudah. Elakkan penambahan kuah sup dan rempah-rempah yang tidak perlu, jika digunakan untuk memasak ayam lemak. Sekiranya tidak ada akses kepada ayam domestik, kemudian tambahkan panggang wortel ke sup, ia juga akan memberikan naungan kekuningan yang menyenangkan.

Untuk sup ayam menjadi telus, ia boleh ditapis melalui lapisan dua kain kasa atau dicampur dengan protein yang disebat dan ketegangan selepas lipatannya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2