Posted on

Trinidad dan Tobago

Trinidad dan Tobago – sebuah negeri kecil, yang terletak secara kompak di beberapa pulau, terletak di Laut Caribbean. Namanya diberikan kepada republik itu sebagai penghormatan kepada dua pulau utama.

Negara ini telah membangunkan industri minyak dan gas, industri kimia dan pertanian. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, sektor pelancongan sedang giat membangun – infrastruktur yang sesuai sedang diwujudkan, hotel sedang dibina, dan pantai dipenuhi.

By the way! Cari Trinidad dan Tobago di peta dunia semata-mata! Nusantara terletak berhampiran pantai Venezuela, di sudut kanan atas benua Amerika Selatan.

Trinidad dan Tobago pada peta

Pengembangan arah wisata dipermudah oleh iklim yang lembut, alam yang indah dan banyak pantai semulajadi.

Pantai di Trinidad dan Tobago

Sejarah dan realiti moden

Negeri Trinidad dan Tobago adalah anak muda yang puas, yang hanya mendapat kemerdekaan pada tahun 1962. Sebelum itu, negara ini tertakluk kepada Mahkota British, yang merupakan koloni British. Setelah mendapat kemerdekaan, Republik Trinidad dan Tobago menjadi salah satu daripada anggota Komanwel Negara.

Apa yang luar biasa, pulau-pulau itu telah ditemui oleh Columbus legenda pada tahun 1498 dan untuk jangka masa yang panjang, orang-orang Sepanyol memerintah di sana. Pada tahun 1797, armada British mengelilingi Trinidad dan menundukkan semula tanah itu dengan sendirinya, walaupun secara rasmi pulau-pulau menjadi tanah jajahan Britain hanya lima tahun kemudian.

Trinidad dan moden

Pengaruh British masih dirasakan, lebih dari setengah abad selepas kemerdekaan republik pulau itu. Oleh itu, majoriti penduduk berbahasa Inggeris, yang umum. Juga di beberapa wilayah di republik itu diedarkan:

 • Sepanyol;
 • Creole;
 • peribahasa penduduk asli India.

Penduduk Trinidad dan Tobago adalah pelbagai. Lebih separuh dari India dan Afrika, yang nenek moyangnya dibawa ke sini oleh hamba. Satu lagi 20% adalah Kreol, serta pendatang dari Eropah, Asia dan negara-negara Arab.

Penduduk Trinidad dan Tobago

Jika kita bercakap tentang iman, negara Trinidad dan Tobago dihuni oleh orang percaya yang beragama yang berbeza:

 • Katolik;
 • Hindu;
 • Pembaptis;
 • Muslim;
 • Pentakosta dan lain-lain.

Perlu ditambah lagi, untuk masa yang panjang Republik Trinidad dan Tobago adalah negara perindustrian yang memberi tumpuan kepada pengekstrakan minyak dan pemprosesannya, yang memungkinkan untuk membangunkan industri kimia. Banyak perhatian diberikan kepada pertanian, kerana iklim yang menguntungkan membolehkan anda untuk mengembangkan buah sitrus, kelapa. Negeri ini masih merupakan pembekal tebu terbesar di dunia.

Walau bagaimanapun, sejak kebelakangan ini, pelancongan hijau telah aktif berkembang di sini, yang menjadi semakin popular di seluruh dunia. Mujurlah, pulau-pulau ini sesuai untuk bercuti ini.

Di samping itu, terdapat banyak acara kebudayaan yang unik yang menarik pelancong dari semua penjuru dunia. Oleh itu, ramai yang berminat dengan karnival di Trinidad dan Tobago, perayaan yang terang dan berwarna-warni.

Gadis-gadis di karnival itu

Perhatikan. Kotak tangan Trinidad dan Tobago dicipta dengan mengambil kira semua ciri republik itu. Oleh itu, di bahagian bawah terdapat tiga kapal, di mana perintis-perintis Eropah datang ke sini. Keunikan fauna dan flora ditekankan oleh dua burung kolibri. Dan elemen utama adalah dua burung lain. Ibis merah yang paling indah, melambangkan Trinidad. Dan satu lagi burung – chachalak merah-ekor – adalah lambang Tobago.

Tangkai Trinidad dan Tobago

Iklimnya

Pulau-pulau mempunyai iklim yang hangat, menyenangkan, mencadangkan bercuti penuh pada bila-bila masa sepanjang tahun. Walaupun, tentu saja cuaca di Trinidad dan Tobago bergantung pada bulan tertentu. Petunjuk suhu adalah seperti berikut:

 • purata tahunan +26 darjah;
 • tempoh yang paling panas diperhatikan dari awal tahun dan ia berlangsung sehingga akhir bulan Mei – termometer pada peningkatan purata hingga +31 darjah pada siang hari dan tidak turun di bawah +22 darjah pada waktu malam.

Alam di Trinidad dan Tobago

Terdapat musim hujan di sini – ia berlangsung dari akhir bulan Jun hingga akhir bulan September, walaupun dalam beberapa tahun ia dapat meregangkan hingga permulaan musim sejuk. Dalam tempoh ini, hanya dalam masa satu bulan, lebih daripada 250 milimeter hujan boleh jatuh.

By the way. Walaupun kepulauan itu terletak di Laut Caribbean, ia hampir tidak terjejas oleh kesan unsur – taufan memintas bahagian pulau.

Bandar utama

Sekarang anda tahu betul di mana Trinidad dan Tobago, mari bercakap tentang bandar utama republik itu. Sememangnya, kita akan bercakap bukan sahaja tentang yang terbesar, tetapi mengenai penempatan ikonik.

Ibukota Trinidad dan Tobago adalah kota besar Port-of-Spain, yang menempatkan lebih dari 50.000 orang Trinidad. Sememangnya, sebagai ibu kota, Port of Spain adalah pusat:

 • politik;
 • awam;
 • kehidupan kebudayaan.

Ibu kota Port-of-Spain

Sebagai contoh, di sini ditempatkan pihak berkuasa, kewangan dan institusi pentadbiran lain. Menarik pelancong ke bandar dan sebilangan besar institusi kebudayaan, terutamanya muzium, di mana:

 • anda dapat mengetahui bukan sahaja sejarah republik, tetapi juga negara-negara sekitarnya, dan juga mempelajari banyak kisah baru dan menarik dari Sepanyol dan Inggeris – negara-negara ini telah lama memiliki kepulauan;
 • untuk mengenali keunikan kehidupan penduduk pribumi;
 • belajar sejarah peredaran wang;
 • untuk berkenalan dengan gambar-gambar yang indah dan kerja-kerja seni yang lain.

Seni bina ibukota, di mana pelbagai arah secara harmoni menggabungkan ciri-ciri yang paling khas dari tiga aliran keagamaan – Islam, Kekristianan, Hindu, akan menyenangkan kepelbagaiannya.

Pemandangan Pelabuhan Sepanyol

Satu lagi kota di negeri Trinidad dan Tobago San Juan sepatutnya disebutkan, di mana lebih ramai orang hidup daripada terus di ibu negara. Ia terletak berhampiran pantai laut, dan di kampung itu sendiri ada hotel yang bagus.

San Juan

Tetapi bandar St. James di Trinidad dan Tobago menikmati hampir populariti di kalangan pelancong, kerana ia mewujudkan keadaan yang ideal untuk rehat penuh. Di sinilah pelancongan paling sering dijual!

Di antara bandar-bandar lain di negara ini perlu diperuntukkan:

 • Arima;
 • Chaguunas;
 • North Ridge;
 • San Fernando;
 • Scarborough;
 • Charlotteville.

Setiap daripada mereka benar-benar boleh dianggap sebagai tarikan sebenar pulau-pulau – terdapat banyak tempat yang menarik, luar biasa dan tidak dapat dilupakan di penempatan. Ia seperti tempat bersejarah, dan keindahan seni bina. Belum lagi pantai, taman dan taman!

Pantai yang selesa di pulau Trinidad

Hari ini, cuti di Trinidad dan Tobago adalah permintaan pelancong dari banyak bahagian dunia. Lagipun, terdapat banyak pemandangan yang luar biasa, sifat yang unik, termasuk burung dan, tentu saja, pantai, walaupun tidak banyak kilometer, tetapi selesa dan dikelilingi oleh hutan dan gunung.

Pemandangan republik pulau itu

Oleh itu, berjalan kaki di sekitar ibu negara, anda mesti melawat Queen Savannah Park – ia tidak mempunyai analogi di taman Caribbean, kawasan yang melebihi 1 kilometer persegi. Berikut adalah keadaan yang sangat baik untuk seluruh penduduk bandar dan pelancong. Dan di sekitar taman terdapat:

 • taman zoologi;
 • taman botani;
 • dan juga kediaman presiden negara.

Sebaik sahaja melompat, tetapi kini tribun itu penuh dengan penonton semasa pelbagai acara kebudayaan.

Mengunjungi kad yang sama di zon taman ini adalah bangunan Magnificent Seven – yang sukar ditandingi, indah, gaya seni bina yang berdekatan dengan Victoria.

Istana di Queen Savannah Park

Di ibu kota disarankan untuk melawat muzium wang – di dalamnya anda dapat mengetahui yang syiling Trinidad dan Tobago adalah pintu masuk beberapa dekad yang lalu, untuk mengenali keanehan perkembangan sistem moneter bukan hanya negara ini.

Pulau Little Tobago akan menggembirakan peminat fauna dan flora – ia menempatkan rizab alam semula jadi terbesar.

Little Tobago

Menggambarkan pemandangan Trinidad dan Tobago, mustahil untuk tidak menyebutkan Teluk Maracas. Ini adalah kawasan yang popular di kalangan pelancong, yang terletak di tepi pantai dan mempunyai bentuk sabit. Panjang arca teluk hampir 2 kilometer. Tarikan khas pantai, dipenuhi dengan pasir yang paling halus, terletak di sekitarnya:

 • kelapa sawit;
 • kampung nelayan yang indah;
 • Hotel yang selesa dan kemudahan lain, yang direka khas untuk menarik pelancong.

Satu-satunya kelemahan teluk terletak hanya dengan populariti di kalangan pelancong – ia sentiasa terlalu ramai di sini, dan diberi kemudahan tertentu untuk percutian belia yang menyeronokkan, ia tidak sesuai untuk pelancong dengan kanak-kanak. Tetapi mereka tidak boleh digalakkan – mereka boleh menetap sedikit lebih jauh, di pantai Teluk Tayrico yang tenang dan tenang, dan datang ke sini pada waktu petang untuk mengagumi Teluk Maracas.

Teluk Maracas

Pastikan untuk melawat Lake Pitch Lake, dipenuhi dengan … asfalt! Di bawahnya adalah deposit minyak, yang di bawah pengaruh suhu tinggi gunung berapi purba dan tekanan tinggi berubah menjadi asfalt berkualiti tinggi. Kilang semulajadi ini berfungsi sepanjang tahun dan menyediakan bahan mentah untuk jalan raya yang meliputi bukan sahaja pulau republik. Jadi, ia digunakan untuk melengkapkan wilayah sekitar Istana Buckingham.

Mata wang negara

Secara semulajadi, pergi ke mana-mana perjalanan, anda perlu menyimpan wang negara di mana anda akan berehat. Mata wang Trinidad dan Tobago adalah dolar tempatan. Juga diterima secara bebas adalah dolar AS.

Kursus semasa hari ini: untuk 11 Rubles Rusia anda boleh membeli 1 dolar Trinidad. Pertukaran mata wang ini dianjurkan di bank-bank yang bekerja dari hari Isnin hingga Khamis dari 8:00 hingga 17:00, dan pada hari Jumaat dari 9 pagi hingga 12 tengah hari, serta dari 15 jam hingga 17 jam. Di kebanyakan institusi kewangan pada hari Sabtu dan Ahad akhir minggu.

Mata wang Trinidad dan Tobago

Pertukaran mata wang juga boleh dibuat di mata tukaran mata wang, yang berfungsi bukan sahaja di jalan-jalan di bandar, tetapi juga di hotel. Jadual kerja mereka sebenarnya bertepatan dengan jadual kerja bank. Tetapi pada hujung minggu dan cuti, pertukaran mata wang dianjurkan di lapangan terbang dan pelbagai institusi pelancongan – restoran dan kedai runcit yang sama.

Kad bank semua sistem pembayaran yang diketahui diterima untuk pembayaran di hotel, restoran, institusi pelancongan yang besar.

Perhatikan. Kebanyakan kedai mengenakan komisen untuk membayar kad – 5% dari jumlah pembelian.

Sekiranya anda membuat keputusan untuk mengeluarkan wang dari kad ke Trinidad dan Tobago, gunakan ATM yang ditandakan TIDCO.

Zon waktu

Masa di Trinidad dan Tobago berbeza dengan waktu Rusia – khususnya, perbezaannya ialah 7 jam. Jika Moscow adalah 12:00 jam sehari, maka di Trinidad dan Tobago hanya 5:00 pagi.

Seluruh negara berada dalam zon waktu UTC-04: 00, dengan pemindahan tangan jam pada musim gugur dan musim sejuk tidak disediakan.

Di mana untuk tinggal?

Di setiap bandar republik, dan terutamanya dalam penempatan pelancong, terdapat hotel-hotel moden. Sekiranya anda berminat dengan hotel di Trinidad dan Tobago, sila ambil perhatian bahawa harga bergantung bukan sahaja pada jarak dari laut, tetapi lebih kepada tahap perkhidmatan dan kualiti bilik.

Sebagai contoh, satu malam di hotel paling berprestij di negara ini, Hilton Trinidad dan Conference Centre akan menelan kos kira-kira 10,000 Rubles. Terdapat kedua-dua hotel yang lebih mahal dan murah – secara purata satu malam menginap di hotel ibukota akan menampung pelancong dalam jumlah 6 hingga 12 ribu rubel.

Walau bagaimanapun, di penginapan pusat pelancongan akan lebih mahal – di sesetengah institusi, kos hari adalah kira-kira 18 ribu Rubles. Ia mengenai Turtle Beach Hotel (Scarborough).

Cenderahati

Mahu mementingkan kerabat dan kawan-kawan cenderahati Caribbean dan hadiah luar biasa? Bahawa anda tidak membawa, yakinlah kesenangan yang ikhlas.

Cenderahati

Sememangnya, Trinidad dan Tobago terkenal dengan rum – nyata, lazat dan dimasak mengikut resipi lanun kuno, tetapi semestinya sesuai dengan semua piawaian moden.

Selalunya dari pulau-pulau mereka membawa buah-buahan dan sayur-sayuran:

 • pepaya;
 • buah semangat.

Dan jika anda tidak berada dalam musim masak mereka, maka sekurang-kurangnya mendapat kaleng buah-buahan ini. Percayalah, mereka sangat berbeza daripada mereka yang diwakili di pasar raya kami, kerana mereka disediakan mengikut resipi Caribbean yang unik! Pilihan yang baik akan makanan laut dalam tin.

Pengrajin tempatan membuat cenderahati yang berwarna-warni, cenderahati yang sungguh mengasyikkan, di mana ia mudah untuk memilih produk untuk hampir semua rasa – ini adalah kerongsang, liontin, magnet, dan juga kapal lanun, di mana semua butirannya menarik!

Bagaimana hendak ke sana?

Opsyen hanya satu – dengan kapal terbang. Penerbangan akan mengambil masa lebih daripada 17 jam dan memerlukan pemindahan. Visa untuk Trinidad dan Tobago untuk Rusia tidak diperlukan jika anda bercuti, tempohnya tidak melebihi 90 hari. Walau bagaimanapun, sebagai tambahan, anda perlu mendapatkan visa UK, kerana penerbangan itu dilakukan dengan pemindahan di London, di mana anda perlu meninggalkan satu lapangan terbang dan berpindah ke tempat lain.

Bagi mereka yang ingin tinggal di kepulauan lebih dari tiga bulan, anda perlu mengeluarkan visa penuh – anda perlu memohon kepada konsulat British untuk ini.

Di Republik Trinidad dan Tobago, ada beberapa lapangan terbang antarabangsa yang penting, jadi apabila memilih tiket mengambil kira ini dan menumpukan perhatian kepada yang paling dekat dengan destinasi percutian anda!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *