Ganache mastic | proektdem.com

Ganache mastic

Ganache mastic

Ramai peminat kue hiasan dengan kue muff lebih suka cara ia diedarkan ke atas lapisan krim ganache. Ganache untuk melicinkan kek untuk mastic membolehkan bukan sahaja untuk mendapatkan naungan rasa lain dalam merawat selesai, tetapi juga untuk memudahkan penggunaan mastic dan penjajarannya. Mengenai beberapa teknik untuk membuat bacaan ganas dibawah.

Resipi ganache chocolate - resipi

Ganash sentiasa dimasak berasaskan coklat, dan menyempurnakan apa-apa coklat: hitam, putih, susu, semua teknologi masakan yang sama dan perkadaran akan tetap sama. Untuk memasak, anda tidak boleh mengambil coklat berliang dan lebih lagi supaya mengandungi pelbagai aditif. Juga ambil perhatian bahawa rasa dan kualiti coklat akan menjejaskan rasa kek siap, jadi memberi keutamaan kepada produk terbukti.

Resipi asas adalah mudah dan berasal dari perkadaran 5: 1, iaitu lima keping akaun coklat untuk satu bahagian krim, jadi setiap kilogram coklat anda memerlukan 200 gram krim. Hancurkan coklat menjadi kepingan saiz yang sama, kemudian tuangkannya dengan krim dan letakkan semua dalam microwave. Selepas 30 saat, campurkan kandungan dan kembalikan ke gelombang mikro untuk tempoh masa yang sama. Ulangi prosedur sehingga semua kepingan coklat sepenuhnya dibuang. Seterusnya, tutup ganache dengan filem supaya permukaannya tidak menjadi sejuk, dan letakkan di dalam sejuk. Selepas 6 jam, ganache boleh digunakan, tetapi ia mesti ditinggalkan pada suhu bilik selama satu jam. Apabila ganache sedikit hangat, edarkannya ke atas kek dalam dua langkah, ulangi pencuci mulut untuk satu jam lagi dan teruskan mengedarkan mastic tersebut.

Cara membuat krim-ganache mastic

Dengan analogi, ganache disediakan dari coklat putih untuk mastic.

Bagaimana membuat krim-ganache mastic?

Nyata lebih ganas ganache akan diperoleh jika anda tidak menggunakan krim, tetapi krim masam. Resipi seperti itu boleh berfungsi jika anda menggunakan coklat gelap.

Bahan-bahan:

  • coklat hitam - 320 g;
  • krim masam - 220 ml.

Persediaan

Selepas memecahkan coklat ke dalam kepingan, letakkannya dalam ketuhar gelombang mikro selama setengah minit, campurkan dan ulangi prosedur sehingga semuanya benar-benar cair. Apabila coklat benar-benar tersebar, campurkan dengan hidangan krim masam, tambah kumpulan seterusnya selepas mengisar sepenuhnya sebelumnya. Krim selesai boleh digunakan secara langsung, sebelum penyejukan tidak diperlukan.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

24 − 22 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: