Posted on

kek anak-anak yang diperbuat daripada dadih

Hari Lahir adalah cuti bukan sahaja untuk kanak-kanak itu, tetapi juga untuk ibu. Cuba untuk membuat sambutan itu lebih mengesankan untuk anak-anak, ibu merancang apa-apa butiran, tidak melupakan perkara utama – tentang kek.

Bayi kek pelbagai bentuk dan jenis anda tanpa masalah akan membuat kedai pastri yang baik – ia hanya soal kewangan, tetapi orang-orang kita yang suka dan tahu bagaimana dapur, dan mempunyai kreatif “urat”, anda boleh cuba untuk membuat kemanisan mereka sendiri, mengikut skim yang agak mudah dan mampu milik yang kami akan menawarkan dalam artikel ini.

Menghias kek kanak-kanak dengan mastic – ia sama sekali tidak sukar, dan kami akan membuktikannya kepada anda!

Resipi untuk pai kanak-kanak “Puppy” dengan mastic

Kek dengan gambar anjing comel akan menjadi hiasan indah untuk pesta ulang tahun mana-mana jantina dan umur. Asas penyediaan adalah vanila kek span klasik dengan krim mentega, tetapi anda boleh menggunakan mana-mana resipi biskut kegemaran, menambah kepada krim dan buah-buahan kegemaran anda.

Bahan-bahan:

Untuk biskut:

 • tepung – 1 ½ sudu;
 • serbuk penaik – 1 ½ tsp;
 • garam – ¼ sudu teh sudu;
 • minyak – 200 g;
 • gula – 1 item;
 • telur – 2 keping;
 • ekstrak vanila – ½ tsp;
 • susu – ½ sudu besar.

Untuk krim:

 • minyak – 250 g;
 • gula tepung – 3 item;
 • garam – ¼ sudu teh sudu;
 • ekstrak vanila – 1 sudu teh;
 • susu, atau krim – 4 sudu besar. sudu.

Persediaan

Sebelum menghias kek kanak-kanak dengan mastic, kami membakar kek itu sendiri. Ketuhar itu dipanaskan hingga 200 darjah. Bentuk diameter 20 cm pelincir dengan minyak dan taburkan dengan tepung.

Tepung garam biskut dan campurkan dengan serbuk penaik dan garam dalam mangkuk besar. Kami mencampurkan mentega dan gula ke dalam campuran tepung, tambah telur 1 pada satu masa. Pada akhirnya, vanila dan susu dihantar ke doh, sekali lagi ia disebat kepada keseragaman dan dituangkan ke dalam acuan.

Biskut vanila dibakar selama 30-35 minit. Bilangan kek berbeza bergantung pada pilihan anda.

Walaupun biskut yang baru dibakar akan disejukkan, kami akan menyediakan krim tersebut. Semuanya sangat mudah: mentega lembut mesti digegarkan dengan serbuk gula berair, menambah ekstrak vanila, garam dan krim sedikit.

Pada peringkat ini, ia adalah perlu untuk mengumpul kek untuk bahagian ini kek sejuk sepenuhnya dilemparkan dengan pisau dan kot dengan krim pada semua pihak. Tutup kek dengan lapisan tipis mastic putih. Pilihan yang sesuai untuk membuat mastic boleh dipilih dalam artikel “Cara membuat mastic untuk kek?”, Atau hanya membelinya di kedai.

kek anak-anak dari mastic 1

Kita teruskan untuk reka bentuk kek kanak-kanak dengan warna kuning muda, untuk perkara ini pertama dalam daftar keluar pes kuning air dan memotong daripada itu bulatan dengan diameter 9 cm.

kek anak-anak dari mastic 2

Walaupun mastic masih lembut, ia mudah untuk menarik mulut anak anjing ke atasnya, iaitu apa yang kita lakukan. Kami dilengkapi dengan tusuk gigi yang mudah, atau sesuatu yang tajam.

kek anak-anak dari mastic 3

Daripada mastic hitam kita melancarkan 3 bola: 2 dari saiz yang sama dan satu lagi – ini akan menjadi hidung dan mata anak anjing kita. Kami mengumpul bahagian bersama, hidung dan mata untuk bersinar dapat disejuk dengan sirap gula.

kek anak-anak dari mastic 4

Melancarkan mastic coklat dan potong dua bulatan 6 cm. Tarik keluar bulatan untuk menjadikannya sedikit bujur.

kek anak-anak dari mastic 5

Potong bentuk sepotong di bahagian atas telinga.

kek anak-anak yang diperbuat daripada dadih 6

Setelah mastic cukup mengeras – letakkan telinga pada kek.

kek anak-anak yang diperbuat daripada dadih 7

Untuk menambah kegembiraan kepada produk anda, buta dari beberapa bulu warna kuning muda dan meletakkan mereka di atas kepala anda sebagai ubun nakal. Sedikit krim vanila kami tersemperit melalui tip pastri nipis picagari, dan akan kelihatan hebat sebagai rambut tiruan.

kek anak-anak dari mastic 8

Dari mastic merah jambu, anda boleh melancarkan bentuk air mata dan menekannya dengan tusuk gigi di tengah – anda mendapat lidah.

kek anak-anak yang diperbuat daripada kastam 9

Akhirnya, bahagian bawah kek dibalut dengan tali leher dari tali pinggang yang tipis dan letakkan di atas kolar rantai kunci dengan hari jadi hari jadi.

kek anak-anak dari mastic 10

Kek yang luar biasa anda dari mastic sudah siap! Kami yakin bahawa anda dan bayi anda akan mendapat keseronokan daripada hiasan yang lazat di atas meja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 6