Posted on

krim untuk kek coklat

Sebelum anda menghias kek dengan mastic, ia mesti disediakan dengan betul. Lebih dari keseluruhan permukaan produk, ia perlu memohon krim yang sesuai untuk komposisi, yang pada masa yang sama akan menjadi asas yang sangat baik untuk kejiranan dengan salutan gula, dan juga akan mengukur permukaan kek dan menjadikannya sempurna.

Sebagai asas untuk mastic, anda boleh menyediakan krim minyak atau krim ganache. Pangkalan seperti itu tidak akan membenarkan mastic basah dan "berenang".

Krim berminyak untuk melicinkan kek untuk resipi mastic

Bahan-bahan:

  • Butter - 260 g;
  • susu pekat direbus - 380 g;
  • roti kek biskut atau sisa kek kering.

Persediaan

Minyak ke permulaan penyediaan krim harus pada suhu bilik dan melembutkan dengan baik. Kami meletakkannya di dalam mangkuk, gulung dengan spatula dan tambah susu pekat direbus pada suhu bilik. Seterusnya, kami menyambungkan pengadun dan memproses jisim sehingga tekstur homogen diperolehi. Sekarang ciri khas penyediaan krim itu adalah mastic. Ia perlu untuk membawanya kepada ketumpatan dan kepadatan yang dikehendaki dengan menambah kuali yang dihancurkan kepada roti yang dihancurkan atau sisa daging babi yang kering, yang juga mesti digulung dalam bekas pengisar.

Masukkan serbuk ke dalam krim sedikit, setiap kali menguli sehingga ia diedarkan dengan sama rata. Akibatnya, anda perlu mendapatkan krim tebal dan tebal yang tidak akan merangkak dari kek dan sempurna melekat pada permukaannya. Selain itu, dengan bantuannya, anda boleh menyembunyikan kelemahan produk dan mengisi penyelewengan atau lompang di atasnya.

Bagaimana untuk menampung kek krim dengan mastic?

Bermula untuk menutup kek dengan krim mastic, kami akan menyediakan alat yang diperlukan. Ia adalah mudah untuk menggunakan spatula patisserie, tetapi jika tidak ada satu, maka crock atau pisau yang luas akan dilakukan. Kami letakkan krim yang disediakan di atas permukaan kek dan teruskan terus ke permukaan permukaannya. Untuk melakukan ini, sediakan sebuah kapal dengan air mendidih yang panas. Kami mencelupkan spatula, pisau atau pisau ke dalamnya selama beberapa saat, goncang air yang berlebihan, tetapi jangan hapusnya, dan keluarkannya dengan alat lembap panas di atas permukaan kek, memberikannya bentuk ideal yang diingini. Sekiranya krim mula merentangi spatula, ia bermakna ia perlu dipanaskan di dalam air pada jarak yang lebih pendek dan kemudian permukaan meratakan akan menjadi ideal. Ia tetap hanya untuk meletakkan kek di dalam peti sejuk untuk seketika, dan apabila krim itu berkeras, anda boleh meneruskan reka bentuk produk dengan mastic.

Bagaimana untuk membuat ganache krim untuk kaktus untuk kek?

Sebagai tambahan kepada krim minyak, untuk melicinkan kek untuk mastic, krim ganache adalah sempurna. Mengenai cara mempersiapkannya, kami akan memberitahu dalam resipi ini.

Bahan-bahan:

  • coklat putih, susu atau hitam - 400, 300 atau 200 g masing-masing;
  • krim lemak - 200 ml.

Persediaan

Bergantung pada jenis kek, krim ganache boleh dibuat dari putih, susu dan coklat gelap, mengambil jumlah yang sesuai dari kek.

Pada mulanya, coklat yang dipilih dicincang kecil dengan pisau. Kami meletakkan krim di dalam tongkat atau lain-lain vesel yang sesuai, kami meletakkannya di atas api dan memanaskannya, kacau, hampir mendidih, tetapi tidak mendidih. Sekarang letakkan cincang cincang yang disediakan untuk krim panas dan campurkan jisim dengan kemas dengan spatula. Untuk proses ini, anda boleh menyambung pengisar tenggelam, merawatnya dengan krim dan coklat dan mencapai tekstur seragam krim siap. Jangan menaikkan perkakas ke atas permukaan krim semasa operasi untuk mengelakkan pembentukan gelembung udara. Sekarang kita memotong kanvas filem makanan, menyebarkannya ke dalam kapal dan tekannya sama erat dengan krim. Oleh itu, kita boleh mengelakkan pembentukan filem di permukaannya.

krim ganache untuk kek untuk mastic

Kami menutup bekas dengan penutup atau satu lagi potongan filem dan meletakkannya di dalam peti sejuk untuk malam. Tiga jam sebelum kek disamakan, kami meletakkan bekas dengan ganash di bawah keadaan bilik. Sekarang periksa kepadatan dan, jika perlu, merawat krim dengan pengadun, selepas itu dijamin menjadi lebih tebal dan padat.

Krim ganache pada kek digunakan dan dilapisi dengan prinsip yang sama seperti krim minyak, kecuali yang diinginkan untuk mengulangi prosedur itu dua kali. Pada mulanya, kami menggunakan lapisan ganache, tahap dengan alat panas dan membiarkannya membeku, selepas itu prosedur diulang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 5 =