Posted on

Hiasan kek strawberi

Hiasan terbaik untuk kek pada musim panas adalah buah segar! Terutama cerah, berwarna-warni, wangi dan lazat adalah pencuci mulut yang diperbuat daripada strawberi. Kerana warna, ia adalah hiasan yang sangat baik. Anda tidak perlu menjadi tukang masak yang berpengalaman untuk membuat karya dari kek sederhana anda. Ini boleh dilakukan dengan bantuan buah segar, yang akan menjadi aksen yang terang walaupun pada pencuci mulut yang mudah. Tetapi inilah cara membuat stroberi dari hiasan asal ke kek, kami akan memberitahu anda sekarang.

Bagaimana untuk membuat sekeping strawberi untuk kek?

Anda boleh mulakan dengan yang paling mudah, dihiris dan beri borang permohonan mereka dalam bentuk bunga, menjunam pada hirisan strawberi sama dalam krim atau ganache coklat.

bagaimana membuat sekeping strawberi pada kek 1

Anda juga boleh menghidupkan setiap buah berry menjadi bunga dengan hanya memotong kepingan kecil dari semua pihak dan sedikit membungkuk mereka, kami akan mendapat putik yang indah.

bagaimana membuat sekeping strawberi pada kek 2

Dan ia akan menjadi sangat menarik untuk dilihat, terutamanya pada kek anak-anak, tukang salji kecil dari stroberi dan krim.

bagaimana membuat sekeping strawberi pada kek 3

Dan inilah beberapa lagi idea untuk menghias kek dengan strawberi.

Untuk menghiasi bahagian atas kek dengan bunga tiga dimensi yang besar, potong beri ke bahagian dan tumpukan mereka dalam bulatan ke atas. Adalah lebih baik untuk melakukan ini dalam mendalamkan korteks atas atau pada lapisan krim tebal. Jadi “kelopak” akan mengambil kedudukan yang tepat dan bunga akan berubah menjadi lebih besar.

idea hiasan kek 4

Kek yang sangat menarik akan berubah jika anda menghiasnya di bawah bakul dengan strawberi dengan bantuan mastic atau marzipan. Kemudian, bersama dengan tangkai bunga, buah beri diletakkan tepat di atas kek, seolah-olah dalam bakul.

idea hiasan kek 5

Strawberi boleh dihiasi dan sisi kek, dan membuat hiasan kelihatan lebih menarik dan asli, anda boleh menggabungkan buah dengan kue, wafer, dan lain-lain.

idea-idea hiasan kek oleh strawberi 6

Sering kali, untuk menghias kek, gunakan strawberi dalam jeli. Ia boleh dipotong oleh piring, dan seluruh buah beri dibentangkan oleh bukit. Menggunakan teknik ini, anda boleh menghiasi kedua-dua bahagian atas dan sisi kek.

strawberi dalam jeli untuk hiasan kek 7
strawberi dalam jeli untuk hiasan kek 8
strawberi dalam jeli untuk hiasan kek 9

Strawberry dan hiasan kek coklat

Tidak peduli betapa ceteknya “strawberi dalam coklat” berbunyi, tetapi perhiasan semacam itu tidak mungkin keluar dari fesyen, kerana ia bukan hanya kelihatan cantik, tetapi juga sangat lazat.

Lebih-lebih lagi, produk seperti coklat boleh sama sekali berbeza dengan penggunaannya untuk hiasan.

Sebagai contoh, ia boleh mencair dan membuat kesan hebat dari pinggir kek, dan di tengah-tengah meletakkan buah beri yang lazat.

kek dan hiasan kek strawberi 10

Atau buat mahkota coklat halus untuk kek. Untuk melakukan ini, kami mengambil sepotong kertas, anda boleh meletakkan stensil yang disediakan di bawahnya untuk memudahkan anda bekerja dan mencairkan corak dengan coklat cair. Apabila sayu sedikit sejuk dan kedelai akan kehilangan kelangsungannya, tetapi ia tidak akan kehilangan kelelahannya, bungkusnya di sekitar kek dan tunggu pemejalan terakhir. Kemudian perlahan-lahan keluarkan substrat kertas.

hiasan kek dengan strawberi dan coklat 11

Menggunakan teknik yang sama, anda boleh membuat beberapa keping coklat dari pelbagai bentuk dan saiz, dan kemudian menghiasi mereka dengan seni kuliner mereka sendiri. Ia juga sangat mudah untuk bekerja dengan cip coklat apabila terdapat keperluan untuk cepat menghiasi sisi.

kek dan hiasan kek strawberi 12

Dekorasi kek dengan strawberi segar dan kiwi

Strawberi menggabungkan dengan kiwi, baik dalam warna dan rasa. Oleh itu, adalah dosa untuk tidak memanfaatkan peluang ini, terutamanya sejak kiwi dijual sepanjang tahun.

Cara paling mudah ialah memotong buah dengan plat nipis dan meletakkannya di atas permukaan kek, lapisan bergantian.

Strawberry dan hiasan kek kiwi 13

Dan anda boleh membina rumput mini dengan bunga strawberi yang indah pada latar belakang hijau kiwi.

hiasan kek dengan buah strawberi dan kiwi 14

Dan untuk menambah kontras dengan hiasan ini, anda boleh menggunakan beri dari jem, mereka lebih gelap daripada segar dan oleh itu beri segar akan kelihatan baik pada latar belakang mereka.

kek dan hiasan stroberi 15

Dekorasi kek dengan strawberi dan pudina

Dengan apa-apa hiasan yang menarik dan akan kelihatan segar mana-mana kek, walaupun dilakukan dengan lempeng mudah, hanya bersahaja tersebar keping buah-buahan dan pudina tangkai di atas krim.

hiasan kek dengan strawberi dan pudina 16

Nah, jika ada sedikit lagi masa untuk meletakkan buah berry di antara gelombang simetri krim dan menambah sedikit aksen daun kecil – dapatkan karya seni.

hiasan kek dengan strawberi dan pudina 17

Bagi tawaran kek adat tidak menghiasi sisinya, dan meninggalkan mereka “telanjang” supaya semua perhatian tertumpu kepada bukit indah beri berwarna-warni dan pudina di atas.

hiasan kek dengan strawberi dan pudina 18

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 4 =