Posted on

berapa banyak memasak kupang

Kerang adalah salah satu makanan laut yang paling berguna. Daging kerang ini mengandungi protein berkualiti tinggi dalam bentuk tulen, asid lemak tak tepu, serta banyak unsur dan enzim yang berbeza, yang nilai untuk tubuh manusia telah berulang kali dibuktikan oleh ahli nutrisi. Bahan-bahan sedemikian menyumbang kepada peningkatan sistem otak dan pencernaan, mempercepatkan metabolisme dan memanjangkan pemuda.

Di samping itu, kupang kaya dengan banyak asid amino dan elemen surih penting. Daging mereka mengandungi bahagian singa dari vitamin B, D dan E, serta bahagian kobalt yang mengagumkan. Dan kandungan kupang yang terakhir adalah sepuluh kali lebih tinggi daripada jumlah elemen ini dalam daging lembu atau hati ayam.

Penggunaan kupang dalam makanan membantu melindungi tubuh dari permulaan kanser, menguatkan sistem imun dan pencegahan penyakit arthritis yang sangat baik. Di samping itu, daging kerang ini mempunyai rasa yang enak dan dianggap sebagai salah satu hidangan laut.

Di bawah ini kami akan memberitahu anda bagaimana dan berapa minit untuk memasak kerang segar, beku dan rebus beku untuk mengekalkan sifat-sifat berharga mereka sebanyak mungkin dan pada masa yang sama menekankan, bukan merosakkan, kualiti rasa.

Berapa banyak memasak kupang beku?

Jabatan khas pasar raya dan kedai ikan berlimpah dengan bungkusan kuprum beku, yang telah dikupas. Untuk memasak ini adalah yang paling mudah, kerana usaha untuk ini akan menjadi minimum. Teknologi memasak produk akan bergantung kepada sama ada kerang beku segar atau sudah dibancuh yang telah anda beli. Apabila membeli ikan kerang beku yang dimasak, letakkannya ke dalam air mendidih dan tunggu tanda-tanda awal re-mendidih.

Untuk mendidihkan kerang segar yang dibekukan dan dibersihkan, kami terlebih dahulu memberi mereka pencairan, memindahkannya ke rak peti sejuk yang lebih rendah, dan kemudian bilas di bawah air sejuk yang dibasuh untuk mencuci sebarang biji pasir yang mungkin hadir. Sekarang kita letakkan daging yang disediakan daging moluska dalam air mendidih, sedikit masin dan rebus selama tiga hingga lima minit. Masa memasak berbeza-beza bergantung kepada saiz kerang, tetapi tidak melebihi batas lima minit, jika tidak, kita dapat merasakan rasa makanan laut.

Bagaimana dan berapa banyak memasak kerang segar dalam kerang?

Sebelum anda mula memasak kerang segar di kerang, anda harus memastikan kualiti yang baik. Kerang kerang harus utuh, tanpa cip dan ganti rugi, dan penutupnya sesuai dengan baik. Produk berkualiti, apabila diletakkan dalam semangkuk air sejuk selama dua puluh minit, tenggelam ke bahagian bawah. Dari terapung di permukaan cangkang adalah lebih baik untuk menghilangkan.

Selepas ujian, teliti mencuci kerang, membersihkan kerang dengan sikat semua kotoran dan pasir. Kini kami memilih untuk memasak kerang yang sesuai dengan kelantangan dan meletakkan makanan laut di dalamnya. Kupang boleh direbus dalam air tulen dan menambah wain kering putih, jus lemon, sayur-sayuran, bawang putih dan pelbagai rempah.

berapa banyak memasak kupang

Air atau asas cecair pedas untuk memasak khasiat hanya boleh menutup bahagian bawah sedikit. Banyak yang tidak boleh, jika tidak, kekayaan rasa kerang akan hilang dengan ketara, kerana ia hanya akan diteruskan ke sup.

Letakkan periuk dengan kupang dan air (hasil anggur, rempah) api, tutup ketat menutup dan memberi mendidih penuh. Dari saat ini, kami memasak makanan laut dari tiga hingga lima minit. Pada masa ini, cangkerang mesti dibuka, yang akan menunjukkan kesediaan kerang. Moluska yang tidak disebutkan mesti dibuang, dengan kebarangkalian yang tinggi, mereka tidak bermaya dan basi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 − = 81