Posted on

Ubin tuber dengan susu pekat

Pada zaman Soviet, besi waffle adalah praktikal dalam setiap keluarga. Sekarang, ketika rak mula memecah dari kue yang berbeza, wafer, roti halia, kue bufer buas buatan sendiri telah dilupakan secara beransur-ansur. Tetapi walaupun ini, tiub wafer buatan sendiri lebih enak, jadi ia bernilai membelanjakan hanya sejam masa anda untuk mencuba merawat lazat dari zaman kanak-kanak. Pengisian untuk tiub boleh menjadi apa-apa, tetapi semuanya bergantung pada rasa wafel. Jadi bagaimana anda membuat tubular wafer? Mari kita pertimbangkan dengan beberapa resipi untuk menyediakan tiub wafer dan krim untuk mereka.

Tabung Wafer dengan susu pekat direbus

Resipi untuk memasak tubular wafer sangat mudah dan cepat, tetapi untuk membuat tiub wafer nipis dan renyah, anda perlu menggunakan besi wafel.

Bahan-bahan:

Untuk ujian:

 • mentega (marjerin) - 200 g;
 • telur - 5 pcs;
 • tepung - 1 item;
 • gula - 1 sudu besar.

Untuk krim:

 • susu pekat direbus - 400 g;
 • Butter - 200 g.

Persediaan

Mentega atau marjerin pada api kecil. Semasa minyak sejuk, dalam bekas lain pukul telur yang baik. Tambahkan ke telur yang dipukul tidak terlalu mentega cair, gula dan tepung. Campurkan segalanya untuk membuat adunan yang tidak homogen. Waffle iron hangat dengan baik. Tuangkan senduk ke permukaan bawah adonan dan tekan dengan plat atas. Goreng hingga wafer coklat. Jika anda mempunyai besi wafel dua kali, masa memasak akan dipotong separuh. Bagaimana untuk terus membuat tiub wafer, supaya tidak memecahkannya? Satu lagi wafel panas dengan cepat menjadi tiub, sehingga bahagian dalam menjadi kekosongan untuk mengisi dengan krim. Apabila semua wafer dibalut dengan tiub, kami mula menyiapkan krim.

Ambil mentega cair mentega dan pukul dengan susu pekat direbus 10 minit sebelum mendapatkan jisim yang subur homogen. Dengan krim siap pakai kami mengisi tiub wafer yang dipanggang dari kedua belah pihak menggunakan sudu atau beg konfeksi.

Dalam masa kurang daripada sejam, seluruh bukit bulbs wafer renyah dalam besi wafel sudah siap. Jika anda suka tiub wafer yang lebih rangup, kemudian mulailah menyerapnya dengan segera. Tetapi ada orang yang suka tubular wafer lembut. Bagaimana ini dapat dicapai. Tidak ada resipi khas untuk membuat tiub wafer lembut, kerana semuanya sangat mudah. Tutup hidangan itu dengan tuala dengan tuala dan biarkan selama 6-8 jam, supaya ia benar-benar direndam dengan krim. Pesanan anda lembut, lebur di mulut tiub sudah siap!

Wafer tubules dengan kastard

Bahan-bahan:

 • telur - 1 keping;
 • gula - 150 g;
 • mentega - 150 g;
 • vanillin - 10 g;
 • susu - 150 ml.

Persediaan

Kami memisahkan kuning telur daripada protein, kami mengeluarkan protein di dalam peti sejuk, kami tidak memerlukannya. Anda boleh menggunakannya kemudian untuk menyediakan hidangan lain. Dalam mangkuk, kacau kuning dengan susu, gulung wafel dengan custardtambah gula, beg vanillin, kacau dan letakkan api yang lemah untuk memasak. Kami tunggu sehingga bisul massa, tetapi jangan lupa kacau sentiasa. Masak selama 5 minit sehingga krim semakin pekat. Ia sepatutnya menjadi jisim homogen, likat, sama dengan susu pekat. Walaupun jisim manis sejuk, kami mengalahkan mentega dengan mixer dan perlahan-lahan menambah sirap manis kami kepada 1 sudu teh.

Whip krim sehingga massa yang subur, homogen diperolehi. Tiub Wafer sudah dibakar terlebih dahulu - seperti dalam resipi sebelumnya. Kami meletakkan kastard ke dalam beg pengilang dan mengisi dengan tubules wafer renyah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 − 56 =