Posted on

Resipi Raffaello

Ingat pengiklanan gula-gula ini, di mana semua gadis-gadis dengan keseronokan seperti makan rafaello, yang saya mahu segera melarikan diri ke kedai? Tetapi terdapat resipi untuk bola Raffaello di mana mereka boleh dimasak di rumah, dan bagaimana kita melakukannya sekarang kita akan faham.

Resipi untuk Raffaello gula-gula dengan susu pekat

Ini adalah resipi yang paling mudah untuk membuat gula-gula Raffaello di rumah, dan tidak banyak makanan dan masa.

Bahan-bahan:

 • susu sejat – 200 g;
 • bercukur kelapa – 200 g + segenggam untuk percikan;
 • biji kacang – 30 g.

Persediaan

Resipi Raffaello ini membayangkan penggunaan biji badam, tetapi anda boleh menyiapkan gula-gula rafaello di rumah dengan badam atau dengan kacang-kacangan lain. Sebagai contoh, anda boleh mengambil hazelnuts.

Dalam pinggan yang mendalam kita mencurahkan ramuan kelapa, tuangkan susu pekat dan campuran. Mari berdiri campuran selama kira-kira satu jam. Selepas ini, kami tuangkan ramuan kelapa ke dalam mangkuk yang berasingan dan menyediakan piring untuk gula-gula. Dari campuran manis kami membuat kue, di tengah-tengah kami meletakkan nutlet dan melancarkan gula-gula ke dalam bola. Kami melancarkan bola ke dalam pencukur kelapa dan memasukkannya ke dalam mangkuk. Cuma selebihnya gula-gula itu.

Resipi gula-gula Raffaello dengan coklat

Bahan-bahan:

 • jubin coklat putih – 1 pc.;
 • mentega – 25 g;
 • krim (33% kandungan lemak) – 60 ml;
 • cip kelapa – 75 g;
 • garam – 1 secubit;
 • badam – 24 pcs.

Persediaan

Coklat pecah, dituangkan krim dan dipanaskan pada mandi air atau dalam gelombang mikro sehingga campuran menjadi homogen. Sebaik sahaja campuran itu menjadi bisul, keluarkannya dari api dan ubahnya. Tunggu sehingga campuran telah disejukkan ke suhu bilik, tuang 20 g kapsul kelapa, garam dan letakkan mentega. Kami menggabungkan segalanya dengan teliti dan meletakkan campuran di tempat yang sejuk. Sejukkan campuran dengan pengadun sehingga tebal dan mula membuat gula-gula. Sekiranya campuran agak nipis, maka ia perlu dihantar kembali ke tempat yang sejuk, dan kemudian teruskan ke dalam permen.

Almond dituangkan dengan air mendidih, selepas satu minit kami mengambil dan membersihkannya dari kulit. Kacang dikupas ringan digoreng dalam kuali. Anda boleh menyingkirkan masalah ini dengan membeli sudah dimakan badam.

Di atas pinggan rata atau papan pemotong, kami mencurahkan ramuan kelapa. Menggunakan satu sudu teh, kami mengumpul campuran manis dan menyebarkannya ke dalam tudung. Di tengah-tengah benjolan tenggelam kacang dan gulung bola. Kami cuba membuat gula-gula yang lebih kecil – makanan yang sangat besar akan menyusahkan. Siap-siap gula-gula digulung dalam sudu kelapa dan dimasukkan ke dalam pinggan. Jika Raffaello segera selepas persiapan tidak dirancang, maka mereka perlu meletakkan peti sejuk. Kerana pada suhu bilik gula-gula ini akan mula cair.

Resipi buatan rumah untuk permen Raffaello

Penyediaan gula-gula Raffaello mengikut resipi ini adalah yang paling lama, tetapi ia patut dicuba – rasa itu hebat.

Bahan-bahan:

 • mentega – 1 pek;
 • susu pekat – 1 periuk;
 • Gula vanila (cognac) – secukup rasa;
 • badam – 1 gelas;
 • mencukur kelapa – 200 g.

Persediaan

Beri minyak sedikit mencairkan pada suhu bilik. Apabila ia melembutkan, kami mengasahnya dengan garpu. Bagaimana untuk menyediakan rafaello di rumahCampurkan mentega dengan susu pekat, tambah cognac (gula vanila) dan 100 g cip kelapa. Kami mengalahkan segala-galanya dengan pengadun sehingga krim homogen diperolehi. Bersedia untuk membersihkan krim di dalam peti sejuk selama sehari. Krim tebal diambil dari peti sejuk dan kami membentuk gula-gula. Untuk melakukan ini, ambil krim dengan satu sudu teh, keluarkan krim dengan pisau dengan hujung bulat dan gulung gula-gula. Jangan lupa untuk meletakkan badam di tengah-tengah gula-gula. Kerak manis dalam sisa kelapa yang tinggal.

Letakkan gula-gula di atas pinggan dan letakkan di dalam peti sejuk. Kami memperlakukan diri kita ketika coklat dibekukan, pada suhu bilik kita rafaello akan mencairkan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 + = 36